Gyarmatosítás
Makro / Külgazdaság Szégyelli magát a német elnök, bocsánatot kért több százezer áldozat leszármazottaitól 
Privátbankár.hu | 2023. november 1. 12:21
Nem csak a 20. század közepén elkövetett szörnyűségekkel kell elszámolnia Németországnak.
Makro / Külgazdaság Anglia a birodalmi múltba réved és légvárakba kapaszkodik 
Káncz Csaba | 2018. április 21. 09:01
London erősíti az észak-európai biztonságpolitikai tengelyt, amely a brit szigetektől a Baltikumig húzódik. Boris Johnson külügyminiszter újra megpróbálja félrevezetni a briteket, ahogyan ezt már a Brexit kampány idején is tette. India példája jól mutatja, hogy milyen légvárakba kapaszkodik London.
Személyes pénzügyek Hamis-e a nem létező ország nevében gyártott pénz? 
Eidenpenz József | 2018. március 2. 06:06
Ha valaki érmegyűjtésre adja a fejét, elég sok buktatóval fog találkozni. Eddig egyre kisebb és kisebb autonóm területek, szigetek nevében is bocsátottak ki pénzeket, most eljutottak oda, hogy nem is kell, hogy létezzen. A kriptodevizákat is futószalagon sokszorosítják. A határ szó szerint a csillagos ég?
Makro / Külgazdaság Végre elhúzott a diktátor, de vitte magával az államkasszát 
Fellegi Tamás | 2017. január 24. 06:06
Az erőszakkal hatalomra került vezetőkkel előfordul, hogy ha vesztenek a választásokon, nem akaródzik távozni, ez történt most a kicsiny afrikai ország, Gambia legfőbb urával is. Végül a szomszédos Szenegál hadserege űzte el, de az amúgy is kongó államkincstárból és jegybankból elvitte, ami még mozdítható volt, plusz néhány luxusautót.
Makro / Külgazdaság Megvan Oroszország legújabb barátja 
Privátbankár.hu | 2017. január 6. 06:05
Ahogy véget érni látszik az egypólusú világrend, a Pax Americana, egyre több ország vezetése értékeli át a nagyhatalmakhoz fűződő viszonyát. Az utóbbi időben néhány korábbi amerikai szövetséges, mint Törökország és Szaúd-Arábiai is nyitott a hatalmát visszanyert orosz medve felé, de most itt a legújabb: a Fülöp-szigetek.
Makro / Külgazdaság A finnek orosz fenyegetéstől tartanak 
Fellegi Tamás | 2016. október 20. 06:05
Finnország úgy látja, hogy megélénkült az ellene folytatott orosz propaganda, sőt még 100 éve megszerzett függetlenségének legitimitását is megkérdőjelezik. Vajon tényleg kell-e félnie a finneknek az óriás szomszédtól, vagy csak az utóbbi időben általánossá vált orosz-nyugati csörte, mondhatni hisztéria megnyilvánulásai ezek?
Makro / Külgazdaság Ki tud többet Nagy-Britanniáról? 
Fellegi Tamás | 2016. június 23. 20:30
Amíg a népszavazás eredményét várjuk, ne a körmünket rágjuk, inkább nézzük, mit tudunk arról az országról, amelyik most ezt a felfordulást okozza. Még ha egy jelentéktelen országról lenne szó, de nem: ők indították az ipari forradalmat, ők adták a mai világnyelvet. Nem véletlen, hogy szeretnénk, ha velünk maradnának.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG