<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egyetlen licitálóként a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) indult a Rác fürdő és a mellette levő hotel árverésén. Ötmilliárd forintos áron meg is szerezte a páratlan értéket képviselő épületegyüttest. 

Stílusosan a Széchenyi-fürdő különtermében rendezték meg a Rác fürdő és hotel nyílt árverését hétfő délelőtt. A Rác Nosztalgia Kft. felszámolója a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ötmilliárd forintos kikiáltási áron hirdette meg a licitet - sorrendben a másodikat. A március végi elektronikus eljárás ugyanis váratlanul megszakadt. Az árverési felhívás ugyan megjelent az elektronikus árverési felületen, ám néhány órával később rejtélyesen el is tűnt onnan. (A rövid határidő ellenére három jelentkező lépett be a felületre.) A hirdetmény eltűnését később a titkosság sérelmével indokolták.

A mai nyílt árverésre tehát jó reményekkel indult a felszámoló - ám végül csak a BGYH regisztrálta be magát és fizette be az árverési előleget - 254 millió forintot. (A fővárosi fürdőcégen kívül a Magyar Államnak és az I. kerületnek is elővételi joga volt a két épületre.)

A BGYH vette meg (MTI Fotó: Kovács Tamás)A BGYH vette meg (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A rövid ideig tartó árverésen - amelyen elméletben 2 milliós lépésekkel emelkedett volna a licit - tehát egyedül a BGYH jelent meg, és az ötmilliárd forintos kikiáltási áron veheti így meg a Rác Nosztalgia Kft.-t.

A Tabánban található - és korábban pazarul felújított Rác fürdő 11 éve áll üresen - és pusztul rohamosan. A 3,3 ezer négyzetméteres néhány éve még gyönyörűen kinéző, de az elmúlt időszakban alaposan legatyásodott fürdőhöz egy kétezer négyzetméteres, 67 szobás hotelt építettek - ez sem nyílt meg eddig.  

A licit elmaradását nem elsősorban az ötmilliárdos induló ár indokolta. A bonyodalmat az okozza, hogy a fürdő alatti földterület és a vízjog a főváros cégéhez, a Budapest Gyógyvizei és Hévizei (BGYH) tartozik. A két épületet üzemeltetni tehát elsősorban a BGYH-nak éri meg – az újabb felújítást követően.  

Ez várhatóan további milliárdokba kerül majd, mert a gépészet, a liftek és az épületek alagsora is  gyalázatos állapotban van - ez utóbbit néhány éve elöntötte az árvíz és ezért tönkrementek az ott működő berendezések is. A gyógyfürdő műemlék épületének a hotelnek a felújítása szerény számítások szerint is legalább 3 milliárd forintba kerülhet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Azonnali tiltást kapott a jegybanktól egy cég
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 4. 11:36
Az eddigi adatok szerint a társaság felügyeleti engedély nélkül segítette ügyfelei bankszámla-nyitását.
Vállalat Korlátok közt lavíroznak sportolók és szponzoraik az olimpián
Marosi Gergely | 2021. augusztus 2. 05:36
Ha valaki követ a közösségi médiában neves olimpikonokat – esetleg az őket támogató cégeket –, feltűnő csendességre lehet figyelmes abban az időszakban, amikor a sportolók neve a legjobban forog a köztudatban. Az ok a Nemzetközi Olimpiai Bizottság olimpiai chartájának 40-es szabálya, illetve annak kiegészítése, mely korlátozza a résztvevők marketingtevékenységét a játékok előtt, alatt és után. A korábban nagyon szigorú, a sportolók által rengeteget kritizált szabályt Tokióra megváltoztatták, ám a teljes szabadság még messze van.
Vállalat Kósa Lajos egyelőre nem tudta, hát magát menti meg a Csíki Sör
Székely Sarolta | 2021. július 29. 18:39
Persze a két megoldás nehezen nevezhető hasonlónak, hiszen míg a fideszes képviselő tartós javulást érhetett volna el, addig a tulajdonosok megoldása - a trendek változatlansága esetén - csak átmeneti, néhány évre szóló lehet.
Vállalat Iszonyatosat kaszált a Samsung a globális csipéhségen
MTI | 2021. július 29. 15:00
A vállalat negyedéves profitja 73 százalékkal nőtt, részben a hatalmas félvezető-kereslet kielégítése miatt.
Vállalat Gyorsított vizsgálatot indított a GVH a téglapiacon
MTI | 2021. július 29. 12:24
Először csapott le az építőanyag-kommandó.
Vállalat Jászai Gellért megint növelte részét a 4iG-ben
Privátbankár.hu | 2021. július 29. 10:28
A 4iG Zrt. vezetője, Jászai Gellért tovább növelte részét a vállalatban.
Vállalat A forgalmon és a nyereségen is meglepődött az Apple
MTI | 2021. július 28. 11:24
Mindkettő nagyobb lett a második negyedévben, mint amekkorára számítottak.
Vállalat Rekordbevétel és -nyereség a Microsoftnál
MTI | 2021. július 28. 11:16
Jó lett ez a negyedév.
Vállalat Rengeteg cégnél megoldhatatlan probléma, ha kiesik a kulcsember
Privátbankár.hu | 2021. július 28. 10:45
A hazai cégek elsöprő többségét adó mikro- és kisvállalkozások tevékenységét komolyan veszélyezteti, ha egy vagy több kulcsemberük kiesik a munkából. Egy friss kutatás szerint a meghatározó szerepet betöltő munkatársak, vezetők átmeneti elvesztése – akár baleset, sérülés vagy betegség miatt – a 44 százalékuknál közepesen komoly, 21 százalékánál pedig gyakorlatilag megoldhatatlan nehézséget jelentene
Vállalat Majd' félmilliárdos veszteség az állam védelmi ügynökségénél
Székely Sarolta | 2021. július 28. 05:19
Költséges volt az indulás, bevétel is szinte csak állami támogatásból volt, és egy induló cégnél nem is nagyon meglepő, ha első teljes évében veszteséges. A mínusz mértéke már inkább az lehet. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos