<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Kánikulának az számít, ha napokon keresztül 35 fok vagy még annál is magasabb a hőmérséklet. Az ilyen időszakokban nem csak az a nehéz, hogy nappal nagyon nagy a meleg, hanem az is, hogy éjszakánként sem hűl le igazán a hőmérséklet.

Az éjszakai pihentető alvás nélkül nemhogy a kicsik, de bizony a felnőttek is sokszor szenvednek. Ilyenkor kedvetlenebbek, fáradékonyabbak vagyunk, amin persze a nappali forróság még elég sokat tud rontani. 

El lehet képzelni, hogy ha így megviseli a felnőtteket a kánikula, milyen hatással van az újszülöttekre, kisbabákra és kisgyerekekre.

Hasznos tanácsok

Ismerjük az általános jó tanácsokat, hogy mi mindenre érdemes odafigyelnünk a nyári forróságban: sok folyadékot kell fogyasztani, a legmelegebb órákban érdemes kerülni a közvetlen napsütést. Emellett pedig ha csak tehetjük, húzódjunk árnyékba, hűvösebb helyekre, igyekezzünk lehűteni magunkat és ha lehetőségünk van rá, akkor a környezetünket is. Ha pedig mégis a napra mennénk, akkor használjunk kalapot és magas faktorszámú naptejet.

Hogyan segítsünk a kicsiknek?

Először is légy türelmesebb! A kicsiket még a felnőtteknél is sokkal jobban megviselik a kánikulai napok. Az extrém hőséget egy csecsemővel mindenképpen el kell kerülni, s ilyenkor a levegőzés, az egészségügyi séta vagy nagyobbacskáknál a játszóterezés ideje ideálisan a hűvösebb, reggeli, kora délelőtti, esetleg az esti órákban van. A naptejet ne felejtsd el használni, és ne hagyd soha, egyetlen egy pillanatra sem a kicsiket az autóban - ez akár halálhoz is vezethet! -, és ne is takard le a babakocsit. 

A kicsik, különösképpen a csecsemők nagyon kiszolgáltatottak a kiszáradásnak, ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy vajon elég folyadékot isznak-e. A szoptatott babát is nyugodtan megkínálhatod friss, tiszta és nem szénsavas vízzel, a nagyobbaknál pedig nagyon, de nagyon oda kell arra figyelni, hogy elég vizet igyanak. Az ivási szokások taníthatóak is, ezért később is jobban odafigyel majd a teste jelzéseire, ha azt szokta meg, hogy sokat és rendszeresen igyon. Ugyanígy természetes, hogy ne a cukros és egészségtelen üdítőitalokhoz szoktasd őket.

Egy kisbabánál ne az izzadás mértékéből próbáld megállapítani, hogy mennyi folyadékra van szüksége, hiszen alig-alig izzadnak. Ehelyett tedd elérhetővé számára a folyadékot, és kínáld meg gyakran.

Ha egy gyerek nem kívánja vagy kevésbé fogadja el az ételt ilyenkor, az még önmagában nem ad okot aggodalomra - amennyiben a folyadék fogyasztása rendben van.

Az éjszakai meleg ugyanúgy megzavarja a kicsik alvását, mint a felnőttekét. Ilyenkor is kaphat a kicsi vizet, a szoptatott baba pedig szopizhat is. A légkondi és a ventilátor se érje soha közvetlenül a kicsit.

Ne feledkezz meg a pancsolás hűsítő hatásáról! Akár egy lavór, akár a fürdőkád, de egy kis langyos vízben való játék biztosan lehűti a kicsit, a pancsolás után beburkolózva akár el is szunnyadhat a Bubbaland.hu-nál kapható puha babatörölközőben. Ha csak kis nappali szundításról van szó, az se baj, ha lemaradt a pelus, hiszen a meleg időben még fontosabb, hogy minden bőrfelület kapjon esélyt a szellőzésre is. 

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ízlés, bátorság, hagyomány – 30 éves lett a Budapest Borfesztivál
PR | 2021. szeptember 16. 10:20
A Budapest Borfesztivál az évek során megkerülhetetlen eseménye lett a hazai borkultúrának. Egészen pici, pár száz főnek szóló rendezvényből nőtte ki magát, mára pedig nemcsak a legjobb borok ünnepének számít, hanem egy több napos programsorozatnak is. A Budavári Palotába látogatók az ország fontos pincészetei mellett koncertekkel, izgalmas gasztronómiai kitelepülésekkel és egy klasszikus jótékonysági borárveréssel is találkozhatnak.
Vásárló Jegyezze fel naptárába: Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 23-26. között!
PR | 2021. szeptember 8. 10:54
30. Budapest Borfesztivál - szeptember 23-26. között a Budavári Palota teraszain - harminc éve a borkultúráért!
Vásárló Belehúzott a drágulás, újabb csúcsra emelkedett a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. szeptember 7. 05:27
Szeptemberben tovább gyorsult az áremelkedés a hazai hipermarketekben: a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint újra történelmi csúcsra emelkedtek az árak. Egy év alatt 7,2 százalékot drágult a nagybevásárlás, a havi áremelkedés üteme idei csúcsot döntött. Egyre biztosabb, hogy az olaj drágulását idén semmi sem verheti meg – megnéztük, mi maradt a polcokon a nagy tejfölvisszahívás után.
Vásárló Itt a forradalmi újítás: a PolyGel!
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 5. 09:03
A műkörmök a női szépség egyik kifejező eszközei. Segítségükkel mindig tökéletes lehet a megjelenésed és az ápolt kezeid, körmeid árulkodnak nőiességedről. Ha gyengék a körmeid, nehezen erősíted és növeszted meg őket, ha kevés időd van velük foglalkozni, a műkörmökkel akkor is gyönyörű lehetsz.
Vásárló Ideje elkezdeni a karácsonyi készülődést
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 2. 11:33
Érdemes minél hamarabb elkezdeni a karácsonyi készülődést. Így elkerülhető, hogy a szenteste napja rohanásból álljon. Nemcsak az ajándékokat érdemes időben beszerezni, hanem a téli otthon dekorációt és a karácsonyi díszeket is.
Vásárló Milyen lehetőségek rejlenek a repülőgépipar automatizálásában?
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 1. 10:54
Az elmúlt években a légi közlekedési ágazat sok változáson ment keresztül annak érdekében, hogy javítsa az általa nyújtott szolgáltatásokat és csökkentse a költségeket.
Vásárló Budapest a programozás képzés terén remek opciókat kínál
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 1. 09:46
Mit tehet az manapság, aki komolyan fontolóra venné a programozás képzés bármelyik formátumának a megkezdését Budapesten? Hol és milyen keretek között működik egyáltalán programozás képzés, illetve kiknek jelenthet mindez elérhető opciót? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Remélhetőleg a cikken keresztül sikerül némi betekintést nyújtani abba, hogy a programozó képzések terén mennyire kedvező a terep manapság.
Vásárló Kreatív technikák, ahol szinte lehetetlen hibázni!
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 31. 17:11
Vannak olyan kézműves technikák, amelyeknek a megtanulása több órát, napot is igénybe vehet. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor sokszor jól jönne olyan kreatív tevékenység, amely nem igényel előképzettséget és mégis inspirál, miközben lenyugtat és feltölt. Az Alkoss Otthon kreatív áruház kreatív technikái mind olyanok, amelyeknél nem tételezik fel, hogy jártas vagy a témában, bármikor elkezdheted bármelyiket. A legegyszerűbb technikák, amelyeknél gyakorlatilag nulla a hibázási lehetőség, a karckép- és a fonalképkészítés.
Vásárló Páciens elégedettség, mint működő üzleti stratégia a fogászatban
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 31. 11:35
Ez a Straumann® és a Helvetic Clinics sikeres együttműködésének fókuszpontja
Vásárló Női órák ékszer helyett és mellé
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 30. 14:55
A női órák egyes esetekben ékszerként is funkcionálhatnak. Hiszen nemcsak az idő mérésére jók, hanem remek kiegészítői lehetnek egy-egy öltözéknek.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos