Roland Berger
Makro / Külgazdaság Totálisan átalakulhat a világgazdaság 2050-re 
Privátbankár.hu | 2022. december 20. 13:44
Egy kutatás szerint az évszázad közepét a lassuló globalizáció, a világpiaci hatalmi eltolódások és a jelentős globális eladósodottság határozza majd meg: a Roland Berger nagyszabású tanulmánysorozatában azt vizsgálta, hogy a társadalmi, gazdasági, környezeti, technológiai és politikai tényezők hogyan fogják átalakítani világunkat 2050-ig. A hatrészes sorozat negyedik részében a gazdasággal és kereskedelemmel kapcsolatos kérdéseket járták körbe.
Vállalat Forradalom előtt a gyógyszerpiac – miért nem lépnek a nagy cégek? 
Privátbankár.hu | 2018. április 20. 16:31
A regeneratív orvoslás új terápiás eljárásokkal rukkolhat elő a rákos megbetegedések, a genetikai rendellenességek vagy az autoimmun betegségek kezelésében. Az új terápiák piaca gyors növekedésnek indult, amely 2020 és 2025 között évente várhatóan 33 százalékkal bővül majd. Ennek ellenére a nagy gyógyszergyártó cégek feltűnően nem törődnek a változásokkal.
Vásárló Utálunk a futárra várni: ez ma a legnépszerűbb csomagküldési mód Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 15. 08:32
Az e-kereskedelem rohamtempóban nő, így nem csoda, ha a kapcsolódó szolgáltatások piacán is jelentős emelkedést láthatunk. A futárszolgálatok mellett ugyanakkor van egy sokkal rugalmasabb mód, amit szeretnek a magyarok és a kelet-közép európaiak. A Roland Berger tanulmánya szerint a következő évtizedekben a háromszorosára nőhet a csomagküldő pontok száma a térségben – mutatjuk, miért és hogyan.
KKV Egyre nagyobb a verseny a vásárlókért: aki ezt megérti, hatalmasat kaszálhat 
Privátbankár.hu | 2017. június 17. 13:22
Az online kiskereskedőknek meg kell érteniük vásárlóik „digitális DNS-ét”, ha versenyképesek akarnak maradni – állítja a Roland Berger új tanulmánya. A fogyasztók ott szeretnek vásárolni, ahol személyre szabott termékajánlásokat kapnak, ezért a kereskedőknek tisztában kell lenniük a fogyasztói preferenciákkal. Ezek megértéséhez a közösségi média ad elképesztő segítséget.
Pénzügyi szektor Felejtsük el a pénztárcát – tényleg ez lesz pénz helyett? 
Privátbankár.hu | 2017. június 2. 16:17
A blockchain technológiák gyakorlatilag megállíthatatlanul terjednek, hiszen a bankok és a biztosítók számára is biztonságos megoldást kínálnak. A Roland Berger tanulmánya szerint 2025-re már a világ GDP-jének 10 százalékát tárolják majd blockchainben, ehhez azonban előtte meg kell teremteni a szükséges feltételeket, hogy ezt széles körben is lehessen alkalmazni.
Vállalat Kína dörzsölheti a markát: a világ végül a kezükre játssza Európát? 
Privátbankár.hu | 2017. március 3. 13:30
A geopolitikai válságok, a növekvő orosz befolyás és Donald Trump nehezen kiismerhető politikája mindinkább szétzilálja a világgazdaságot. Ez azonban komoly hatással lehet a cégpiacra, a beláthatatlan következmények ugyanis eltántoríthatják a vállalatokat a felvásárlásoktól, vagy épp a fúziós tranzakcióktól. A helyzet kellemetlen a cégeknek, egy valaki azonban mégis nagyot kaszálhat az egész ügyön: Kína.
Vállalat Összefogott a világ: jön az elektromos autók forradalma 
Privátbankár.hu | 2017. január 16. 19:01
A párizsi klímaegyezmény mellett a világ nagyvárosai maguk is tesznek a károsanyag-kibocsátás ellen. London és Párizs száműzné a benzin- és dízelkereskedelmet, Norvégia a belső égésű motorokat száműzné az utakról. Húsz éven belül minden harmadik autó elektromos lehet a szakértők szerint, a fogyasztók azonban másképp gondolkodnak. Mikor jöhet el a megfizethető, könnyen és gyorsan tölthető autók ideje?
Pénzügyi szektor Egyre több a bedőlt hitel – bizonytalan jövő elé néznek a bankok  
Privátbankár.hu | 2016. november 3. 17:01
A 2007-es 77 százalékról 2015-re már a GDP 128 százalékára nőtt a banki hitelek aránya a fejlődő országokban. Ez különösen gazdasági hanyatlás időszakában veszélyes, ilyenkor megnőhet a bedőlő hitelek száma. Ráadásul a Brexit fokozza a bizonytalanságot és még tovább növelheti a nem teljesítő hitelek arányát.
Vállalat Van még hová fejlődni az autóiparnak – mi a gond? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 27. 13:10
Miközben a tavalyi újabb kiváló év volt az autóipari beszállítók számára 7,5 százalékos profitnövekedéssel, a piaci bizonytalanság nő.
Vásárló Harc a vásárlókért - ki marad életben a használtautó-piacon?  
Privátbankár.hu | 2016. február 13. 09:35
Egyre igazabbnak tűnik az a mondás, hogy ami nincs fent az interneten, az nem is létezik. Az egyik legmeghatározóbb piacon, Németországban az összes autó közel tíz százalékát már online adják el, és ez még csak a kezdet. Az eredeti autógyáraknak és a kereskedőknek pedig lépést kell tartania a változásokkal.
Biztosítás Egyre népszerűbbek a biztosítások  
Privátbankár.hu | 2015. március 29. 10:10
A következő három évben a biztosítási piac Közép-Kelet-Európában 2-3 százalékkal bővülhet évente, ezen belül a nem-életbiztosításoknál évi 2,8 százalékos, míg az életbiztosítási szegmensben 2 százalékos növekedés várható.
Makro / Külgazdaság Hamvába holt az európai hitelminősítő  
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 17:18
Mégsem jön létre az európai hitelminősítő, mert nem sikerült összegyűjteni a beindításához szükséges pénzt - írta a Financial Times Deutschland. A szervező Roland Berger tanácsadó cég közölte: nem ejtik a tervet, hanem tovább dolgoznak rajta. A lap szerint szinte teljesen leállítják a projektet, csak az üzleti modell továbbfejlesztésével foglalkoznak, az induló tőke összegyűjtésével felhagynak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG