Digitális technológia
Makro / Külgazdaság Ez lenne az amerikai tech-óriások valódi célja? 
Bendl Vera | 2022. július 2. 12:07
Az Egyesült Államok azt állítja, hogy nemzetközi technológiai politikájával jóindulatúan támogatja a demokráciát a tekintélyelvű törekvésekkel szemben. A valóságban azonban a szegényebb országok adatait szeretné birtokolni, állítja egy amerikai elemző. 
Részvény / Deviza / Áru Mindenki erről beszél, de vajon tényleg akkora durranás lesz a metaverzum?  
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 06:07
Magas fordulaton pörög a metaverzum körüli felhajtás, mert kartávolságba került a (virtuális) valósággá válását lehetővé tevő technológia megjelenése, az internetes óriások pedig hatalmas tétekben fogadnak a sikerére. De vajon tényleg akkora durranás lesz ez, mint amekkorának beállítják? A Fidelity szakértői az vizsgálják, hogy vajon van-e ebben lehetőség a befektetők számára.
Részvény / Deviza / Áru Ronda mínuszok repkednek Európában, folyik a bankok kontra fintech háború 
Eidenpenz József | 2021. február 23. 12:53
Komolyabb esés van Európában a tőzsdéken, főleg a bankszektort és a technológiai szektort adják ma, és leginkább a németeknél. A BUX is átlag körüli mértékben esik, az OTP-vel és a Mollal az élen. A fő aggodalom a magas amerikai állampapír-hozam, az inflációs nyomás. A kriptodevizák is nagyot estek, de az igazi sztori állítólag a bankok kontra fintech-alkalmazások háborúban rejlik.
Részvény / Deviza / Áru A kapcsolatteremtés aranykora, avagy mehetnek még feljebb a technológiai részvények? 
Eidenpenz József | 2020. június 21. 12:51
Az emberek közösségi lények, a technológia és a telekommunikáció hídként működött közöttük a karantén ideje alatt. A videó konferenciáktól elkezdve az online vásárlásokig nagyon sok minden előtérbe került, megváltozott. Sok tevékenység online térbe helyeződött, sokan még az orvosokat is az interneten keresztül látogatták meg. Így elsősorban az internetes szolgáltatásokról, kommunikációról, a digitális világról szólt a Fidelity international befektetői webináriuma.
Vásárló Okosotthont akarunk, de ki építi meg?  
Privátbankár.hu | 2017. május 24. 15:34
Gyakorlatilag napi szinten hallunk különböző, otthonokat „okosító” eszközökről, valamiért azonban mégsem terjednek gombamód az ilyen megoldások. A most még drága eszközök mellett ugyanis hiányzik az a digitális szolgáltatás, amivel ezeket képesek lennénk működőképes hálózatba kötni. Márpedig ha ezt nem oldják meg maguk a szolgáltatók, akkor kétséges, hogy a közeljövőben az átlag magyar is okos otthonban élhessen.
Makro / Külgazdaság Jöhet a digitális állam 
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 13:42
A digitális infrastruktúra fejlesztését, a társadalom digitális írástudásának növelését, a vállalatok kutatás-fejlesztési tevékenységének támogatását, valamint a digitális állam kialakítását célozza a kormány következő évekre szóló infokommunikácós stratégiája - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára az Információs Társadalom Parlamentje elnevezésű rendezvényen csütörtökön Budapesten.
Karrier 200 embert bocsát el az Axel Springer 
Privátbankár.hu | 2013. május 12. 12:57
Leépítésre készül a Magyarországon több lapban is érdekelt német Axel Springer kiadó a Bild című lapnál a mintegy 20 millió eurós megtakarítási programja keretében.
Vásárló A letöltés már a múlté: így menekülhet meg a zeneipar? 
Siklós András | 2013. április 17. 19:36
Svédországban az egykori legnagyobb file-megosztó, a Pirate Bay hazájában a streaming az új sláger, amely úgy tűnik megmentette a zeneipart és több bevételt termel, mint a CD-eladás. Vajon máshol is működne ez a megoldás?
Vásárló Ha digitális a tévé, jobban hasít a mobilinternet 
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 12:51
A digitális átállás olyan mértékű korszakváltást hoz a televíziózásban, mint amekkora a fekete-fehérről a színes televíziózásra történő áttérés volt - közölte Aranyosné Börcs Janka, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság főigazgatója.
Makro / Külgazdaság Nanométeres mütyűrökből építi a szép új jövőt Matolcsy György  
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 14:31
Tudták, hogy van egy új amerikai technológia, ami "adatból anyagot állít elő, majd anyagból adatot"? Szerencsére Matolcsy György követi, hogy miként is zajlik az új ipari forradalom - és újabb ötletei vannak.
Vásárló Dübörög a digitális televíziózás 
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 15:50
Tavaly novemberben a legnagyobb magyarországi műsorterjesztők hálózatában 1,627 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizetők száma. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése a magyarországi műsorterjesztők önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának 88 százalékát fedi le.
Vásárló Három év válságra számítanak a kiskereskedők 
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 12:02
Még legalább hároméves válságra, az internetes áruházak további térhódítására és a fogyasztás újabb csökkenésére rendezkednek be a magyar üzletek – hangzott el a Siófokon megrendezett Laurel Retail 2011 kereskedelemszakmai konferencián. Nagy lesz a küzdelem a vásárlókért, a digitális technológiák terén, a magyar áruk minőségének javításáért.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG