<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az e-kereskedelem egyike a legsikeresebb gazdasági ágazatoknak. A szektor évi 15-20 százalékos bővülésre képes, ami kiváló környezetet teremt az új belépők számára. Nem meglepő, hogy egyre többen látnak karriercélt és üzleti lehetőséget az online kereskedelemben még akkor is, ha egyéb kiskereskedelmi gyakorlattal nem rendelkeznek. Az alábbiakban összegyűjtöttük, milyen költségekkel jár egy online bolt nyitása.

Gyakran hallgató tévhit, miszerint egy online shop működtetése töredéke egy hagyományos bolt nyitásának költségeihez mérten. Az alábbiakban látható lesz, hogy számos olyan költséggel számolnunk kell, ami nagyságrendileg meghatározónak mondható egy induló vállalkozás életében.

Elsőként számolnunk kell a legalapvetőbb költségekkel, amelyek az online jelenlétet biztosítják; ilyen költség a tárhely, a domain, az SSL tanúsítvány éves költsége, valamint a platform, ami tulajdonképpen a szemmel látható webáruházat jelenti.

Nem célunk bemutatni minden bérelhető szolgáltatást, nyíltforrású tartalomkezelő rendszert és egyedi fejlesztési lehetőség, de érdemes tudni, hogy a lehetőségeink igencsak szerteágazók. A bérelhető webáruház szolgáltatások esetében tulajdonképpen havi költséggel kell számolni, a többi megoldásnál egyszeri elkészítési díjjal és folyamatos fejlesztéssel kell kalkulálni. Ezek nagyon nehezen tervezhető költségek, éppen ezért fejlesztői óradíjjal érdemes számolni. Persze érdemes előre felmérni, milyen fejlesztésekre és milyen megoldásokra van szükségünk egyáltalán. Míg a bérelhető webáruházak havidíja 5-10 ezer forint kezdődik, a nyíltforrású rendszerek felépítésének költsége jellemzően 100-300 ezer közé tehető, az egyedi fejlesztések pedig ritkán jönnek ki félmillió alatt – fogalmaz a megkérdezett marketinges.

Nem feledkezhetünk meg a különböző szolgáltatói és tanácsadói díjakról sem. Azt is látni kell, hogy mindennemű pénzforgalom költséggel jár, egy webáruház esetében pedig meghatározók lehetnek a logisztikai és raktározási díjak is. Ezek tekintetében is rengeteg konstrukció áll rendelkezésre, így a döntést mindig a termékkör és a vásárlói igények határozzák meg.

Noha az itt felvázolt költségek relatív alacsonynak minősíthetők, számba kell venni az online vevőszerzés költségét. Hiba lenne azt gondolni, hogy elég megnyitni a webáruházunkat és majd érkeznek a látogatók bárminemű marketingtevékenység nélkül. Éppen ezért meg kell határoznunk a különböző vevőszerző eszközök költségét, illetve elvárt megtérülését. Ezt úgy kapjuk meg, ha százalékos formában kifejezzük a költés-bevétel arányát. Könnyedén meghatározhatjuk, hogy az árrés mekkora költséget bír el; ezt pedig forgalmi forrásonként is figyelnünk kell. Ha egy 10 ezer forintos termék árrése 2000 forint, de a logisztika, pénzforgalmi és egyéb költségek ebből 1500 forintot felemésztenek, már csak 500 forint marad az elérhető profit, ami után még adóznunk kell… Éppen ezért rendkívül fontos, hogy minden egyes forgalmi forrás teljesítményével tisztában legyünk. Szerencsére az ingyenesen használható Google Analytics kiváló és hatékony segítséget jelent az analitikai feladatok ellátásában.

A vevőszerző forgalmi források külön figyelmet érdemelnek azok platformok, amelyek azonnali forgalmat képesek biztosítani akár egy újonnan induló webáruház számára is; ilyenek a különböző ár-összehasonlítók, piacterek és akár a kattintásalapú hirdetésszolgáltatók is.

 

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ellátási gondok: a Lidl korlátozza számos termék eladását
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:01
Nem csak az árstopos termékekét. 
Vásárló 35 millió alatt a Balatonon? Csodákra ne számítsunk, de azért akad néhány jó ár-érték arányú ingatlan!
Márkázott tartalom | 2022. június 23. 13:53
Teljesen irreális elképzelésnek tűnhet, hogy 35 millió forint alatt találjunk olyan ingatlant a Balatonon, amit nem kell rögtön elbontani, de azért elvétve akad 1-2 megfontolandó ajánlat. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.
Vásárló Masszív áresés jön a benzinnél - az árstopos szinttől persze még mindig kilométerekre vagyunk
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:55
A gázolaj piaci átlagára már 825 forint fölött jár, a benzin viszont sokkal olcsóbb lesz szerdától.
Vásárló Kerti támfalak építése – miből és mennyiért?
Márkázott tartalom | 2022. június 19. 09:34
Azok számára, akiknek valóban fontos az igényes, esztétikusan felállított kert, valószínűleg elképzelhetetlen az összkép a megfelelő kerti támfalak nélkül. Ezeket azonban többféle anyagból is el lehet készíteni – természetesen a felmerülő költségek is ennek fényében változnak. Viszont nem csupán a költségek változnak ilyenkor, de maga a támfal jellege is az anyag függvényében. Nézzük meg tehát, mikor és milyen kerti támfalat érdemes csináltatnunk a különféle anyagok felhasználásával? És milyen árakra számíthatunk ezek kapcsán?
Vásárló Tényleg még mindig olyan könnyű ingatlant eladni? Vagy mégsem?!
Márkázott tartalom | 2022. június 18. 10:20
Az elmúlt évek kétségtelenül azoknak kedveztek, akik ingatlant értékesítőként jelentek meg, hiszen a rendkívül magas kereslettel szemben viszonylag alacsony kínálat találkozott, aminek köszönhetően nemcsak rendkívül gyorsan, de meglepően jó áron is adhatta el ingatlanát az, aki jól hirdetett és jól árazott. De mit is jelent a jó hirdetés és a jó árazás? Mai cikkünkben ezt a kérdéskört igyekszünk körbejárni.
Vásárló Miért fogadja el a Gucci a kriptovalutákat - előretekintés a jövőre?
Márkázott tartalom | 2022. június 17. 09:38
A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben. A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben.
Vásárló Egy borbár, ahol nem lehet mellényúlni Vidd haza Magyarország borainak gyöngyszemeit az N28-ból!
PR | 2022. június 15. 10:44
A közel egy éve megnyitott N28 Wine & Kitchen bemutatkozásával két híres, magyar borászat álma vált valóra. Barta Károly – Ujvári Vivien főborász segítségével – világszínvonalú tokaji borokat készít Mádon. Szentesi József pedig a Velencei-tó északi részének vezető borásza, aki rengeteget tett az olyan ősi magyar fajták megmentéséért, mint például a csókaszőlő, a sárfehér vagy a tihanyi kék. Az ő nagy párosuk volt az alapja annak, hogy megszületett ez a különleges hely, mely azon túl, hogy a világjárt és világhírű Molnár Márk séf vezetésével álmodja meg étlapját, olyan széles választékot kínál hazai, kis pincészetek izgalmas boraiból, melyet máshol a városban nem igen találunk. Az N28 Wine and Kitchen különleges bortételeihez letisztult, szezonális fogások párosulnak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy tökéletes harmóniában legyenek a borok adta ízélménnyel. Itt az ételeket párosítják a borokhoz és nem fordítva.
Vásárló Válasszon praktikus, dizájnos és elegáns üveg tolóajtót otthonába, irodájába!
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:50
Az üveg tolóajtók gyönyörű megoldást jelentenek olyan terekben, ahol kevés a hely, a természetes fény, illetve a térérzet miatt szükség van valamilyen légies megoldásra a helyiségek elválasztására. 
Vásárló Defektet kaptál? Otthon is meg tudod javítani
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:31
Hogyha sokat utazol kerékpárral, biztosan téged sem fognak elkerülni a defektek. Ezek megjavítása sokszor nagy fejtörést okozhat, de nem lehetetlen őket otthon is megoldani. Ha érdekel, hogy hogyan teheted meg mindezt, akkor tarts velünk, és megmutatjuk a lépéseket.
Vásárló Hogyan készíts köszöntőajándékot egyszerűen?
Márkázott tartalom | 2022. június 9. 20:11
Sok olyan esemény vagy ünnep van, ami alkalmat ad arra, hogy megajándékozzunk másokat. Gondolunk itt például az anyák napjára, ballagásra, névnapra, szülinapra. Ilyenkor nem feltétlenül kell kész ajándékban gondolkodunk, hiszen saját magunk is készíthetünk meglepetést.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG