Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az egészségügyi kiadások egy vállalat esetében elsősorban költségként jelennek meg. Egy hatékony vállalati egészségprogram révén azonban a cégvezetők a munkavállalók egészségére fordított összegekre beruházásként is tekinthetnek, ami visszatérül. De mennyire számszerűsíthető egy vállalati egészségprogram megtérülése?

Cikkünkben arra keressük a választ, milyen alternatívát jelent a kötelező foglalkozás-egészségügyi ellátással szemben egy magas színvonalú, tudományos alapokon nyugvó vállalati egészségprogram. Illetve, hogy milyen megtérüléssel kecsegtet egy ilyen egészségprogram bevezetése. (A cikk elkészítéséhez dr. Fügedi Gergely, a Fitpuli operatív igazgatója nyújtott szakmai segítséget.) 

Mibe kerül a cégnek, ha beteg a dolgozója?

A statisztikák alapján a betegségek kapcsán könnyebben mérhető közvetlen költségek és a kevésbé transzparensen kimutatható közvetett költségek aránya 1:2,3. A vállalatok nagy részénél tehát a dolgozók nem megfelelő egészségi állapotából adódó problémák jóval kiterjedtebbek, mint ami a számokból első látásra következne.  

Pedig a számok is sokatmondóak. A WHO adatai szerint az Európai Unióban évente 2,2 milliárd munkanap hiányzásról beszélhetünk a munkahelyeken. Vagyis egy uniós munkavállaló egy év alatt átlagosan csaknem 12 napot van távol a munkahelyétől betegség miatt. Egy magyar középvállalat pedig évente 450, míg egy kisvállalat közel 100 munkanapot veszít el betegségek miatt a KSH 2017-es adatai szerint. A nagyvállalatoknál a legrosszabb a helyzet: a foglalkoztatottak számától függően az 1000 napot is elérheti egy év alatt a kieső munkanapok száma. Nem csoda, hogy 2009-es brit kutatások szerint az összes hiányzás és kimerült jelenlét mintegy 6-12%-kal csökkenti a teljesítményt összvállalati szinten.

Mire jó egy jól működő vállalati egészségprogram?

 Az egészségprogramok a kutatások szerint kézzelfogható és gyakran jelentős megtérüléssel kecsegtetnek az ezeket bevezető cégek számára. A WHO egyik tanulmánya például kimutatta, hogy segítségükkel 27%-kal csökkenthető a betegség miatt kieső munkanapok száma. Egy, a Managment Science című tudományos lapban megjelent 2018-as kutatás pedig arra jutott, hogy egy jól megválasztott egészségprogrammal akár 5-11%-kal növelhető a vállalati termelékenység. 

Mindez annak tudható be, hogy az egészségprogramot alkalmazó vállalatok személyi állományában jelentősen csökken több krónikus betegség előfordulása. Az egyesült államokbeli munkaadókat tömörítő National Business Group on Health 2014-es felmérése szerint a színvonalas egészségprogramot bevezető cégek dolgozói esetében például:

  • 25%-kal csökkent a túlsúlyosok,
  • szintén 25%-kal a magas vérnyomással élők, 
  • 50%-kal a magas vércukorszintű, illetve cukorbetegek aránya,
  • és 1 nappal kevesebbet töltöttek nem tervezett betegszabadságon.

Egy magas szakmai színvonalú munkahelyi egészségprogram mellett a kassza is jól csenget

Az, hogy a dolgozók egészségi állapota javul, hosszabb távon a cég költségvetésén is meglátszik. Ron Goetzel és munkatársai 2016-os tanulmányukban magas egészségkultúrájú vállalatok növekedési adatait hasonlították az S&P 500 tőzsdeindexben szereplő cégek adataival. (Ez utóbbi az amerikai részvénypiac 500 vezető nagyvállalatának részvényeit tartalmazza.) A kutatás szerint 2000 és 2014 között az egészségtudatos vállalatok növekedése 3:1 arányban haladta meg az 500 vezető nagyvállalat bővülését. Egy másik kutatás szintén megerősítette a fenti eredményt. Jessica Grossmeier és munkatársai arra jutottak, hogy 2009 és 2015 között ugyanezek a hatékony egészségprogramokat működtető vállalatok 147%-kal körözték le a legjelentősebb amerikai cégeket. 

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Brit Szívgyógyászati Társaság és a Rand Corporation egymástól függetlenül végzett kutatásai hasonló eredményre jutottak. A vizsgálatok szerint a megtérülési mutató (ROI, return on investment) 1,5-tól 4,2-ig szóródhat. Vagyis minden egyes, vállalati egészségprogramokra elköltött dollár, font vagy éppen forint minimum 1,5 dollárt, fontot vagy forintot fialt - de akár 4,2-re is növekedhet ez az érték. 

Fitpuli: egy kiemelkedő minőségű egészségprogram az életmódorvostan elvei alapján 

A kötelező foglalkozás-egészségügyi ellátás sok esetben inkább reaktív: a dolgozók kialakult, meglévő panaszaira csak utólag reagál. Ebben a tekintetben a vállalati egészségprogramok sem jelentenek feltétlenül előrelépést, többségük ugyanis lényegét tekintve nem nyújt többet ennél. Pedig létezik az orvostudománynak egy viszonylag új szakterülete, az életmódorvostan, amelynek eredményeit integrálva új szintre emelhető a munkahelyi egészségügyi szolgáltatások színvonala.

Az életmódorvoslás kiindulópontja, hogy a nyugati országok népessége ma döntően az egészségtelen életmódból adódó krónikus betegségekkel küzd. Ezért ez a diszciplína a tudományos kutatások eredményein alapuló megelőzést és gyógyítást helyezi előtérbe. Különös tekintettel az olyan szokások kialakítására és fenntartására, amelyek révén elkerülhetőek a leggyakoribb és legártalmasabb krónikus betegségek.

Ma már nálunk is egyre több munkáltató szeretne túllépni az üzemorvosi vizsgálatok szintjén, és azok mellett valódi megoldást ajánlani a dolgozók egészségügyi problémáira. A hatékonyabb munkát, nagyobb termelékenységet, alacsonyabb fluktuációt, csökkenő táppénzkiadást lehetővé tevő vállalati egészségprogram szerencsére Magyarországon is elérhető. A Fitpuli digitális egészségprogramja egyedülállóan ötvözi az üzemorvosi vizsgálatok és a hagyományos egészségprogramok előnyeit. Miközben struktúrája és működése teljes egészében a már említett életmódorvostani diszciplína és a legújabb egészségügyi kutatások eredményein alapul. Ennek köszönhetően a Fitpuli bevezetése kevesebb betegség miatti hiányzást, számszerűsíthető megtérülést és növekvő dolgozói elégedettséget kínál a vállalatok számára. 

Fontos ugyanakkor hozzátenni, hogy az egészségprogramok hosszabb távon fejtik ki kedvező hatásaikat, a kézzelfogható, mérhető eredmények 3-6 éven belül jelentkeznek. Ugyanilyen lényeges, hogy az alkalmazott egészségprogram valódi tudományos tényeken, kutatási eredményeken alapuljon. Az egészségprogram megtérüléséhez tehát egyrészt szükséges, hogy szakmailag megkérdőjelezhetetlen kutatásokon, tudományos eredményeken nyugodjon. Másrészt pedig, hogy a munkáltató hosszabb távon, a várható megtérülés időtartamára is fenntartsa  a programot.   

(x)

Címkék: Vállalat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat A show nem állhat le, de előzhet-e vakcináért a sportoló?
Marosi Gergely | 2021. január 25. 18:59
A sportvilágban 2021 olyannak tűnik, mint 2020 félrecsúszott maszkban – tragikomédiával kezdődő férfi kézilabda-világbajnokság, elhalasztott Formula–1-es nyitány, arrébb tolt vagy törölt események, elmaradó mérkőzések és pozitív tesztek. A show-nak viszont folytatódnia kell, mert egy újabb teljes lezárásra aligha van tartalék. A folytatás etikai kérdéseket vet fel, mint ahogy az is, ha a sportolók előrekerülnek a vakcinára váró sorban.
Vállalat Mészáros Lőrinc szállodalánca mindkét hullámban behúzta a kormányzati támogatásokat
Vég Márton | 2021. január 23. 16:07
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodalánc a koronavírus-járvány első hullámakor leépítette a dolgozóinak közel a felét, majd kapott 17,7 milliárd forint állami támogatást a szállodái felújítására. A második hullámnál már elbocsátási-tilalom volt a támogatás feltétele, járt is a kormányzati segítség.
Vállalat Dől a közpénz a TV2 Csoporthoz
Privátbankár.hu | 2021. január 23. 10:30
Több mint 20 milliárdnyi közpénzt kapott tavaly a TV2 Csoport.
Vállalat Nehéz helyzetben a vendéglátósok – többen a mai napig nem kapták meg a bértámogatást
Székely Sarolta - Valkai Nikoletta | 2021. január 21. 19:19
Szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy a vendéglátósok közül többen vannak olyanok, akik a mai napig nem kapták meg a kérvényezett bértámogatást. Pedig a papírokkal is rendben volt minden és a kérelmet is befogadta a hatóság. Az ipartestület szerint sem szórványos esetről van szó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium viszont hallgat.
Vállalat Közel négymilliárd forinttal emelték a Leisztinger-cégbirodalom bázisának tőkéjét
Baka F. Zoltán | 2021. január 21. 16:28
A Domestore tőkéje ezzel 17,5 milliárd forintra emelkedett.
Vállalat Egyre inkább úgy tűnik, 4 százalékkal fog nőni a minimálbér
Valkai Nikoletta | 2021. január 20. 14:16
Elhúzódó egyeztetés után ma sem született végső megállapodás az idei legkisebb bérekről. Készül viszont egy megegyezéstervezet, benne 4 százalékos emeléssel. 
Vállalat A győri Audit is elérte a globális csiphiány
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 12:11
A kecskeméti Mercedesszel szemben náluk nem lesz leállás, de két héten keresztül csak egy műszakban folytatják a gyártást.
Vállalat Alig indult újra a gyártás a kecskeméti Mercedesnél, megint le kell állni
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 11:05
Őket is elérte a globális félvezető-hiány. Egy hónap szünet után vasárnap éjjel kezdődött újra a termelés, de most újabb tíz nap leállás jön.
Vállalat A miniszterelnök barátai most a Citadellát újíthatják fel
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 10:10
20 milliárd forintos megbízást jelent mindez a miniszterelnök barátai kezében lévő cégeknek.
Vállalat 19 milliárdért újítják fel a Lánchidat
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 19. 07:46
Hosszas vajúdás után lezárult a felújításra kiírt tender.
Friss
hírlevél