<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A KEHI vádaskodott egyet, most a PSZÁF-hoz fordult, a kormányhivatal az egykor második legnagyobb nyugdíjpénztárat kóstolgatja. Az Aegonnak elfelejtettek szólni, a kasszánál számokat sem láttak eddig - ha nem olvasnának újságot, azt se tudnák keresetet adtak be ellenük.

Nagy munkában a KEHI, csak éppen erről senki nem tud semmit

Elhaló nyugdíjreform
Az a pénztártag, aki átlép az állami rendszerbe, valamennyi megtakarítását magával hozza - mondta bő két éve a gazdasági miniszter. Az erőforrás-minisztérium ma már viszont azt mondja, az átlépő tagok lemondtak a számlájukon kezelt vagyonnal szembeni követelésekről. Egyéni számlák abban a formában nem lesznek, ahogy a kormány ígérte. A nyugdíjrendszerből 900 milliárd helyett 3000 milliárd forint hiányzik. Elakadt a nyugdíjreform. Részletek >>>

Az Aegon Magánnyugdíjpénztára semmilyen hivatalos értesítést nem kapott arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) közérdekű igényérvényesítési kereset elindítását kérte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF) a felszámolás alatt álló magánnyugdíjpénztára ellen.

Ismét a médiából szereztünk tudomást az eljárás kezdeményezéséről, így a KEHI vádjainak alapját képező számításokat sem ismerjük. A médiában elhangzott állításokat megalapozatlannak, félrevezetőnek tartjuk, amelyek indokolatlanul rontják az Aegon-cégcsoport hírnevét - tudtuk meg az Aegontól.

A médiában tavaly megjelent hírek szerint több kormányzati feljelentés született a magánnyugdíjpénztári szektor korábbi gazdálkodása ügyében, a feljelentések nyomán pedig rendőrségi eljárás is indult, ám máig semmit sem tudunk arról, hogy ezen rendőrségi eljárások igazolták volna a feljelentésben szereplő állításokat - közölte a cégcsoport.

Most akkor mi van?

A magánnyugdíjpénztárak működését szigorú előírások, törvények szabályozták az elmúlt években, amelyek többek között előírták a tagi befizetésekből levonható költségek mértékét és a vagyonkezelői díjakat is. Ezeket a jogszabályokat a pénztár mindenkor maradéktalanul betartotta - állítja a meggyanúsított pénztár sajtóosztálya. Az Aegon Magánnyugdíjpénztár másfél évtizeden keresztül a törvényesség betartásával, rendszeresen ellenőrzötten működött és ezek a korábbi vizsgálatok sem tártak fel egyetlen alkalommal sem olyan hibát, ami akár büntetőeljárásra, akár a KEHI által kezdeményezett kereset megalapozására adhatott volna okot - teszik hozzá.

Ezzel szemben tény, hogy az Aegon Magánnyugdíjpénztár az ország 2. legnagyobb magánnyugdíjpénztára volt, több mint 570 milliárd forint kezelt vagyonnal és 600 ezres taglétszámmal. A PSZÁF által közzétett hivatalos adatok szerint a nyugdíjvagyon állami átvételét megelőző 10 évben az Aegon Magánnyugdíjpénztár évi átlagban is rendkívül kedvező eredményeket ért el: a pénztár három portfóliója 5,67 (klasszikus); 6,38 (kiegyensúlyozott); illetve 7 (növekedési) százalékos nettó hozamot ért el, mely tehát bőven meghaladta az adott időszak inflációját. Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő tagoknak a pénztár több mint 33 milliárd forint reálhozamot fizetett ki.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Hiába a borsos kamatok, nem csökken a hitelfelvételi kedv
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 10:24
Átlagosan 1,8 millió forint személyi kölcsönt vesznek fel felújításra vagy autóra a K&H ügyfelei.
Személyes pénzügyek Magyar Közlöny: a csok büntetőkamata nem lehet több 5 százaléknál
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 07:32
Legfeljebb 5 százalék lehet a büntetőkamat azoknak, akik nem teljesítik a csok felvételekor vállalt feltételeket. Az új rendeletre a jegybanki alapkamat drasztikus emelkedése miatt volt szükség. A büntetőkamat akár 65 százalékra is rúghatott volna.
Személyes pénzügyek Iszonyatos összegeket vesztünk az inflációval - tévút a készpénzes megtakarítás
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:57
Ezermilliárd forint olvadhat semmivé, de van jobb megoldás.
Személyes pénzügyek Megint érdemes gyorsan elmenni tankolni
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:27
Péntektől ugyanis újra emelkedik a benzin és a dízelolaj ára is.
Személyes pénzügyek Már a spórolós németek sem spórolnak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 13:15
A lakosság nagy része nem tud már pénzt félretenni a rendkívüli áremelkedés, például a megnövekedett rezsi miatt Németországban. A BVR bankszövetség becslése szerint a megtakarítási ráta 2014 óta először egyszámjegyűre csökkenhet az idén.
Személyes pénzügyek Rengeteg állás betöltetlen Ausztriában, augusztusban is rekord született
Eidenpenz József | 2022. szeptember 26. 05:14
Új rekord született augusztusban is, 115 622 magyar állampolgárságú munkavállaló dolgozott Ausztriában. Egy év és egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban. Lassan utolérjük a csúcstartó németeket. Az ukránok rohama valamiért leült. A szomszédunkban még mindig rengeteg álláshely betöltetlen.
Személyes pénzügyek A zsebpénzben is visszaköszönhet az infláció
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 22. 10:25
Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg. A gyerekek kiadásai is emelkednek, ezért a szülőknek - ha megtehetik - magasabb zsebpénz-kiadással érdemes számolniuk az idei tanévben.
Személyes pénzügyek Pénteken változás jön az üzemanyagáraknál
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 11:38
Változik a gázolaj ára azoknak, akik nem tankolhatnak 480-ért.
Személyes pénzügyek Hiteleiknél a bankok azonnal érvényesítik az MNB-kamatemelést, nem úgy a betéteiknél
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 08:43
Ez derül ki a Bank360 legfrissebb körképéből.
Személyes pénzügyek Magas fizetése van annak, aki most lakáshitelt vesz fel
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 18. 12:31
Csökkent a tervezett lakásvásárlásukat részben hitelből finanszírozók átlagos életkora az idén. Az átlagos fizetésük pedig 16 százalékkal 563 ezer forintra emelkedett éves összevetésben - derül ki az ingatlan.com és a money.hu közös szolgáltatása, a Hitelintéző adataiból.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG