Bankválság
Részvény / Deviza / Áru Csúcson az arany, ragályossá vált az amerikai bankválság? 
Eidenpenz József | 2023. május 5. 12:41
Az európai tőzsdék kissé emelkednek, és az USA-ban is jól indulhat a kereskedés. A BUX szerény mínuszban áll és a forint is esik valamelyest. Az arany éves csúcson járt, és nincs messze a történelmi rekordtól sem. A vártnál jobb lett az Apple és a Raiffeisen eredménye, újabb amerikai bankokat kezdtek büntetni a tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson az arany, szép osztalék várható a Moltól 
Eidenpenz József | 2023. április 5. 12:41
Emelkedésből esésbe váltottak ma a tőzsdék, de a BUX-index ma is felülteljesítő és a forint is újra erősödik. Közzétették a Mol osztalékjavaslatát, a részvény vonzó osztalékbefektetésnek tűnik. Nyolc hónapos csúcson az ether, éves csúcsára ért a DAX-index és az arany.
Makro / Külgazdaság Hogy tűnt el néhány nap alatt 460 milliárd dollár? 
Privátbankár.hu | 2023. március 18. 13:02
Megviselte a bankcsőd a részvényeket az elmúlt napokban.
Makro / Külgazdaság Biztató jóslat: komoly katasztrófát úszhat meg a világ? 
Privátbankár.hu | 2023. március 18. 10:47
Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínűleg sikerül elkerülni, hogy az utóbbi hetek bankcsődjei globális bankválsággá fajuljanak.
Részvény / Deviza / Áru Megint itt a nagy brrr, miért rázta meg ennyire a forintot a bankcsőd? 
Eidenpenz József | 2023. március 17. 12:03
A bajba jutott bankok hathatós kimentésének híreire megnyugodtak a részvénypiacok, ma Európában is szép emelkedés van, és végre a BUX-index is megemberelte magát. Négy százalékkal ugrik az OTP, 395 forint alatt van az euró, a bitcoin és az ether újra száguld. Meglepően alacsony a fa ára.
Részvény / Deviza / Áru Tovább szakad a forint, Satoshi Nakamoto csendesen mosolyog a bajsza alatt 
Eidenpenz József | 2023. március 14. 12:11
A hétfői turbulenciák után kissé megnyugodtak a piacok, az európai tőzsdék már pluszban vannak, a BUX viszont még mínuszban. Erősen esik tovább a forint is, bár 400 közelében könnyen megállhat az euró árfolyama. A válság nyertesei egyelőre a Bitcoin és a többi kriptovaluta.
Pénzügyi szektor Százmilliárdos bírságok – semmiből sem tanultak a válság után a bankok? 
Privátbankár.hu | 2018. február 21. 10:51
Az illetékes pénzügyi hatóságok a 2008. évi pénzügyi válság óta összesen 243 milliárd dollár bírságot szabtak ki a világ bankjaira.
Pénzügyi szektor Most már megijedhetünk? – péntek este szép csendben csődbe küldtek két bankot 
Privátbankár.hu | 2017. június 24. 15:46
Bankválság 2.0 indul? Az EKB bankfelügyelete péntek este későn kiadott szűkszavú közleményével lényegében csődben levőnek nyilvánított két olasz bankot. A lépés persze nem váratlan, a megoldás viszont rendhagyó lehet. Politikai okokból a levét a szabályok ellenére az adófizetők ihatják meg.
Részvény / Deviza / Áru Merész lépésre készül Erdogan - Merkel helyett viszi a bankot? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 29. 16:30
Rengeteg vélemény kering a Deutsche Bank körül, de senki sem hiszi komolyan, hogy a politikusok hagynák bedőlni. Inkább azt találgatják, hogyan, milyen feltételekkel segítené ki az állam, ha valóban nagy lenne a baj. Egy piacközeli áron történő tőkeemelés is elképzelhető lenne.
Makro / Külgazdaság Hamarosan korlátlanul utalhatnak a ciprusiak 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 12:13
Január végéig megszüntetik Cipruson a pénzátutalások korlátozását, amelyet tavasszal vezettek be, hogy a súlyos bankválság alatt elejét vegyék a tömeges pénzkimenekítésnek.
Pénzügyi szektor Ciprus legnagyobb bankja mentőövért kiált  
Privátbankár.hu | 2012. június 27. 13:34
Ciprus legnagyobb bankja, a Bank of Cyprus szerdán bejelentette, hogy mintegy 500 millió eurós átmeneti állami támogatásra van szüksége, hogy a hó végéig meg tudjon felelni az előírt tőkekövetelményeknek.
Pénzügyi szektor Bankfelügyeleti hatóság lehet az EKB-ból 
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 13:51
Az Európai Központi Bank (EKB) lesz az euróövezeti pénzügyi szervezetek felügyelő hatósága, a kezdeményezést valamennyi uniós tagország támogatja és a június végi uniós csúcson döntenek is róla. A Die Welt információi szerint a döntés az Európai Bankhatóság végét jelenti.
Makro / Külgazdaság Újabb fuldokló? Olaszországot is hírbe hozták, Monti cáfol 
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 08:10
Cáfolta az olasz miniszterelnök, hogy Spanyolországhoz hasonlóan országa is segélyért folyamodna az Európai Unió pénzügyi támogatási alapjából. Az osztrák pénzügyminiszter tett meggondolatlan kijelentéseket, később ő is visszakozott.
Makro / Külgazdaság Fontos mérfőldkő: Spanyolország még Magyarországnál is kockázatosabb lett 
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 13:41
Első alkalommal lépte túl a magyar országkockázati CDS-árazást a spanyol - derül ki a londoni CMA Datavision üzleti adatszolgáltató jegyzéséből.
Pénzügyi szektor Kialakulóban van a spanyol bankmentő csomag 
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 16:07
Német kormánytisztviselők szerint intenzíven dolgoznak egy olyan konstrukción, amely lehetővé tenné a spanyol bankok feltőkésítését, anélkül, hogy kívülről gazdasági szükségintézkedéseket kényszerítenének a madridi kormányra. A kiszivárgott tervek szerint a segélyösszeget közvetlenül a spanyol bankmentő alapnak utalják majd.
Deviza / Áru Harmadszor is jön a drachma? - egyre valószínűbb a visszatérés + videó 
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 11:56
Egyre több szakértő valószínűsíti Görögország kilépését az euróövezetből, de vannak, akik szerint még menthető a helyzet. Ha Görögország elhagyná a valutaunióból, akkor a régi pénzére a drachmára térne vissza, melynek története több ezer éves, már az ókorban fizetőeszközként használták, de 170 éven át az újkorban is forgalomban volt.
Pénzügyi szektor A magyarok devizahiteleitől ments meg, Uram, minket! 
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 07:35
Leminősítette szerdán a három legnagyobb osztrák bankcsoportot a Moody's Investors Service, elsősorban a közép-kelet-európai működési környezettel és az euróövezeti válsággal indokolva a lépést.
Makro / Külgazdaság Az IMF már spanyol mentőcsomagot fontolgat? 
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 07:32
A Nemzetközi Valutalap (IMF) európai irodája megkezdte annak a lehetőségnek a vizsgálatát, hogy szükség esetén hitelt nyújtsanak Spanyolországnak - közölte a Dow Jones egy név nélkül idézett forrásra hivatkozva. Az IMF szóvivője ugyanakkor tagadta, hogy az IMF spanyol mentőcsomagot tervezne.
Pénzügyi szektor Vége a találgatásoknak: indul a spanyol bankmentés - videó 
Privátbankár.hu | 2012. május 8. 16:39
Lapértesülések szerint a spanyol kormány nem tudja elkerülni az ország harmadik legnagyobb bankjának számító Bankia állami megsegítését. A bank távozó vezetője a most kormányzó konzervatívok befolyásos embere, helyére egy kipróbált bankár érkezhet. A Bankia összeomlása dominót indíthatna el.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG