Hirdetés
Hirdetés

Megszavazták: nagy könnyítés jön az egyetemistáknak

2017. szeptember 21., 14:27

Elfogadták a javaslatot, olcsóbb és egyszerűbb lesz diákhitelt felvenni.

Ahogy arról már korábban írtunk, bedobtak egy javaslatot arra, hogy átszervezzék a Diákhitel konstrukcióját. Ezt Lázár János szerint megvitatták, és a Fidelitas javaslatát is figyelembe véve elfogadták a módosítást, így idén októbertől a Diákhitel 2 program kamatmentes lesz, ezt a kamatot teljes egészében átvállalja majd az állam. Ráadásul visszamenőleges hatályú, vagyis az újonnan kötött szerződésekre és már az érvényben lévőkre is vonatkozik majd, tette hozzá Lázár János.

Ráadásul 2018-tól a Diákhitel 2-őt már az önköltséges, idegen nyelvű képzésben résztvevők is igényelhetik majd, ennek az igénylési határidejét kitolták szeptember 30-ra. A Diákhitel 1 esetében is jönnek változások, itt 70 ezer forintra emelik a havonta igényelhető összeget, a külföldi tanulmányokban résztvevők pedig havi 140 ezer forintot vehetnek majd fel. Lázár felidézte: a Diákhitel 2-őt 11 ezer diák vette igénybe idén augusztusig csak idén, az elmúlt években 16 ezer körül alakult a szám.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?