Ausztrál jegybank
Részvény / Deviza / Áru Letarolták a tech-szektort, a forint viszont vitézkedik
Privátbankár.hu | 2019. június 4. 11:37
Az amerikai technológiai részvények viszonylag jól tartották magukat az elmúlt hetekben is, hétfőn viszont kegyetlen gyomrost kapott a szektor több nagyágyúja. Emiatt a cégeket reprezentáló Nasdaq Composit index is beszakadt. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mi állhat a háttérben, mi várható a piacokon, mire érdemes figyelni?
Részvény / Deviza / Áru Viharos hétkezdet utáni csend – mi várható kedden a tőkepiacokon?
Csabai Károly | 2019. május 7. 11:01
A hét első napjának második felében a kínaiak hatástalanították a bombát, amit Donald Trump dobott hétvégi Twitter-üzenetében a piacokra azzal, hogy kilátásba helyezte, péntektől megemeli az ázsiai ország termékeit sújtó amerikai vámokat, jelezve, közel sincs még vége a két ország közötti kereskedelmi háborúnak. Peking ugyanis bejelentette, ennek ellenére képviselteti magát a szerdára kitűzött kétoldalú megbeszélésen, amire a piacok bőszen elkezdték ledolgozni a hátrányukat, s a mai nap is viszonylagos nyugalomban telhet.
Deviza / Áru Európa szétcsapta a két hónapos piaci bulit
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 09:04
A novemberi japán választások óta szinte töretlen volt rali a tőzsdéken, ezt törte meg most, hogy erősen kiújultak az euróövezeti aggodalmak.
Pénzügyi szektor A bányászat miatt kerülhetnek bajba az ausztrál bankok
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 10:53
Akár súlyos esés is lehet ausztrál banki profitokban, miután folytatódott a bányaipar visszaesése. A bankok kitettsége ugyan kicsi, viszont az ország a bányászatból él.
Deviza / Áru Megrogyott az ausztrál dollár a váratlan kamatvágásra
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 08:07
Alaposan meglepte a piacokat, hogy az ausztrál központi bank újra kamatot vágott. Nagyot esett az ausztrál dollár.
Pénzügyi szektor Fontos hír jön holnap reggel Ausztráliából
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 14:07
Tovább mérséklődött az inflációs nyomás Ausztráliában májusban, ez pedig elképzelhető, hogy teret enged a további kamatcsökkentésnek. Az éves infláció ugyanis az ausztrál jegybank által tolerált szinteken belül mozog. Ez ugyanakkor nem jó hír, hiszen arra is utal, hogy csökken a kereslet és az aktivitás az ausztrál bányászati termékek iránt.
Deviza / Áru Még mindig Athén bénítja a piacokat
Borbély Péter | 2012. február 7. 11:31
Gyengülnek az európai tőzsdék, folytatva az ázsiai irányt és nyomás alatt maradtak a nyersanyagok is. A forint viszont meglepően jól tartja magát és a BÉT mozgása is teljesen megfelel a nemzetközi iránynak. A befektetők továbbra is szinte kizárólag a görög fejleményeket figyelik. Hajnalban ugyanakkor két meglepetés is volt az ázsiai – csendes-óceáni térségből, ezek sem dobták fel a hangulatot.
Friss
hírlevél
depositphotos