3p

Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?

Fóliázás mint az első védvonal

Az első és legfontosabb cél a társasjátékok zöldítésénél, a külső, átlátszó fólia elhagyása. Ez viszont sokszor jár azzal, hogy a társasjáték szinte már használtnak tűnő állapotban kerül le a polcról. Gondolj csak bele, hogy az árcédulát valahova fel kell rá ragasztani, a pakolástól pedig elkopnak az élei. Ugyanez igaz például a dobozban lévő becsomagolt kártyákra és egyéb elemekre. Eddig ez megvédte a játékot attól, hogy bármilyen sérülés érje a használat előtt.

Nagy csalódás lehet sokak számára, mikor a megérkezett játék nem tökéletes külsővel érkezik. Erről sokat tudnának mesélni a SAS és KOS, a tárSASjátéKOS weboldalon, ahol nagyon vigyáznak a társasjátékokra, legyen az új, kedvezményes vagy akár akciós társasjáték. Hiszen sem vásárlóként, sem pedig eladóként nem lenne jó, ha ez megtörténne.

Fontos, hogy minden játék szép állapotban érkezzen az új otthonukba, hiszen egy kopott sarok könnyen lehet egy ünnep fájó pontja, hiszen valaki már biztos nagyon várt rá.

Hogyan lehet megvédeni a társasokat?

A társasokat viszont nagyon nehéz megvédeni, ha nincs rajtuk a külső védőfólia. Igaz, hogy környezeti és spórolási szempontból kedvezőbb megoldás, de az újrahasznosított anyagok, illetve a különböző papírok rendkívül sérülékenyek. A dobozban lévő kártyák is érzékenyek, és a dobálás vagy a gondatlan kezelés miatt könnyedén meggyűrődhetnek.

Pont ezért fontos, hogy a lehető legkevesebbet kelljen mozgatni és pakolgatni ezeket a fólia nélküli játékokat. Emellett persze érdemes elgondolkodni azon is, hogy vajon ez mennyire védi a környezetet? Nem jár-e több hátránnyal, mint előnnyel?

De akkor maradjon minden a régiben? 

Természetesen ez sem jó megoldás, hiszen a környezetvédelem a legtöbb társasjáték-forgalmazó számára igenis fontos lépés. Ez a jövő útja, ami elé nem szabad akadályt gördíteni.

A társasjátékok csomagolásának tehát egyértelműen környezettudatosabbá kell válni. Viszont mind a vásárló, mind a forgalmazó szemszögéből fontos, hogy mindez ne menjen a minőség rovására.

Ehhez arra van szükség, hogy gyártók és a kereskedők is új módon közelítsék meg ezt a kérdést, és megtalálják a jó és hatékony egyensúlyt a játékok csomagolását illetően. A vásárlók visszajelzése pedig legalább ennyit segítene, mivel az ő elvárásaikhoz és véleményükhöz igazodik a piac: fontos-e számukra a fóliázás? Mi lenne a legjobb, amit tehetnének a zöldebb társasjáték csomagolásért? Mit tehetnének a forgalmazók, hogy kevésbé sérüljenek a fóliázatlan dobozok?

A játékosok és a gyártók jó ötletekkel segíthetik egymást, hisz a cél és a társasjátékok szeretete közös.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Újabb 180 fokos fordulat a magyar diszkontokban
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. május 27. 05:45
Miközben márciusról áprilisra feljebb ment a Privátbankár Diszkont Árkosarának átlagértéke, májusban irányváltás történt. A szóban forgó termékek ugyanis olcsóbbak lettek. 
Vásárló Lépett a Lidl: ennyi kedvezményt kaphatnak a hűséges brit vevők
Buksza blog | 2024. május 26. 15:41
Követve számos versenytársát, például a Tescót, hűségprogramot indított a Lidl is az Egyesült Királyságban, ám aki nem szereti, hogy adatok gyűjtenek róla, az nem fog lehidalni a lehetőségtől.
Vásárló A Penny boltjaiba tartó nyugdíjasok örülhetnek a szomszédban
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 26. 14:59
A Penny sikeres Romániában, ám ennek ellenére jelentős változásokat tervez, mert nem akarja elveszíteni a növekedési tempót. Megcélozza a nyugdíjasokat és a gyermekes vásárolókat.
Vásárló Ez így nagyon kevés - kiakadtak az éttermesek a McDonald’s lépésén
Buksza blog | 2024. május 25. 08:22
Lyukat üthet a McDonald’s franchise-partnereinek gazdálkodásán a gyorsétteremlánc filléres menüje, amelynek ára mélyen a költsége alatt van. Szerintük nem velük kellene megfizetni a marketingesek ötletét.
Vásárló Vallott a Temu és már Magyarországgal rivalizál
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 15:37
Az elmúlt év a kínai Temu nagy meneteléséről szólt az észak-amerikai és az európai online kereskedelemben, és úgy tűnik, a piacszerzés jót tett a vállalat pénzügyi helyzetének is.
Vásárló Maximális árrést vezetne be az élelmiszerboltokban a román kormány
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 14:48
Románia kormánya sem megy a szomszédba, ha valami olyasmit kell kitalálni, amivel a piaci realitásokra fittyet hányva kedveskedhetnek az embereknek és a helyi vállalatoknak.
Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló EPR okosan: így spórolhatnak a cégek a csomagolási költségeken
Márkázott tartalom | 2024. május 19. 09:01
Tavaly nyáron lépett életbe az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, aminek következtében megemelkedtek a csomagolások után fizetendő díjak. 
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Miért döntsünk az öko mellett?
Márkázott tartalom | 2024. május 16. 11:32
Bár ma már egyre többen felismerik az öko termékek jelentőségét, mégis sokan elutasítják azokat a magasabb áruk miatt. Első ránézésre valóban többe kerülhetnek ezek az árucikkek, mint a nem organikusan termelt és gyártott társaik. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG