Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, elszálltak Mészáros Lőrinc cégei

Fellegi Tamás, 2017. október 11., 18:30

Jó napja volt ma a hazai tőzsdének, emelkedett az OTP és a Richter, emellett az elhíresült nagyvállalkozó papírjai közül a Konzum és az Appeninn. Nagyot ment a lengyel piac is, valamint a katalán függetlenség elhalasztása miatt a spanyol részvényeket is szépen vették. Jó formában a forint, a zloty és maga az euró is a dollárhoz képest.

A múlt heti kiadós gyengélkedés után tegnap megkezdődött és ma folytatódott a forint erősödése, 309,30 az eurónkénti árfolyam, míg hétfőn még 3 forinttal többet kellett adni az euróért. Ugyanilyen utat járt be a lengyel zloty: hétfőn 4,32 közelében volt eurónként, ma már 4,27 alatt volt az egy euróért fizetendő összeg.

Euró/forint
Euró/forint

Az euró napok óta erősödik a dollárhoz képest, a katalán félelmek csak átmenetileg tudták megrengetni az európai közös fizetőeszközt. Egy euróért 1,185 dollárt adnak, ami nincs messze a közelmúltban elért 1,20-as csúcstól.

Hirdetés

Jót tett a spanyol tőzsdének, hogy a katalán parlament tegnap mérsékletet tanúsított és nem kiáltotta ki egyoldalúan a függetlenséget. A madridi index 1,35 százalékkal 10 280 pontra emelkedett, de követte az olasz index is egy százalékos, a portugál pedig fél százalékos emelkedéssel.

Régiónkban a lengyel WIG20 index 1,4 százalékkal emelkedett, a BUX 1,1 százalékkal lett magasabb, 38 450 ponton zárt. A nagyobb komponensek közül az OTP másfél százalékkal 10 540, a Richter 1,3 százalékkal 6670 forintig ment fel, a Mol és a Telekom fél százalék alatti mértékben erősödtek 3020 illetve 482 forintig.

Appeninn
Appeninn

Hirtelen megindult a legfrissebb Mészáros-papír, az Appeninn, és napközben el is akadt a továbbra is teljesen értelmetlen 15 százalékos kereskedési limiten, 496 forinton, de addig is több mint egymilliárd forint értékben cserélt gazdát. Nosza, erre a Konzum is megindult, 8 százalékot emelkedett 2400 forintig. Az Opus épp csak egy árlépésközzel került feljebb 252 forintra, de forgalma magas, 710 millió forint volt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Azt hitted, a magyar közmédia drága? Akkor figyeld meg őket

Azt hitted, a magyar közmédia drága? Akkor figyeld meg őket

Németországban a közmédia 32-szer annyi pénzből gazdálkodik, mint Magyarországon, 2543 milliárd forintból – van is róla vita, hogy alaposan meg kéne reformálni. Ráadásul az állami média csúnyán belenyúl a piac működésébe. A brit BBC is drága. Az emberek egyre kevésbé akarnak televíziós díjat fizetni.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?