2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.

A bakancsairól ismert Dr. Martens részvényeinek értéke 30 százalékos szabadesésbe kezdett, mielőtt felfüggesztették a papírokat még a keddi kereskedésben a londoni értéktőzsdén. A súlyos csapást azt követően szenvedte el a vállalat, hogy a cégvezetés szörnyűséges 2025-ös előrejelzéssel rombolta le a befektetők bizalmát a legendás cipőmárka iránt.

Rosszul megy a bakancsbiznisz.
Rosszul megy a bakancsbiznisz.
Fotó: drmartens.com

A bejelentést egy soron kívüli gyorsjelentésben hozták a piaci szereplők tudomására, ami némileg fokozhatta az izgalmakat. A felfüggesztés után a parkettre visszatérő részvények értékvesztése mínusz 28 százaléknál állt meg. Úgy tűnik, voltak olyan befektetők, akik a tőzsdei örök igazság szellemében akkor vásároltak, amikor egy részvény árfolyama megroggyan.

A Dr. Martens arra számít, hogy két számjegyű mértékben csökken nagykereskedelmi árbevétele 2025-ben az Egyesült Államokban éves összehasonlításban. Ezt abból sakkozták ki, amit az őszi-téli megrendeléseket összegző táblázatokban látnak. Ezen a piacon ez az az időszak, amikor az emberek bakancsokat vesznek.

A kiskereskedelmi forgalommal kapcsolatban csak egy számjegyű visszaesést jósolnak, miután nincsenek abban a helyzetben, hogy az inflációhoz igazodva emeljék termékeik árát. Ezen egyelőre nem segít, hogy a vállalat élén vezetőváltás lesz.

A CNBC idézi a RBC bank elemzőit, akik úgy vélik, hogy rövid távon a rossz hírek alakítják majd a Dr. Martens tőzsdei szereplését, mert a vásárlók az inflációra válaszul az olcsóbb termékeket fogják előnyben részesíteni. Investec befektetési cég szakértői is csak hosszabb távon számítanak javulásra a cég erős tőkehelyzetének köszönhetően.

A Dr. Martens a napokban bírósághoz fordult azzal vádolva a kínai Temu elektronikus piacteret, hogy a Google-keresések manipulálásával a bakancsaihoz hasonlóan kinéző termékek fel tereli a vásárlók figyelmét – adta hírül a Sunday Times. A cég más márkás ruhaipari vállalatok mellett korábban a fast fashion jelenlegi királyát, a Shein e-kereskedőt idézte bíróság elé azzal váddal, hogy az oldalain hamisított Dr. Martens bakancsokat árulnak.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Hogyan tehetünk szert több bevételre?
Márkázott tartalom | 2024. május 9. 11:04
A nagy kérdés, ami a legtöbb ember foglalkoztatja: hogyan lehetnék gazdagabb, sikeresebb? Mit kellene tennem ahhoz, hogy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtsek magamnak?
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG