<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
120 ezer kötelezőt cserélhetnek le az év végén.
Az idei év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampányában már több, mint egyharmada érintett az autósoknak. Az érezhető díjemelés és az MKB ügyfeleinek kényszerű biztosítóváltása miatt nagyjából 120 ezer kötelezőt cserélhetnek le az év végéig – derült ki a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) nyilatkozatából.

Az előző évhez képest 10-12 százalék között alakul az általános díjnövekedés, ami erősítheti az idei kampány aktivitását, ráadásul minden MKB-s ügyfélnek megszűnik a szerződése, így januárban mintegy 25 ezer autósnak kell új biztosító után nézniük.

Jelentősen esett a visszakötések száma ugyanahhoz a biztosítóhoz, mivel azonos tarifálási feltételek esetén jogszabály tiltja az új ügyfelek kedvezőbb megkülönböztetését.

Szilárdulni látszik a kgfb-piac idén: míg két évvel ezelőtt 14 szereplő volt versenyben, idén gyakorlatilag 12 biztosító tarifái közül választhatnak az autósok. A lezajlott díjváltozások nyomán helyreállt a kár/díj egyensúly: idén a piaci szereplők mindössze 62-szer módosították tarifáikat a tavalyi 90 alkalommal szemben.

Mire kell figyelni?

Az MKB Biztosító a következő évben fokozatosan bontja fel szerződéseit, ami jelenleg 25 ezer, az egész évben pedig összesen 100 ezer ügyfelet érint.

Érdemes figyelni rá, hogy az autósok mindenképpen válasszanak új biztosítót december 31-ig és mielőbb rendezzék még fennálló díjtartozásukat. Ha ugyanis az autós negyedéves díjfizetési konstrukciót választott és szerződése befizetetlen díjrészlet mellett szűnik meg, akkor kötelező lesz visszakötniük a szerződést a piacinál jóval magasabb szinten meghirdetett, huszonötszörös díján.

Az ügyfeleknek továbbá érdemes még december elsejéig benyújtaniuk a felmondást, hiszen néhány biztosító pótdíjat is kiszabhat azokra, akiknek szerződése nem önszántából, hanem a biztosító felmondása miatt szűnt meg.

Te tudod, mennyi kárt okoztál?

Az ügyfelek csaknem fele nincs tisztában azzal, hogy az elmúlt években mikor és mennyi kárt okozott pontosan. Míg tavaly csupán öt biztosító alkalmazott károkozói pótdíjat, idén már szinte minden társaság felszámolhat az alapdíj több száz százalékos mértékét is elérő tételt.

A pontatlan kártörténeti előzményekkel elvégzett kalkuláció a valóságtól teljesen eltérő díjakat eredményezhet az esetek többségében, ami alapján az ügyfél rossz döntést hozhat.

Erre megoldást az nyújtana, ha a Központi Kárnyilvántartó Rendszernek az adott ügyfélre vonatkozó adatait a nevében eljáró alkusz már a díjszabást megelőzően ellenőrizhetné – ezzel megbizonyosodva, hogy a rendszerben szereplő adatoknak megfelelően történik a díjkalkuláció.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Hány telefonfülke van még az országban és mennyit használják őket?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 23. 10:01
Folyamatosan csökken a nyilvános telefonfülkék száma, de még mindig rendszeresen használják azokat, havonta átlagosan ötven hívást indítanak egy-egy nyilvános készülékről.
Személyes pénzügyek Melyik éri meg jobban? A fogyasztóbarát személyi hitel vagy a hagyományos?
Privátbankár.hu | 2021. július 20. 16:37
A Minősített Fogyasztóbarát személyi kölcsön számos olyan jellemzővel bír, ami miatt kedvezőbb egy hagyományos személyi kölcsönnél, a Nemzeti Bank korábbi közlése alapján az idei év első négy hónapjában felvett személyi kölcsönök közül minden ötödik minősített volt. A Bank360 elemzői annak jártak utána, hogy milyen feltételekkel lehet hagyományos, illetve fogyasztóbarát hitelhez jutni júliusban, és jobban megéri-e az új konstrukció.
Személyes pénzügyek A válság ellenére is új történelmi csúcson az Ausztriában dolgozó magyarok száma
Eidenpenz József | 2021. július 20. 12:00
Annak ellenére, hogy a koronavírus-válságnak még koránt sincs vége, és nem a legjobb évként fog bevonulni a turizmus történetébe sem a 2021-es, az Ausztriában dolgozó magyarok száma új történelmi csúcsra emelkedett. Messze a magyarok kapták a legtöbb állást júniusban, amihez hozzájárulhat, hogy osztrák dolgozókból egyre kevesebb van. Az országban azonban megint szigorítanak, így a nyár második fele erősen kérdéses.
Személyes pénzügyek Magyarország sem marad ki az időjárás okozta károkból
Privátbankár.hu | 2021. július 19. 16:27
A Generali Biztosító adatai szerint július második és harmadik hétvégéjének viharai után eddig közel 5500 bejelentés érkezett, összesen 1,5 milliárd forint értékben. 
Személyes pénzügyek Ráerősített az öngondoskodás iránti igényre a járvány
Privátbankár.hu | 2021. július 19. 15:12
Egyre többen veszik saját kezükbe az egészségügyi öngondoskodás kérdését – derült ki a Pénztárszövetség első negyedéves eredményeiből. A hosszú távú, nyugdíjcélú megtakarítások mellett tavaly és a 2021-es év első negyedévében a több mint 930 ezer egészségpénztári tag 8 milliárd forintnyi egyéni befizetéssel gyarapította egészségügyi célú befizetéseit, ami rekordösszegnek számít az elmúlt 20 év első negyedéveit tekintve.   
Személyes pénzügyek Jól meglökte a koronavírus az asztali számítógépek iránti keresletet
MTI | 2021. július 19. 12:20
Az elmúlt három negyedévben világszerte szépen nőttek a PC-eladások, igaz, a lendület így a végére épp hanyatlásnak indult.
Személyes pénzügyek Két bank is a babaváró hitel növekvő folyósítását jelezte
MTI | 2021. július 14. 06:24
Jelentős növekedésről számolt be a babaváró hitelek folyósításában két pénzintézet.
Személyes pénzügyek Még hogy válság? Egy év alatt közel 900 milliárddal tollasodtak meg a hazai gazdagok - itt a legfrissebb privátbanki körkép!
Csabai Károly | 2021. július 12. 05:21
Nemcsak a meglévő ügyfelek számláját gyarapították a koronavírus-járvány utáni első sokkot követően jelentősen felpattant árfolyamok. Hanem a friss pénzek is, vagyis, hogy több mint másfélezren döntöttek úgy, ezentúl a pénzeik fialtatását profikra bízzák. Mindezek következtében június végén közel 47 ezer számlán már 7 ezer milliárd forintos magánvagyont kezeltek a hazai privátbankárok, akik 30 millió forint alatt szóba sem állnak módosabb honfitársainkkal, a többségnél azonban 100 millió a beugró. Egyéb érdekességek is kiderülnek a legfrissebb körképünkből.
Személyes pénzügyek Az itthon nyaraló magyarok közel fele 50 ezer forintnál kisebb büdzsével tervez
Privátbankár.hu | 2021. július 8. 12:29
32 százalékuk pedig 50 és 100 ezer forint közötti vakációs költségvetéssel számol idén.
Személyes pénzügyek Csak május végéig 460 milliárd forint lakáshitelt vettek fel a magyarok
MTI | 2021. július 8. 07:54
Az év első öt hónapjában már majdnem olyan értékben kötöttek hitelszerződéseket, mint a teljes 2016-os évben.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos