<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
állami beavatkozás
Részvény / Deviza / Áru Megint olcsóbb lett az euró, visszahívások a Teslánál
Eidenpenz József | 2022. november 25. 12:38
A BUX felülteljesítő, az OTP és a Richter húzza. A forint is újra erősödik, a 410-es szint vonzza az árfolyamot. A Tesla több tízezer járművet hív vissza Kínában. Az amerikai befektetők ünnepeltek, a fekete péntekre készülnek, közben Európa nehezen találja az irányt.
Vásárló Belenyúl az állam – hamarosan jön a Nemzeti Menza?
Privátbankár.hu | 2017. május 8. 10:08
Törvénytervezetet nyújtottak be a közétkeztetés megreformálására, sokkal nagyobb kezet kapna az állam, ha elfogadják.
Részvény / Deviza / Áru A spekulánsokat lecsukják, ugye? Csak az állam ne tenné szőrös mancsát a piacra
Eidenpenz József | 2015. augusztus 31. 11:17
Úgy tűnik, most már az állami beavatkozás lett a kínai részvénypiac legnagyobb baja. A spekulánsok elleni hadjáratával magyarázzák a tőzsde ma reggeli esését. Ha nem engedik majd, hogy eladjam, akkor dehogy is veszek kínai részvényt – mondhatják sokan.
Részvény / Deviza / Áru „Vagy mi kerülünk börtönbe, vagy kapitalizmus lesz Magyarországon”
Eidenpenz József | 2015. június 22. 13:40
Mi a jobb, az állami tőkeelosztás, vagy a piacgazdaság – ezt a kérdést már évtizedekkel ezelőtt a piac javára döntötték el a közgazdászok. Szerencse, hogy az IMF ránk erőltetett egy kis piacosítást? Többek között ebből született a hazai tőzsde. A tőzsdeszületésnapot a gondok árnyékolják be, de a tőzsde minden baja ellenére él, ha nem is virul.
Makro / Külgazdaság Felejtsük el a nemzeti maszlagot, és ki az állammal a gazdaságból
Privátbankár.hu | 2015. április 20. 20:30
Nagyon nem az a lényeg, hogy a bankokat hazai vagy külföldi menedzserek vezetik Európa egyik leggazdagabb embere szerint. A nemzetek sebezhetősége és veszteségei növekednek, ha a politika nemzeti érdekekre hivatkozva beavatkozik az üzleti életbe. Lengyelország a gazdaság következetes liberalizációja, a vissza nem csinált privatizáció miatt ért utol bennünket.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG