Hirdetés

A nap képe: így fogadta Angela Merkel Orbán Viktort

Wéber Balázs, 2020. február 10., 16:46

A magyar miniszterelnök 2018 júliusa után látogatott el ismét Berlinbe a német kancellárhoz.

German Chancellor Angela Merkel and Hungarian Prime Minister Viktor Orban attend a joint press conference in Berlin, Germany, 10 February 2020. Orban and Merkel met for bilateral talks. EPA/CLEMENS BILAN
Angela Merkel és Orbán Viktor a mai megbeszélés előtt. EPA/CLEMENS BILAN

A találkozót megelőző közös sajtóeseményen mindkét politikus rövid nyilatkozatot tett, újságírók nem kérdezhettek.

Az uniós költségvetésről is tárgyalnak

Hirdetés

Angela Merkel arról beszélt, hogy Magyarország gazdasága jól fejlődött az elmúlt években, a német-magyar gazdaság pedig szorosan összekapcsolódik.

Mint mondta, a mai megbeszélésen szó lesz az EU gazdasági fejlődéséről – ezen belül a 2021-2027 közötti uniós költségvetésről –, az EU bővítéséről – különös tekintettel Albániára és Észak-Macedóniára –, a biztonság- és védelempolitikáról, valamint a migráció kérdéseiről.

Orbán: csúcson a kereskedelem

Orbán Viktor a többi közt elmondta, hogy a német-magyar kereskedelem minden évben csúcsot döntött. Ez a forgalom 2019-ben meg fogja haladni az 55 milliárd eurót, fűzte hozzá.

A magyar miniszterelnök szerint bilaterális kérdésekről beszélnek majd, amelyeknek van európai dimenziója is. Szerinte az EU-nak Szerbiával kellene felgyorsítani a csatlakozási tárgyalásokat, mivel csak Szerbia felvétele jelenthet garanciát a Nyugat-Balkán stabilitására.

Kormányzati körökből származó értesüléseink szerint a találkozón minden bizonnyal terítékre kerül a Néppárt-Fidesz konfliktus is.

Mi a Fidesz-Néppárt balhé lényege? Hihetünk-e a függő és független médiának? Mire gondol Soros György egy New York-i felhőkarcoló 13. emeletén? És hogy jönnek ide a Marslakók? Tíz kérdés, tíz válasz videókommentárunkban:

Raiffeisen MKB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Koronavírus: Németországban is terjed, de pániknak nyoma sincs

Koronavírus: Németországban is terjed, de pániknak nyoma sincs

Újabb német tartományokat ért el a koronavírus-járvány, péntekre Bajorországból, Hamburgból, Hessenből és Rajna-vidék-Pfalzból jelentettek új fertőzéseket. Lapunk megkeresett egy Hessenben dolgozó magyart, aki szerint náluk pánikszerű élelmiszer-felvásárlásra nincs példa, és a munkahelyén sem vezettek be semmiféle hivatalos óvintézkedést.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?