3p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Bár gyakorlatilag napokon belül el kellene indulnia a tanfolyamoknak, még mindig nem tudják, hogy pontosan mi lesz. Az NGM is megszólalt az ügyben.

Bár szeptember végéig el kellene indulnia azoknak az ingyenes nyelvtanfolyamoknak, amelyeket a kormány kkv-k vezetőinek hirdetett meg és fizet ki, egyelőre úgy tűnik, se a tanárok, se a tanulók nem tudják, hogyan fog működni a dolog – írja az Index.

A portál szerint a tanulók nem is biztos, hogy ott fognak tanulni, ahová jelentkeztek és a tanároknak is másik iskolákban kell megtartaniuk az órákat, mint ahol amúgy dolgoznak. Az egyik szakképzési centrum munkatársa arról ír egy levelében, hogy Budapesten a szakképzési centrumok tanárainak egy nyelviskolába kellene elmennie és ott megtartania az informatika és vállalatvezetés órákat este 5-től, ráadásul a tanárok nem is a munkahelyüktől, hanem a nyelviskolától kapnák a kurzusok megtartásáért a fizetést, vagyis szerződniük kellene a nyelviskolákkal.

Nem erre számítottak

Ennek a szakképzési centrumok dolgozói annyira nem örülnek, mert ők úgy vállalták az extra munkát, hogy azért nem kell egy másik iskolába utazniuk, ráadásul nem is feltétlenül szeretnének szerződést kötni egy számukra ismeretlen nyelviskolával.

A nagy reményekkel kitalált tanfolyamrendszerről itt írtunk bővebben. >>>

Mivel az NGM szerint a tanfolyamokat a szakképzési centrumoknak kellene megszerveznie, és a tanulóknak is a centrumoknál kellett jelentkeznie, ezért mindenki azt gondolta, hogy a nyelviskolák küldenek majd tanárokat a centrumokba, nem fordítva.

Annak, hogy a nyelviskolákba kell menni, a tanfolyamra jelentkező vállalatvezetők sem örülnek feltétlenül. Vannak, akik azzal keresték meg a szakképzési centrumokat, hogy nem végezhetnék-e a kurzust inkább a centrumban, mert a nyelviskola, ahová járniuk kellene, sokkal messzebb van.

Mit mond az NGM?

A hír megjelentése után a Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte a Privátbankárral, hogy a KKV ügyintézői képzésre felvett tanulókat valóban másik szakképző intézménybe iskolázzák be, de csak abban az esetben, ha adott iskolában a keretszám betelt. Ez azonban kizárólag nagyvárosokban történhet meg, de itt is csupán városon belüli „átirányításról” van szó. Azok a tanárok, akik a fent említett keretszám okán nem tudnának a saját iskoláikban oktatni, lehetőséget kapnak arra, hogy  saját városukon belül másik iskolában kapcsolódhassanak be az oktatásba.

A tárca szerint nem igaz az az állítás, miszerint a nyelviskolákban kell megtartani az órákat. Az órákat minden esetben a szakképzési centrumokban szervezik meg. A szakképzési centrumok tanárai a főigazgató és az igazgató döntése alapján vagy közvetlenül a centrumtól, vagy nyelviskoláktól kaphatnak felkérést az oktatásra, a fentiekben részletezett keretszám elosztási elveknek megfelelően - írták.

Közleményükben kitérnek arra is, hogy a nyelviskolák bevonására a szakképzési centrum főigazgatójának döntése alapján történik, amennyiben a centrum úgy ítéli meg, hogy pedagógiai és módszertani szempontból hasznos, ha a nyelvi órákat a felnőttképzésben felkészültebb nyelviskolák szakmai koordinációjával, vagy – ha nem áll rendelkezésre a centrumban elegendő számú tanár – tanáriainak közreműködésével oldja meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG