<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke ugyanis azt írta a neki ugyancsak írásban feltett kérdésre Tóth Bertalannak, hogy nem merült fel a 4iG Nyrt. részvényeit érintő, tiltott piaci manipulációra utaIó gyanú, amely a jegybanktörvény szerinti piacfelügyeleti eljárás megindítását tenne indokolttá.

Rendben volt-e a 4iG Nyrt. 2023. január 9-én közzétett rendkívüli tájékoztatása, illetve kivizsgálja-e a Magyar Nemzeti Bank, hogy a 4iG Nyrt. január 9-én közzétett rendkívüli tájékoztatása befolyásolta-e a társaság részvényárfolyamának alakulását? Ezeket a kérdéseket szegezte Tóth Bertalan MSZP-s képviselő Matolcsy Györgynek március 13-án, írásban.

Annak kapcsán, hogy Tóth tudomására jutott, a Vodafone-ról januárban megkötött adásvételi szerződésben a vevői oldalon az állami tulajdonban lévő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a hivatalosan bejelentett többségi vevő, az Antenna Hungária Zrt. mellett a 4iG Nyrt. is szerepel vevőként. Márpedig a 2023. január 9-ei tőzsdei rendkívüli tájékoztatásban az állt, hogy nem a 4iG, hanem annak leányvállalata, az Antenna Hungária kötött a Corvinussal közösen január 8-án a Vodafone Europe BV-val végleges adásvételi szerződést a Vodafone Magyarország Zrt. megvásárlására – hívta fel az MSZP-s politikus arra hívta fel Matolcsy figyelmét.

Tóth azt nehezményezi, hogy a tőzsdei tájékoztatásban utalás sem volt arra, a tranzakcióban maga a 4iG Nyrt. is részt vett volna. A szocialisták frakcióvezetője szerint a tőkepiacról szóló törvény alapján a szabályozott piacra bevezetett értékpapír kibocsátója rendkívüli tájékoztatás keretében haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztatja a nyilvánosságot minden, az értékpapír értékét vagy hozamát, illetve a kibocsátó megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról. A kibocsátó a közzététellel egyidejűleg köteles az MNB-t, mint felügyeletet tájékoztatni.

Az MNB szerint nem merült fel tiltott, piaci manipulációra utaIó gyanú. Fotó: Depositphotos
Az MNB szerint nem merült fel tiltott, piaci manipulációra utaIó gyanú. Fotó: Depositphotos

Matolcsy írásbeli reakciója ma, a válaszadási határidő lejárta előtt néhány órával érkezett meg. Eszerint

az MNB a rendelkezésére álló, illetve a nyilvánosan elérhető információk alapján úgy találta, hogy a tájékoztatással összefüggésben nem merült fel a 4iG Nyrt. részvényeit érintő, tiltott piaci manipulációra utaIó gyanú, amely a jegybanktörvéay szerinti piacfelügyeleti eljárás megindítását tenne indokolttá.

Árfolyamok és grafikonok

(Csabai Károly szerzői oldala itt érhető el.)

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Így muzsikált tavaly a top ezer ukrán cég   
Mester Nándor | 2023. június 9. 15:57
Keletről az ország nyugati megyéibe menekült a jövedelmük túlnyomó része.
Vállalat Díjesővel ünnepelte a fenntartható gasztronómiát a METRO
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 11:31
A fenntartható gasztronómiában élen járók munkáját méltató díjat június 8-án, aktuális fenntarthatósági témákat körüljáró szakmai fórum keretében adta át a METRO Nagykereskedelem. A díjakat idén a következő szakemberek nyerték el.
Vállalat Jön a Tesla második európai gyára
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:45
Spanyolország Valencia tartományában fogják felépíteni. 
Vállalat Hoppá, gyerekekről tárolt adatokat a Microsoft
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 19:31
6,9 milliárdos büntetést kapott a Microsoft, mert gyerekekről gyűjtött adatot. 
Vállalat A magyar-módit terjeszti az Aldi a briteknél
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 17:29
A brit kormány árplafont fontolgat néhány alapvető élelmiszerre, ennek elkerülése érdekében a boltláncok változatos ötletekkel próbálják csökkenteni költségeiket. Az Aldi például visszaveszi a világítást minden szupermarketjében, hogy pénzt takarítson meg.
Vállalat Tettek egy lépést az olcsó áram felé a németek, a sikernek Európa lehet a nyertese
Csernátony Csaba | 2023. június 4. 06:06
Az amerikai példákat követve egy németországi startup vállalkozás is megtette az első nagy lépést a fúziós energia kereskedelmi hasznosításának lehetősége felé. A cél nincs közel, de érdemes várni.
Vállalat Új ipari forradalom indult Európában, de a vége tragikus kudarc lehet
Csernátony Csaba | 2023. június 3. 15:09
A világ geopolitikai átalakulása ipari forradalmat indított Európában, ám a változás elbukhat, ha nem áramlik elég tőke a zöld és a digitális transzformációba. Az öreg kontinens a világ perifériájára sodródhat.
Vállalat Megjelent az MVM első zöldkötvénye
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 16:25
Sikeres nemzetközi devizakötvény-kibocsátást hajtott végre az MVM Zrt., a kibocsátás eredményeként bevont forrás az MVM csoport zöld beruházásainak megvalósításához járul hozzá.
Vállalat Elárulták a NAV-osok, mostantól kikre ugranak
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 16:33
Júniustól készülhetnek az ellenőrökre.
Vállalat De ki akar itt vállalkozni?
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 15:01
Tovább csökkent a cégek száma áprilisban: mérsékelt a cégalapítási kedv, a végelszámolással megszűnt cégek aránya magas.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG