<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A marketing stratégia milyenségén múlik, hogy egy cég mennyi ügyfelet tud megszólítani, és végül mennyi érdeklődőből lesz vásárló a folyamat végén. Egy bonyolult rendszerről van szó, amely számos elemet foglal magába, de valójában az egész értékesítés sikerességének zálogát jelenti.

A marketing rendszer elemei 

A marketing rendszer alapját azok a marketingeszközök képezik, amelyek nélkül el sem indulhat maga a marketing tevékenység. Ide tartoznak a fotók, a weboldal, az ott megjelenő szövegek, az arculat, a videók… 

Csak ha ez a stabil alap megvan, akkor lehet továbblépni a marketing stratégia következő eleme, a kapcsolati fázis felé. Itt történik tulajdonképpen a hirdetések elkészítése és célzása, természetesen előzetes és utólagos adatelemzés és adatgyűjtés mellett, hiszen ezek segítenek abban, hogy a hirdetések biztosan a megfelelő felhasználókhoz jussanak el. Ha már elértél jelentős számú felhasználót, akkor azokat kategorizálni kell (hideg, langyos és forró célközönség), és az egyes kategóriákat más-más módon kell céloznod a hatékonyság érdekében. 

Ez már a marketing fázis, vagyis amikor a langyos célközönséget vásárlóvá igyekszik alakítani a cég. Ide tartozik a remarketing tevékenység, a blogcikkek írása, a hírlevelek, valamint az offline marketing. És természetesen ebben a fázisban sem maradhat el az adatok elemzése, hiszen eredményesen továbblépni kizárólag a következtetések levonásával lehet.

Az utolsó fázisban, vagyis az értékesítés szakaszában a forró célközönséget kell eljuttatni a vásárlásig, ekkor tekinthető eredményesnek a marketing rendszer. Ha nem hozza a kívánt eredményt, akkor különböző eszközöket kell bevetni, például a remarketinget, a piackutatást (vagyis az eddigi tevékenység eredményeinek vizsgáltatát, és ez alapján, ha szükséges, a stratégia módosítását), valamint ha nagyon nem történik értékesítés, akkor termékfejlesztés válhat szükségessé.

A marketing rendszer felépítésének szempontjai

A marketing rendszer felépítése során a legfontosabb a rugalmasság és a személyre szabás. Minden cég, minden piac és minden célközönség más és más, és ami működik az egyiknél, nem biztos, hogy a másiknál is fog. Emellett ott vannak még a tőlünk független, váratlan események és tényezők, amelyeket szintén figyelembe kell venni. Egy a lényeg, mindenre azonnal reagálni kell, különben súlyos összegek veszhetnek el!

Miben segíthet a szakértő?

A fenti fázisokat, lépéseket maga a cég is elvégezheti, de egy jó marketinges partner, aki napi 24 órában ezzel a témával foglalkozik, sokkal szakszerűbb és stabilabb alapot tud létrehozni, később pedig folyamatosan figyel, elemez és tanácsokat ad, amelyek alapján a rendszer sokkal eredményesebben tud működni.

Érdemes tehát szakértőre bízni ezt a rendkívül összetett feladatot, mivel egy rendszernek az a lényege, hogy az elemei egymás hatását erősítik. Az elemek összehangolása azonban speciális szakértelmet igényel.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Vár a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
PR | 2022. szeptember 26. 18:11
Mindegy, hogy sokat futsz, vagy keveset, állj rajthoz Te is a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál valamelyik távján. Október második hétvégéjén több tízezer futó társaságában élvezheted Te is a közös mozgás örömét.
Vásárló Már csak a megfelelő fotó hiányzik az önéletrajzodból?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 24. 11:37
Önéletrajzot írni nem egyszerű. Akkor sem, ha van már munkatapasztalatod, és akkor sem, ha pályakezdőként, friss diplomásként készülsz betörni a munkaerőpiacra. Ha ez utóbbi a helyzet, és gyakornoki vagy normál állást keresel, akkor bizony nem sok mindent tudsz beleírni az önéletrajzodba.
Vásárló Kültéri lépcső a házhoz: hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagot?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 14:41
Ha a házunkon kívülre tervezünk lépcsőt, akkor mindenképp érdemes alaposan fontolóra vennünk a megfelelő alapanyagok kiválasztását, hogy valóban a kívánt végeredményt kapjuk. Ehhez azonban több szempontot is figyelembe kell vennünk, hiszen a kültéri viszonyok néha elég szélsőségesek, éppen ezért az ide tervezett lépcsőnek komoly kritériumoknak kell megfelelnie. Nézzük meg tehát, mire is érdemes pontosan odafigyelnünk az anyag választásánál.
Vásárló Borkóstoló a szecessziós kastélyépület pincéiben
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 12:33
Aki Tolna megye kilencedik legnépesebb települését, Simontornyát meglátogatja, az ki ne hagyja a településbe oly harmonikusan beilleszkedő igazi kis szecessziós ékszerdobozt, a város híres szállodáját!
Vásárló Keressünk eredeti céges karácsonyi ajándékot!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 16:00
A karácsonyi ajándékok megtalálása a családtagok számára is elég nehézkes, de ha még minket bíznak meg a tökéletes ajándék felkutatásával a vállalati ügyfeleknek vagy alkalmazottaknak, a nyomás megtízszereződik.
Vásárló Téged is kínoz az allergia?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 10:31
Sajnos manapság egyre többen szenvednek különféle allergiáktól, és ezek közül az egyik legalattomosabb a pollen és porallergia, amellyel csak nagyon nehezen lehet bármit is kezdeni. Biztosan neked is ismerős, hogy hiába minden erőfeszítés, a mindennapos porszívózás, az ablakon beszűrődő fénynyalábokban bizony táncot járnak a porszemek, pollenek.
Vásárló Online vásárlás – minden, ami érdemes tudnia, mielőtt kattint!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 9. 09:24
Ugyan nem egy újszerű dologról van szó, sokak számára még mindig kifejezetten kockázatos tevékenységnek számít az online vásárlás. A folyamat nem ördögtől való, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint az offline vásárlás, ráadásul még pénzt is spórolhat vele! 
Vásárló Céges karácsonyi ajándékcsomag olcsón, de mégis magas minőségben? Igen, létezik!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 8. 09:29
Az ajándékozás nem akkor lesz örömteli, ha minél nagyobb az ajándéktárgy értéke. Az ajándékozás attól válik igazán boldog pillanattá, hogy a meglepetés szívhez szól, és benne van mind az ajándékozott, mind az ajándékozó.
Vásárló A népharag a magángépek ellen fordult – de mi lehet a valódi megoldás a betiltás helyett?
Kollár Dóra | 2022. szeptember 7. 19:09
A magánrepülőgép-ipar által elindított „No Plane, No Gain”-kampány a magánrepülés termelékenységi és gazdasági előnyeit hangsúlyozza; a használt repülőgépek tavalyi eladásának ugrásszerű emelkedése és az európai magánrepülések rekordnövekedése alapján idén nyáron az utazók ráérezték arra, miért éri meg a hagyományos, kereskedelmi légiközlekedés helyett valami másra voksolni. Mindezek alapján úgy tűnhet, hogy a magánrepülők piacán tulajdonképpen minden rendben van, csakhogy a közvélemény egyre inkább a luxusgépek ellen fordul.
Vásárló Új online magazinok indultak augusztusban
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 7. 10:26
Új ismeretterjesztő valamint kulturális online magazint indítottak 2022 nyarán a citygreen.hu kertészeti és életmód magazin szerkesztői. A thinker.hu ismeretterjesztő magazin, valamint a teaser.hu kulturális és szórakoztató magazin színvonalas és hiteles tartalmakat kínál olvasói számára.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG