Hirdetés

A nap képe: lovakkal barátkozik Európa új nagyasszonya

2020. január 30., 16:24

Ursula von der Leyen igazán sokoldalú személyiség.

European Commission President Ursula von der Leyen caresses a horse of a French police officer in front of the house of French political economist and diplomat Jean Monnet in Bazoches-sur-Guyonne, south-west of Paris, France, 30 January 2020. Presidents of European Council, European Commission and European Parliament met to discuss future of EU after brexit and strategy for next five years. EPA/THOMAS SAMSON
EPA/THOMAS SAMSON

Amellett, hogy hétgyermekes családanya, volt már nőgyógyász, meg védelmi miniszter is. Most meg éppen az Európai Bizottság elnöke. És a jelek szerint a lovakhoz is ért.

European Commission President Ursula von der Leyen (C) caresses a horse of a French police officer in front of the house of French political economist and diplomat Jean Monnet in Bazoches-sur-Guyonne, south-west of Paris, France, 30 January 2020. Presidents of European Council, European Commission and European Parliament met to discuss future of EU after brexit and strategy for next five years. EPA/THOMAS SAMSON
EPA/THOMAS SAMSON

A felvételek egyébként a mai nap folyamán készültek az Európa atyjaként is emlegetett egykori francia diplomata, Jean Monnet háza előtt Bazoches-sur-Guyonne-ban, Párizstól délnyugatra, ahol von der Leyen Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével és David Sassolival, az Európai Parlament elnökével vitatta meg a Brexit utáni EU jövőjét, és az elkövetkező öt év stratégiáját.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság uniós tagsága holnap éjjel szűnik meg.

Háttéranyagaink a témában: B-nap”: a brit kilépés egyelőre maradás is, Szakítás 47 év után: könnyes búcsút vesznek a britektől Brüsszelben.

Raiffeisen MKB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Vírus a szomszédban: nincs pánik, de már mindenki erről beszél

Vírus a szomszédban: nincs pánik, de már mindenki erről beszél

Ausztriában az emberek nem rohanták le a boltokat a koronavírus miatt, és maszkot sem hordanak tömegesen, de mára ez lett az első számú beszédtéma, mondta el a Privátbankár.hu-nak Alexander Dworzak. A Wiener Zeitung újságírója szerint az utazási irodákban drasztikusan csökkent a foglalások száma. Ausztriában tegnap két fertőzöttet találtak, és ez valószínűleg csak a kezdet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?