TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Kötelező biztosítást mindenki azért köt, mert muszáj. Ennek következtében az autósok igyekeznek olyan biztosítót választani, amelyik olcsó, illetve ad kedvezményt. A kötés maga már egységes, hiszen az összehasonlító és alkuszoldalak felületén meg lehet kötni a tetszőleges szerződést, az eljárásban nincs különbség.
(Fotó: depositphotos.com)

Szempontok biztosításkötés előtt

A casco biztosítás kicsit más, hiszen itt az autós a maga autóján esett kárt biztosítja. Vagyis az alacsony ár mellett egy sor más igény és elvárás is számít a választáskor. Nem mindegy, mennyire gördülékeny az ügyintézés, hol van elérhető közelségben fiók, milyen az online ügyfélkapcsolat. Ezek a másodlagos szempontok akkor lehetnek fontosak, ha a két olcsóbb közül szeretnénk kiválasztani a jobbat, illetve ha a plusz szolgáltatások miatt a drágább ajánlat mellett döntünk.

De hogy jussunk el egyáltalán oda, hogy nagy vonalakban fogalmunk legyen az ajánlatokról? Erre az összehasonlító oldalak a legjobbak. Nemcsak azért, mert objektívek, hanem azért is, mert a kisbetűs részt, a kedvezményeket és az extra tudnivalókat is tartalmazzák, amely információkat egyébként magunknak kellene kibogarászni.

Rejtett kedvezmények

Az összehasonlítás azért is fontos, mert olyan kedvezményeket is találhatunk, amire alapvetően nem is gondolnánk. Elképzelhető például az is, hogy a lakáshitelünk révén kapunk kedvezményt a casco biztosítás díjából. Ez sajnos nem általános és nem függ a felvett hitel összegétől, de legalább egy kis pluszt jelent. A kedvezmény nem magához a hitelhez kapcsolódik, hanem a folyószámlához - a bankok megkövetelik a náluk vezetett folyószámlát ezeknél a hiteleknél.

A Bank360 próbából végzett díjszámítása szerint akkor van szerencsénk a biztosítás díját csökkenteni, ha a K&H vagy a Takarék (korábban FHB) hitelét vettük fel, illetve náluk vezetjük a folyószámlát. A K&H bankszámla értelemszerűen a K&H Biztosítónál ér pluszt - pontosabban mínuszt. A biztosító 5 százalék díjkedvezményt ad a csoporttagnál vezetett számláért cserébe. Jóval többet ér, ha itt van a kötelezőnk is, ez esetben a casco díja 25 százalékkal lesz alacsonyabb.

Nem ennyire egyértelmű az Allianz ajánlata. A biztosító 2 százalék kedvezményt ad akkor, ha az FHB, ma már Takarékbank a számlavezető. A biztosító nem ennél a banknál vezeti a számláját - nem a Takaréknak kell utalni a díjat - vagyis a megállapodás a bank és a biztosító között más okokra vezethető vissza. Más bank nem szerepel a kedvezményre jogosítottak között. Alapvetően leginkább szerencse kérdése, hogy ha épp ennél a két banknál vezetjük a számlánkat vagy vettük fel a hitelünket, akkor díjkedvezményt kapunk, de azért ha csak ezen múlik a döntés, jól jöhet ez a fajta kedvezmény.

Ennyit ér a márkahűség

A biztosítók inkább akkor engedik el a díj valamekkora részét, ha más szolgáltatásukat is igénybe veszi az ügyfél. Tipikusan ebbe a körbe tartozik a kötelező biztosítás, ám azok a biztosítók, amelyeknek élet-ága is van, bármilyen termékkel összekapcsolhatják a casco kedvezményét. A Genertel és a Groupama a lakás és baleset biztosításai után ad kedvezményt, de az Uniqa bármilyen folyamatos díjú biztosítást beszámít 15 ezer forint éves díj felett. A casco díjkedvezménye 10, a K&H-nál 20 százalék.

Az általunk elképzelt budapesti nő a 2015-ös Ford Focusa után legalább 94 ezer forint cascót kell fizessen (sem bónuszt sem malust nem számoltunk), az átlagos casco pedig 150 ezer forintra jött ki. Vagyis hozzávetőleg 15-20 ezer forintot lehet spórolni a szerencsés bankválasztással és egyéb biztosítások beszámításával.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Közel kétezer milliárddal tartoznak a NAV-nak a magyarok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 27. 07:33
Igaz, minimálisan, de mérséklődött az adóhivatal követelésállománya.
Személyes pénzügyek Világutolsó olajcégek, stagnáló magyar munkavállaló-szám Ausztriában
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 17:04
Az olajcégek és energiavállalatok nyomott árfolyamáról és az Ausztriában, Németországban dolgozó magyar munkavállalók helyzetéről beszélt munkatársunk a TrendFM-nek.
Személyes pénzügyek Újdonsággal rukkolt elő a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 12:23
A hazai bankok között elsőként, akár már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek a Gránit Bank. E kártyaszolgáltatás újdonsága abban áll, hogy az ügyfeleknek a számlanyitás után nem kell megvárniuk a fizikai bankkártyát ahhoz, hogy a mobiltelefonjukkal fizetni tudjanak.
Személyes pénzügyek Álomnyugdíj: így halmozhat fel tízmilliókat
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 11:35
Több mint 24 millió forintot tud felhalmozni egy huszonéves nő a nyugdíjba vonulásáig, ha a nettó átlagfizetésének körülbelül 10 százalékát havonta félreteszi. Egy tíz évvel idősebb férfi pedig 26 millió forintra tehet szert - derül ki a K&H Biztosító összeállításából. A társaság tapasztalatai szerint az öngondoskodás és a nyugdíjas évekre történő takarékoskodás egyre inkább a fókuszba kerül szinte mindegyik korosztályban. Ezt jelzi az is, hogy a K&H Biztosító az idei első félévben - a koronavírus-járvány ellenére – nyugdíjbiztosítások értékesítésében 24 százalékos növekedést ért el.  
Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
hírlevél