TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
120 ezer kötelezőt cserélhetnek le az év végén.
Az idei év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampányában már több, mint egyharmada érintett az autósoknak. Az érezhető díjemelés és az MKB ügyfeleinek kényszerű biztosítóváltása miatt nagyjából 120 ezer kötelezőt cserélhetnek le az év végéig – derült ki a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) nyilatkozatából.

Az előző évhez képest 10-12 százalék között alakul az általános díjnövekedés, ami erősítheti az idei kampány aktivitását, ráadásul minden MKB-s ügyfélnek megszűnik a szerződése, így januárban mintegy 25 ezer autósnak kell új biztosító után nézniük.

Jelentősen esett a visszakötések száma ugyanahhoz a biztosítóhoz, mivel azonos tarifálási feltételek esetén jogszabály tiltja az új ügyfelek kedvezőbb megkülönböztetését.

Szilárdulni látszik a kgfb-piac idén: míg két évvel ezelőtt 14 szereplő volt versenyben, idén gyakorlatilag 12 biztosító tarifái közül választhatnak az autósok. A lezajlott díjváltozások nyomán helyreállt a kár/díj egyensúly: idén a piaci szereplők mindössze 62-szer módosították tarifáikat a tavalyi 90 alkalommal szemben.

Mire kell figyelni?

Az MKB Biztosító a következő évben fokozatosan bontja fel szerződéseit, ami jelenleg 25 ezer, az egész évben pedig összesen 100 ezer ügyfelet érint.

Érdemes figyelni rá, hogy az autósok mindenképpen válasszanak új biztosítót december 31-ig és mielőbb rendezzék még fennálló díjtartozásukat. Ha ugyanis az autós negyedéves díjfizetési konstrukciót választott és szerződése befizetetlen díjrészlet mellett szűnik meg, akkor kötelező lesz visszakötniük a szerződést a piacinál jóval magasabb szinten meghirdetett, huszonötszörös díján.

Az ügyfeleknek továbbá érdemes még december elsejéig benyújtaniuk a felmondást, hiszen néhány biztosító pótdíjat is kiszabhat azokra, akiknek szerződése nem önszántából, hanem a biztosító felmondása miatt szűnt meg.

Te tudod, mennyi kárt okoztál?

Az ügyfelek csaknem fele nincs tisztában azzal, hogy az elmúlt években mikor és mennyi kárt okozott pontosan. Míg tavaly csupán öt biztosító alkalmazott károkozói pótdíjat, idén már szinte minden társaság felszámolhat az alapdíj több száz százalékos mértékét is elérő tételt.

A pontatlan kártörténeti előzményekkel elvégzett kalkuláció a valóságtól teljesen eltérő díjakat eredményezhet az esetek többségében, ami alapján az ügyfél rossz döntést hozhat.

Erre megoldást az nyújtana, ha a Központi Kárnyilvántartó Rendszernek az adott ügyfélre vonatkozó adatait a nevében eljáró alkusz már a díjszabást megelőzően ellenőrizhetné – ezzel megbizonyosodva, hogy a rendszerben szereplő adatoknak megfelelően történik a díjkalkuláció.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek Sok lakáshiteles törlesztője megemelkedhet, amint lejár a moratórium
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 08:19
A moratórium miatt nem, de a bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt pont a legnehezebb időszakban nőhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, mikor a moratórium lejárta után újfent fizetniük kell a törlesztőrészleteket.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
hírlevél