Hirdetés
Hirdetés

Pofonokat oszt Amerika - durva szankciókat kapott négy ország

2017. szeptember 14., 10:08

Vízumkorlátozásokat vezetett be az Egyesült Államok, mert nem veszik vissza a kiutasított állampolgárokat.

Donald Trump. (Kép forrása: EPA,ALBIN LOHR-JONES)
Donald Trump. (Kép forrása: EPA,ALBIN LOHR-JONES)

Az Egyesült Államok belbiztonsági minisztériumának közleménye szerint „együttműködés hiánya” miatt szankcionálják Eritrea, Guinea, Kambodzsa és Sierra Leonét, ugyanis nem hajlandók visszafogadni azokat az állampolgáraikat, akiket kiutasítottak az államokból. A legszigorúbb szankciókat a Trump-kormány Eritrea ellen hozta: a kelet-afrikai ország polgárai nem kaphatnak úgynevezett B-vízumot, amely üzleti és turisztikai célú beutazásra jogosít.

Kambodzsából a magas szintű kormányzati tisztségviselőktől és közvetlen családtagjaiktól tagadják meg a B-típusú vízumot. Guineában a B-vízumokkal együtt felfüggesztik a diákvízumok és a kulturális csereutakhoz szükséges vízumok kiadását is egyes kormányzati tisztségviselők és családtagjaik számára, a nyugat-afrikai Sierra Leonéban pedig a külügyminisztérium és a bevándorlási hivatal tisztségviselői nem kaphatnak üzleti útra szóló és turista vízumot. A vízumkorlátozások mindaddig érvényben maradnak, amíg ezek az országok nem hajlandók az együttműködésre.

Hirdetés

Mindeközben Trumpnak sikerült elérnie, hogy a menekültek beutaztatását is fel lehessen függeszteni, miután mellé állt az alkotmánybíróság, erről korábban itt írtunk a Privátbankár.hu-n.>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Eddig azt szokhattuk meg, hogy Svájcban nyitott bankszámlákkal, széfekkel próbálnak sokan jövedelmet vagy vagyont eltitkolni. Az utóbbi időben kiderült, hogy a titkolózás kétirányú volt, és sok Svájcban élő személynek is vannak titkos vagyontárgyai külföldön. Ez magyar vendégmunkásokat is érinthet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)