Fizetési megoldás
Részvény / Deviza / Áru Miért akarna bárki is bitcoinnal fizetni? Na és villámbitcoinnal? 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 30. 05:39
Lassan egy éve, hogy Salvador hivatalos fizetőeszközzé tette a bitcoint, de a kísérlet cseppet sem tűnik sikeresnek. Ennek azonban elsősorban a medvepiac lehet az oka. Egyébként használható fizetőeszköz-e a bitcoin? Kinek érdemes próbálkoznia vele? Milyen alternatívái jöhetnek?
Személyes pénzügyek Biztonságra vágynak a magyarok, mégsem tesznek érte – miért? 
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 17:51
Dacára a rengeteg lehetőségnek csupán a magyarok alig ötöde használja az innovatív pénzügyi megoldásokat.
Pénzügyi szektor Holnap új világ köszönt a bankokra: meglépik, vagy minden összedől? 
Privátbankár.hu | 2018. január 12. 08:08
Holnaptól lép életbe a PSD2 uniós irányelv, a szakértők azonban nem számítanak robbanásszerű változásra.
Személyes pénzügyek Közeleg a pillanat: hamarosan otthon hagyhatjuk a pénztárcánkat? 
Balkó Rita | 2018. január 5. 06:06
Rohamtempóban terjed az egyérintéses mobilfizetés, vagyis a mobiltárcák használata. Magyarország különösen innovatívnak számít, ha fizetési módszerekről van szó, szívesen nyit az újdonságokra a lakosság, valamiért azonban még mindig nehezen engedjük el a régi módszereket. Mikor hagyhatjuk végre otthon a pénztárcánkat és a bankkártyánkat? Milyen nehéz aktiválni egy mobiltárcát, és mennyire biztonságos? Maklári István, a Mastercard Advisors regionális tanácsadó csapatának vezetője válaszolt minden kérdésünkre. Interjú.
Személyes pénzügyek Készülj: sosem volt még ilyen könnyű részletre vásárolni 
BR | 2017. december 5. 14:00
Újított a MasterCard, indul a hitelkártyás részletfizetés a boltokban.
Személyes pénzügyek Egy mozdulat és kész is: újabb banknál fizethetsz a mobiloddal 
Balkó Rita | 2017. november 3. 11:50
November elejétől már négy nagy bank is kínál mobilfizetési szolgáltatást Magyarországon, mostantól ugyanis a K&H ügyfelei is élvezhetik a gyors és kényelmes fizetési módot. A mobilfizetés egyébként rendkívül népszerű a magyarok körében, hasonlóan az érintéses megoldáshoz, ám az biztos, hogy egy darabig még nem hagyhatjuk otthon a kártyánkat vagy a tárcánkat.
Pénzügyi szektor Kapaszkodj! Januárban összedőlhet az európai pénzpiac? 
Balkó Rita | 2017. október 26. 12:30
Kaotikus időszak elé néz Európa, közeleg ugyanis a PSD2 életbe lépésének határideje, a bankok azonban még mindig nem kapták meg a szükséges előírásokat ahhoz, hogy átalakítsák és alkalmazkodhassanak a standard fizetési rendelethez. Ráadásul ezt az előírást gyakorlatilag kínai megrendelésre alakította ki Európa. Tényleg Kína diktálja a fejlődést? Körbejártuk a kérdést a Privátbankár Fintech Innovations 2017 konferenciáján.
Pénzügyi szektor Akár perceken belül odaér a pénzed, mégsem örülnek neki a bankok 
Balkó Rita | 2017. október 26. 10:38
Hiába hatalmas az igény az azonnali fizetési megoldásokra, a digitalizáció derékba törheti a bankok uralmát. A jövőre érkező PSD2 szabályozás ráadásul komoly nyomást és terhet ró majd a pénzintézetekre, akik pedig nem tudják tartani a versenyt a nagyvállalatokkal és a fintech cégekkel, azok könnyen eltűnhetnek a süllyesztőben. A Privátbankár.hu Fintech Innovation 2017 konferenciáján kiderült, hogyan védekezhetnek ez ellen a bankok.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG