<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A geopolitikai válságok, a növekvő orosz befolyás és Donald Trump nehezen kiismerhető politikája mindinkább szétzilálja a világgazdaságot. Ez azonban komoly hatással lehet a cégpiacra, a beláthatatlan következmények ugyanis eltántoríthatják a vállalatokat a felvásárlásoktól, vagy épp a fúziós tranzakcióktól. A helyzet kellemetlen a cégeknek, egy valaki azonban mégis nagyot kaszálhat az egész ügyön: Kína.
(Fotó: Wikimedia Commons)

Az idei év húzóereje egészen biztosan Kína lesz, a mérték azonban függ attól, hogy mekkora mértékű befolyást akarnak nyerni a kínai befektetők az európai pénzügyi, technológiai és járműipari szektorban. A legnagyobb visszafogó erőt azonban a politika jelenti, ezt közölte a Roland Berger a Privátbankár.hu-val. Ez egyébként a vállalatok optimizmusát is letöri: míg 2016-ban a vállalatok 64 százaléka számolt növekedéssel, ez most már alig több mint a fele az idei évre vonatkozóan, derül ki a Roland Berger Private Equity Oulook felméréséből.

Forrás: Roland Berger

“A befektetők ma nem bíznak a politikában, de legfőképpen annak kiszámíthatóságában. - mondta Schannen Frigyes, a cég magyarországi ügyvezetője. Az Unió országaiban más-más módon látják a jövőt, legsötétebben – a Brexit árnyékában nem meglepő módon – az Egyesült Királyságban, ahol 2,1 százalékpontos aktivitás csökkenésre számítanak. Ezzel még pesszimistábbnak bizonyultak, mint a negatív dobogós görögök – ők idénre „csak” 1,6 százalékos aktivitásmínuszra számítana. A spanyolok és a portugálok azonban bizakodóak, 2,6 százalékos erősödést várnak, míg Németország 2,4 százalékkal tervezi megerősíteni magát az idén.

Itt biztos lesznek mozgások

Az egyes iparágakra vetítve a válaszadók úgy látják, hogy a legtöbb tranzakció a technológiai és médiaszektorban történik majd, itt tömörülhet az akvizíciók mintegy háromnegyede. Ezután a gyógyszer és egészségügyi szektor (68 százalék), a fogyasztási cikkek és kiskereskedelem (60 százalék) következik, a legkisebb mozgást az energia-, az építő- és a járműiparban várják a szakemberek. “Ez a prognózis egyértelműen azt jelzi, hogy a befektetők főleg az innovatív technológiát alkalmazó vállalatokban érdekeltek”, fűzte hozzá Schannen Frigyes.

Forrás: Roland Berger

Mindez ráadásul a kínai befektetők érdeklődését is tükrözi. Az innováció iránti érdeklődést ráadásul erősíti, hogy míg Kína nyit, addig Amerika épp egy magába zárkózó, anti-globalizációs politikát tervez követni, ez pedig tovább erősíti a trendet, hogy Ázsia figyelme az európai piacok felé fordul. A beruházások mértéke egyébként nem lesz túlságosan nagy, főleg a kisebb méretű cégek profitálhatnak majd, a legtöbb növekedés és felvásárlás az 50 millió euró alatti vállalatoknál várható. Ezzel szemben a 100-250 milliós cégekre már csak 40 százalék juthat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lassan meglesz a kormány századik barátja
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:51
Ezúttal egy autóipari céggel kötöttek stratégiai együttműködési megállapodást. 
Vállalat Szakmunkások után kapkodnak a cégek
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:21
Erőteljes munkaerő-felvételbe kezdtek a vállalatok 2021-ben.
Vállalat Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 15:06
Egy háromcsillagos, 124 szobás szálloda felvásárlásával lépnek be az athéni ingatlanpiacra. 
Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló