Aranybefektetés
Részvény / Deviza / Áru Jó befektetés lehet az arany, de nem az iráni krízis miatt
Király Béla | 2020. január 8. 20:00
Az év elején közel 100 dollárt erősödött az arany árfolyama, ami nem nevezhető szokványosnak. A fenyegető katonai konfliktuson túl is sokan látnak fantáziát a nemesfémben, de sok a szkeptikus hang, hogy képes lesz-e az arany megismételni a hét évvel korábbi remek évét.
Részvény / Deviza / Áru Kilenc hónapos csúcson az arany, hullámvasúton a filmcézár cége
Eidenpenz József | 2019. február 19. 19:05
A gyorsjelentések és a csökkenő kamatok mozgatták a tőzsdéket, sok tétovázás után végül felfelé. A hazai BUX index viszont szerényen esett, elsősorban a Richter miatt. A forint erősödött, és megtáltosodott az arany.
Részvény / Deviza / Áru Tudod, melyik befektetés lehet igazi aranybánya?
Eidenpenz József | 2017. szeptember 4. 20:07
Hát például az aranybánya. Az arany ára ugyanis az utóbbi időben eléggé belehúzott, főleg az észak-koreai feszültségeknek, a Trump elnökből való kiábrándulásnak, a Fehér Ház körüli politikai csatározásoknak köszönhetően. Ebből pedig a bányák sokat profitálhatnak, amelyek egyébként eddig is általában nyereségesek maradtak.
Befalap Mit csináltak árupiaci alapjaink az őrülten ingadozó nyersanyagárak évében?
Eidenpenz József | 2017. január 20. 15:01
Tavaly óriási kilengések után végül jó évük volt a nyersanyagoknak, több év szenvedés után a CRB Commodity Index kilenc százalékkal ment fel, de egyes termékek, mint a kőolaj, majdnem ötven százalékkal drágultak. Hogyan tudta ezt kihasználni a kis számú hazai árupiaci alap?
Részvény / Deviza / Áru Kész aranybánya: két-háromszoros pénz is összejöhet?
Eidenpenz József | 2016. szeptember 20. 14:37
Az utóbbi időben elült az arany áremelkedése, leginkább lassan lefelé csorog az árfolyama, ahogy az aranybánya-részvényeké is. Van, aki szerint azonban újabb fellendülés előtt állunk. Ha a részvénypiacok rosszul teljesítenek, hosszan tartó marad a pesszimizmus és az ingadozás, az még nagyobb lendületet adhat.
Befalap Árupiaci alapok: az év befektetése, vagy kollektív öngyilkosság?
Eidenpenz József | 2016. január 11. 06:09
Mostanában a csapból is az folyik, hogy az olaj mennyire olcsó, korábban az arany volt a középpontban, de számos más árupiaci termék is sok éves mélyponton van. Mit jelent ez a magyarországi árupiaci alapok számára, mibe fektetnek ezek a konstrukciók? Milyen volt a tavalyi teljesítményük, és mi van bennük, érdekes-e ezekbe befektetni?
Deviza / Áru Azt mondták neked, rossz befektetés volt az arany? Hát nem
Eidenpenz József | 2015. január 13. 15:00
A 2011-es 1900 dollár körüli árfolyamcsúcshoz képest értékének mintegy harmadát elveszítette az arany, ám az utóbbi időben meglepően stabilnak mutatkozik. Főleg, ha a gyengülő forintunkban számolunk, az árfolyam 22 százalékkal ment fel egy év alatt.
Befektetés Mit ér a tartalék, ha arany?
Privátbankár.hu | 2014. január 12. 10:33
Nem sokat. Az arany ára csaknem harmadával csökkent tavaly év végére 2012 decemberéhez képest.
KKV Új birodalmat épít Magyarország leggazdagabb üzletasszonya
Privátbankár.hu | 2012. november 17. 07:30
Csoporttá alakult és részben megkezdte működését Kósa Erika új vállalata, a Consequit Pénzügyi Tanácsadó és Biztosításközvetítő Zrt. A vállalat-csoport tagjai a Consequit Zrt, a szlovák biztosításközvetítő cég, a Consequit Alkusz Kft és a Jövő Alapítvány.
hírlevél
depositphotos