2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elmúlt évtizedek tévéshopjait támasztja fel új formában Európában is a Zara divatáruházlánc azt követően, hogy a kínai vásárlókat már sikerült a pénztárhoz terelnie a régi-új módszerrel.

A fast fashion egyik élen járó vállalata, a Zara kiterjeszti élő vásárlási videóshow-it az Egyesült Államokra, az Egyesült Királyságra és a kontinentális Európára is. A divatbemutató-szerű élő közvetítés nagy sikerrel működik Kínában, ám az észak-amerikai és az európai vásárlóknak még meg kell szokniuk.

Új megoldással próbálkozik a Zara
Új megoldással próbálkozik a Zara
Fotó: Zara

A Zara tulajdonosa, az Inditex komoly összegeket fordít arra, hogy visszaszerezze a vásárlókat azt követően, hogy forgalmának növekedése az utóbbi években lelassult. A koronavírus-járvány alatti bezártságból kiszabadult emberek belevetették magukat a shoppingolásba, ami megdobta a cég árbevételét, ám ez a lendület alábbhagyott.

Maratoni adás

A Zara Kínában maratoni, ötórás élő internetes közvetítéseken mutatja be termékeit. Ezeket hetente tartják a Douyin közösségi portálon, a TikTok kínai testvérén.

Ezek a szeánszok segítettek erősíteni a forgalmat tavaly november óta, amikor bevezették az új értékesítési formát – derült ki az Edited kiskereskedelmi elemző cég adataiból.

A szórakoztatás szempontjából egyfajta evolúciós fejlődésnek minősítette az újdonságot a Zara szóvivője. Elárulta, hogy a augusztus és október között kezdik el az élő műsorok közvetítését. Az európai vásárlók a tévéshop formájában ismerhetnek egy hasonló műfajt. Ez a hagyományos kábelhálózatokon volt látható, az közösségi média megjelenése azonban háttérbe szorította.Kínában az influenszerek a kozmetikumoktól kezdve a rágcsálni valókig mindent árulnak meglehetősen nagy sikerrel. A legnagyobb különbség a tévéshophoz képest az élő adás, amelyben a modellek a Zara termékeit hordva igyekeznek felkelteni az érdeklődést, miközben háttérbeszélgetések színezik a show-t. A közvetítéseket egy hetvenfős csapat szervezi. Helyszínük egy ezer négyzetméteres hodály, amelyben hét kamerát használva minden szögből megmutatják a portékát. A Zara szerint a műsorok minden alkalommal 800 ezer egyedi látogatót vonzanak. (Via Reuters

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Vizsgálat indult az Aldi ellen - mi volt igazából a hűtőpultokban?
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 11:22
100 százalék magyar - írták a hűtőpultokra, de a GVH azt gyanítja, hogy ez nem volt igaz.
Vásárló Hamarosan kiderülhet, melyik áruház nyert a júliusi „karácsonyi” vásárban
Privátbankár.hu | 2024. július 16. 10:05
A karácsonyi vásárra emlékeztető júliusi nagy akciósorozatot az Amazon kezdte a Prime Dayjel, ám az online áruházak gyorsan átvették az ötletet, sőt a hagyományos játékosok is beszálltak a versenybe. 
Vásárló Legyen résen, árcsökkenés jön a kutakon!
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 15:46
Keddtől a benzin nagykereskedelmi ára 2 forinttal, a gázolajé pedig 3 forinttal mérséklődik.
Vásárló Az Oktogonról elment, most Romániából rajtolna újra az amerikai gyorsétteremlánc
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 15. 12:55
Románia lehet térségünkben az az ország, ahol az amerikai Wendy’s teszteli, hogy képes lenne-e visszatérni Európába. A kudarccal végződött előző kísérletnek Magyarország is részese volt.
Vásárló Intézkedett a Lidl: majdnem milliós fizetést kínál a kezdőknek a német üzletekben
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 15. 12:21
Szeptembertől többet kapnak a német Lidl-üzletek dolgozói. 
Vásárló Eddig bírta, példátlan lépésre szánta el magát a másik Aldi
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 15. 07:47
Az Aldi szerint minden termékét olyan olcsón kínálja a vevőknek, amilyen olcsón csak tudja, ezért a cég áruházai egyfajta kedvezményt testesítenek meg a kiskereskedelemben. Ez változhat a jövőben.
Vásárló A legfelsőbb szintet is elérte a botrány: mérgezték a lakosságot, nem csoda, hogy bedühödtek a kínaiak
Buksza blog | 2024. július 14. 14:37
Kínában nem ritkák az élelmiszer-biztonsági botrányok, amelyeknek ismert és ismeretlenül maradt halálos áldozatai is vannak. A legújabb ügyre a legfelsőbb pekingi vezetés is kénytelen volt reagálni.
Vásárló A vásárlóknak és a boltosoknak is elege lett
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 13. 19:14
Nagy változás jöhet az önkiszolgáló pénztáraknál egy felmérés nyomán. Nagyjából kétszer annyian vannak, akik szerint meg kellene szüntetni az önkiszolgáló pénztárakat, mint akik támogatják ezeknek a megtartását. 
Vásárló Spóroljunk a légkondicionálás költségén inverteres split klímával!
Márkázott tartalom | 2024. július 10. 12:50
A nyári hónapokban az energiaszámlánk az egekig nőhet, hiszen áramfogyasztásunk is emelkedik. Elsősorban a régi típusú, nem túl energiahatékony klímák, ventilátorok okozhatják a magas villanyszámlákat.
Vásárló A hőszigetelés a nyári hőség ellen is megoldást jelent!
Márkázott tartalom | 2024. július 8. 10:19
A hőszigetelés fontossága megkérdőjelezhetetlen az energiahatékonyság szempontjából, mivel általa jelentős fűtési- és hűtésiköltség-megtakarítást, illetve nagyobb komfort érhetünk el. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG