<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Bendl Vera

Bendl Vera cikkei

Kultúra „Valószínűleg jobb befektetésnek tűnik megvenni egy műtárgyat, mint bankban tartani a pénzt” - interjú Virág Judittal a sikeres tavaszi aukciókról és a festménypiac helyzetéről
Bendl Vera | 2022. július 21. 05:43
Hanyatlás a műkincspiacon nem érzékelhető, sőt, nem várt sikereket hoztak a tavaszi aukciók, derül ki a Virág Judittal folytatott beszélgetésünkből. Akinél arra is kerestük a választ, mennyire fordultak a gyűjtők újabban a kortárs festők felé, hány forinttól érdemes műkincsben gondolkodni, és miért nem lehet soha olyan sikeres egy magyar festő, mint Picasso vagy Andy Warhol.
Szubjektív 416 forint egy euró: hogy éljünk az új világban?
Bendl Vera | 2022. július 7. 18:46
Egy ebéd és egy fél kávé után hat forinttal került többe egy euró. Nem tudtam, hirtelen, mihez kezdjek. Jegyzet. 
Makro / Külgazdaság Ez lenne az amerikai tech-óriások valódi célja?
Bendl Vera | 2022. július 2. 12:07
Az Egyesült Államok azt állítja, hogy nemzetközi technológiai politikájával jóindulatúan támogatja a demokráciát a tekintélyelvű törekvésekkel szemben. A valóságban azonban a szegényebb országok adatait szeretné birtokolni, állítja egy amerikai elemző. 
Makro / Külgazdaság Mit hozhat a baloldali fordulat a világ legnagyobb rézkitermelőjénél?
Bendl Vera | 2022. június 27. 15:31
Az új elnök nem csak a befektetők igényei szerint fog döntéseket hozni, bár a nyomás erős a világ legnagyobb réz- és második legnagyobb lítium-termelője esetében. Merre tart a baloldali fordulat Chilében?
Kultúra Botticelli-nők bűnbe esnek, ráadásul 1,6 millió dollárért – egy festő hirtelen felértékelődése a piacon
Bendl Vera | 2022. június 26. 12:10
Anna Weyant műveiért legalább kétszázan állnak sorba, az idei aukciókon a becsült ár ötszöröséért keltek el a festményei. Vajon tartja-e ezt az iramot a művész, aki még Larry Gagosian kedvese is lett?
Szubjektív Egy ország, ahol kutya lakik a vízi benzinkúton
Bendl Vera | 2022. június 25. 05:28
Emberek egy bárkán élnek öt tyúkkal és mosogató vájdlinggal. Meddig lesz ez így? Világjáró néven új rovatot indít lapunk: elmondjuk, mit láttunk a nagyvilágban. Az első részben kollégánk, Bendl Vera viszi el az olvasókat Vietnámba.
Kultúra Egy plakát ára néhány százezertől több millióig terjedhet – art deco a Nemzeti Galériában
Bendl Vera | 2022. június 11. 14:12
Egyre keresettebbek a magyar plakátok. De vajon a magyar művészet melyik korszaka a legértékesebb a műgyűjtők számára? Az art deco plakátkiállítás kapcsán szakértőkkel beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Mi értelme egy nemzetközi bíróságnak, ha úgysincs igazság?
Bendl Vera | 2022. május 8. 11:03
Mit kezdhetünk azzal a nemzetközi jogi rendszerrel, ami a Nürnbergi perek óta felépült, és mi haszna lehet ebből az ukrán és orosz áldozatoknak?
Makro / Külgazdaság 20 ezer euróért megéri most ukrán béranyának lenni?
Bendl Vera | 2022. május 1. 10:59
Egy virágzó, máshol nem engedélyezett iparág dőlt romba a háborúval, amin mellesleg közvetlen életek múlnak. Anyák és újszülöttek életei. 
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Makro / Külgazdaság Ukrajnában a mi nagyszüleink menekülnek a pergőtűzben – Jászberényi Sándor a háborúról és az új könyvéről beszél
Bendl Vera | 2022. április 27. 05:46
Jászberényi Sándor az a magyar író, aki nem tud és nem akar kimaradni a háborúból. Az utóbbi tíz évben megjárta a fegyveres konfliktusok jó részét, és saját bevallása szerint is kereste az életveszélyes helyzeteket. Frissen megjelent könyve, a 10 év háború, képekben, rövid kommentárral mutatja meg azokat a helyeket, ahol a halál egy kicsit természetesebb, mint az élet. Jászberényi most Ukrajnából is tudósít. Ukrajnáról, a feledékeny Európáról, a könyvéről és Magyarország jövőjéről is kérdeztük interjúnkban.
Makro / Külgazdaság "Erőszakoljatok meg ukrán csajokat, oké?"
Bendl Vera | 2022. április 25. 18:14
Egy bucsai pincében 25 nőt erőszakoltak meg, kilencen teherbe estek. Mit jelent a nemi erőszak a háborúban, és lehet-e egyáltalán büntetni? 
Makro / Külgazdaság Mégis miért szeretjük jobban az ukrán menekülteket a szíreknél?
Bendl Vera | 2022. április 23. 16:45
Van arra racionális magyarázatunk, miért segítünk sokkal többet? És baj, ha nincs?
Makro / Külgazdaság Noam Chomsky még emlékszik Hitlerre, és most a történelem fordulópontjáról beszél
Bendl Vera | 2022. április 10. 05:58
Amerika nem lehet a béke őszinte hírnöke, de Putyint ennek ellenére meg kell állítani. Atomháború helyett tárgyalást sürget a világhírű nyelvfilozófus.
Vállalat "Lehet, hogy a kakaós csiga 700 forint, de úgy harsan a szádban, ahogy kell" – kézműves pékségek Budapesten
Bendl Vera | 2022. március 30. 05:17
A Covid óta még a korábbi éveknél is nagyobb divat lett a kézműves pékség, és szuperslágerré vált a kovász. A kérdés csak az, hogy a kézműves álomprojekt behozza-e a kívánt gazdasági eredményt. Kézműves pékségeket kérdeztünk. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG