<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Idősebb generáció
Makro / Külgazdaság Ide csak akkor költözhetsz be, ha törődsz a szomszédokkal
Wéber Balázs | 2020. február 22. 17:21
Rendhagyó módon küzd az elmagányosodás ellen egy önkormányzat Svédországban: a lakásokat csak olyan bérlők vehetik ki, akik vállalják, hogy hetente minimum két órát más lakók társaságában töltenek.
Személyes pénzügyek A nap grafikonja: A boldogság U alakú?
Privátbankár.hu | 2019. december 1. 07:20
Mitől függ a boldogság? Nagyon sok mindentől, és egyénileg is változó, de nagy átlagban az életkortól is. Az azonban nem biztos, hogy minél fiatalabb valaki, annál boldogabb. A mélypont is másutt van, nem a szépkorúaknál.
Karrier Az idősebbek tényleg kevésbé tudnak jól dolgozni?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 12:40
Két német kutatóintézet szerint az idősebbek munkateljesítménye a nyugdíjkorhatár felé közeledve nem romlik, inkább átalakul. A szakmai és élettapasztalat alkalmasabbá teszi őket csoportmunkára és bonyolultabb feladatok megoldására, míg a fiatalok gyorsaságban tarolnak. Senkit sem kellene leírni, csak oda kell figyelni, kinek milyen munkát érdemes végeznie.
Közérdekű Pofátlan módszerrel rabolták ki az időseket
Privátbankár.hu | 2018. január 17. 11:24
Időseket kirabló álrendőrök ellen emelt vádat az ügyészség.
Karrier Nyugdíjasoknak könyörög a kormány: menjenek vissza dolgozni!
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 16:45
Az NGM szerint egyre nagyobb szükség van az 55 év feletti dolgozókra.
Karrier Mi bajunk az idős kollégákkal? Előbb-utóbb mindenki megöregszik
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 15:56
A magyarok többsége szerint nem tesz jót egy vállalatnak, ha idősebb munkavállalót alkalmaz. A Randstad Workmonitor kutatás szerint ugyan a fiatalok is nehezen találnak munkát, de még náluk is rosszabb az 55 év felettiek helyzete az álláspiacon.
Pénzügyi szektor Drágán bankolnak az idősek, mert félnek: így segíthetnek a bankok
Füstös Móni | 2013. április 8. 06:10
Egyre növekszik az aktív időskorúak aránya, akik azonban ódzkodnak a bankkártya használatától, és inkább a költségesebb ügyfélszolgálati banki ügyintézést választják. De miért van így? És hogyan lehetne ezen változtatni? Kis odafigyeléssel a nyugdíjasok élete egyszerűbbé válhat, a bankok pedig új, aktív ügyfeleket szerezhetnek.
Személyes pénzügyek Mennyire borúlátó a mellőzött generáció?
Privátbankár.hu | 2012. március 15. 14:34
Az anyagi problémák és a kiszolgáltatottság az a két téma, amit az 50 felettiek szerint tabuként kezelnek velük kapcsolatban. A válaszadók ötöde szerint nemkívánatos beszédtéma a betegségek és a halál, míg a szexualitást és a párkapcsolati problémákat közel hetedük tartja csak tabutémának – derül ki a Dimenzió Biztosító és a Gfk közös kutatásából. Második alkalommal készült el az 50+ Index, amelynek értéke -24,4 pont. Ez az érték 3,2 ponttal negatívabb eredmény, mint a 2011 őszi bázisérték.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG