Gazdasági visszaesés
Makro / Külgazdaság Globális recesszióra készül a legtöbb vállalat 
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 17:28
Gazdasági visszaesésre számítanak a vezérigazgatók világszerte, megoldásként pedig cégfelvásárlásokkal akarják erősíteni vállalataik pozícióját - mutat rá a könyvvizsgáló, tanácsadó EY nemzetközi kutatása, amely 1200 vállalati vezető megkérdezésével készült.
Makro / Külgazdaság Szintet lépett a düh és a türelmetlenség Kínában 
Tiszóczi Roland | 2022. november 30. 19:21
A kínai gazdaság teljesítménye novemberben héthónapos mélypontra esett, amit főként a szigorú járványügyi korlátozások és a fertőzöttek számának növekedése okozott. Elemzők szerint mindez még 2023-ban is fékezi majd a termelést, ami tovább növelheti az elégedetlenséget. Szombat óta közel 50 megmozdulás zajlott 22 városban, közülük Kantonban a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel.
Makro / Külgazdaság Itt a recesszió előszele - visszaesett az amerikai gazdaság teljesítménye 
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 17:29
A vártnál nagyobb mértékben csökkent az amerikai gazdaság teljesítménye novemberben az S&P Global beszerzésimenedzser-indexeinek előzetes értékei alapján. A feldolgozóipar termelési teljesítménye a járványvédelmi korlátozások két évvel ezelőtti bevezetése óta első alkalommal fordult csökkenésbe.
Makro / Külgazdaság A vártnál kevésbé zsugorodott az orosz gazdaság 
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 10:50
Oroszország hazai összterméke (GDP) 4 százalékkal csökkent az idei harmadik negyedévben éves összevetésben - közölte az orosz statisztikai hivatal nem végleges adatként.
Makro / Külgazdaság Sötét felhők tornyosulnak a kínai gazdaság felett – borúsabbak a nyugati kilátások is 
Tiszóczi Roland | 2022. november 7. 19:23
Az egész kínai gazdaság további lassulásra, szélesebb horizonton pedig a globális recesszió eljövetelére utal, hogy a kínai export októberben váratlanul óriási visszaesést szenvedett, csúnyán elmaradva a várakozásoktól. Milyen tendenciákra utalnak e komor adatok?
Makro / Külgazdaság Recesszióban töltheti a jövő évet a brit gazdaság 
Privátbankár.hu | 2022. október 19. 17:08
Londoni makrogazdasági elemzők friss előrejelzése szerint várhatóan recesszióban tölti a jövő évet a brit gazdaság a magas infláció, az emelkedő kamatok és a világgazdaság általános gyengélkedése miatt.
Makro / Külgazdaság Bundesbank: komoly lejtmenetet vehet a német gazdaság 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 14:23
Az energiaválság miatt a német Bundesbank hamarosan érezhető gazdasági visszaesésre és tíz százalék körüli inflációra számít Németországban.
Makro / Külgazdaság Kongatják a vészharangot Németországban 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 19:09
Recesszióba kerül Németország gazdasága két vezető gazdaságkutató intézet csütörtökön megjelent előrejelzése szerint.
Makro / Külgazdaság Földbe állt a belarusz gazdaság 
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 16:09
Fehéroroszország GDP-je májusban 8,8 százalékkal esett tavaly májussal összevetve, a gazdaság zsugorodása gyorsult áprilishoz képest, amikor 6,5 százalékos visszaesést mértek -  áll az Eurázsiai Fejlesztési Bank (EDB) hétfői jelentésében.
Benchmark Maradandó sebhelyek vagy kereslet-fűtött szárnyalás: mi jön a járvány harmadik hulláma után? 
Bod Péter Ákos | 2021. április 8. 05:47
A makrogazdasági számokban nincs nagy eltérés a prognózisok között: a tavalyi súlyos visszaesést idén a mély 2020-as bázishoz képest növekedés követi. Az infláció is erős lesz, függően egyebek mellett a kereslet gyors visszaerősödésétől. De valóban költekezni kezd a magyar? Vagy inkább óvatosabbá vált a krízis hatására? Itt a fogyasztói lélektan olyan ügyeiről van szó, amelyekről homlokegyenest eltérő nézetek léteznek. Bod Péter Ákos elemzése.
Makro / Külgazdaság Meglepő kijelentést az EKB-tól 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 10. 18:31
Mérsékelte az euróövezet idei gazdasági visszaesésére vonatkozó előrejelzését és visszafogta egyúttal az elkövetkező évekre jelzett gazdasági növekedés mértékét is a kormányzótanács decemberi monetáris politikai döntésének bejelentése alkalmából tett prognózisában az Európai Központi Bank (EKB).
Makro / Külgazdaság Zuhan a gazdaság, ki tudja, hol áll meg – A hét videója 
Privátbankár.hu | 2020. május 29. 20:11
Egyre több gazdasági adat mutat abba az irányba, hogy a korábban vártnál mélyebb recesszió sújthatja a világgazdaságot, és emiatt a kilábalás is lassabb lehet a korábban reméltnél. Kollégánk összegzi az utóbbi napok gazdasági adatait és az abból leszűrhető következtetéseket.
Makro / Külgazdaság Jövőre is kitarthat a globális recesszió 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 26. 20:49
Egyre több elemző gondolja így. 
Makro / Külgazdaság A nap grafikonja: most tényleg eljött a gazdasági visszaesés ideje? 
Gáspár András | 2019. január 23. 16:10
Ha az amerikai kamionokat nem pakolják meg, kezdhetünk aggódni. Márpedig két év után először most nem igazán pakolták meg őket...
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG