<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Internetes kereskedelem
Vállalat Erre érdemes figyelni, ha a weben vásárolunk ajándékot
Király Béla | 2020. december 5. 10:40
Az idei évben a karácsonyi vásárlásokra is kihat a koronavírus-járvány. Sokan a vásárlásaikat online intézik, ez azonban nem várt problémákat okozhat, ha az utolsó pillanatra halasztaná valaki az ajándékok beszerzését.
Makro / Külgazdaság Óriásit robbantottak a hazai webshopok, de ez nem az, aminek elsőre látszik
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 12. 07:43
Júniusban éves összevetésben 38 százalékkal nőtt az internetes kiskereskedelem Magyarországon. Viszont nem a vásárlók őrültek meg ennyire, hanem áprilisban magyar bejegyzésűvé vált az egyik legnagyobb szolgáltató, az eMAG, és ez nagyot dobott a statisztikán.
Személyes pénzügyek Tönkreteszi a Rossmannt és a DM-et az olcsó kínai kozmetikum?
Privátbankár.hu | 2018. június 7. 20:02
Három nagy német áruházlánc közös levélben fordult az állami szervekhez, hogy tegyenek valamit: miközben ők aprólékosan betartják a fogyasztóvédelmi és egészségügyi előírásokat, az internetes kereskedőket senki sem ellenőrzi. Az Amazon és az eBay pedig hárítja a felelősséget azzal, hogy leveszik a kétséges árukat, ha kell, és ők csak közvetítők.
Részvény / Deviza / Áru Ez már tényleg a vége? Nulláig zuhan a bitcoin?
Eidenpenz József | 2018. március 15. 14:03
Közel két hete esik a bitcoin árfolyama, a csúcsról már mintegy 60 százalékot ment vissza. Ez azonban szinte normálisnak mondható ennél az eszköznél, aligha valószínű, hogy a vég kezdetét jelzi. A Google viselkedése sem perdöntő ebben. Sokkal nagyobb kérdés, mikor lesznek igazán jól működő, felhasználóbarát projektek, alkalmazások, amiket mindenki használhat.
Személyes pénzügyek Hamis-e a nem létező ország nevében gyártott pénz?
Eidenpenz József | 2018. március 2. 06:06
Ha valaki érmegyűjtésre adja a fejét, elég sok buktatóval fog találkozni. Eddig egyre kisebb és kisebb autonóm területek, szigetek nevében is bocsátottak ki pénzeket, most eljutottak oda, hogy nem is kell, hogy létezzen. A kriptodevizákat is futószalagon sokszorosítják. A határ szó szerint a csillagos ég?
Személyes pénzügyek Csalási hullám az Amazonon, a nagy semmibe utalnak az emberek
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 13:55
Augusztus óta elöntötték a csalók az Amazon rendszerét, akik elképesztően vonzó ajánlatokkal csábítják a vevőket, de a végén csak arra próbálják őket rávenni, hogy rossz helyre utalják a pénzt. Néhány terméknél már alig látszanak a csalóktól a tisztességes ajánlatok.
Pénzügyi szektor A mikrovállalkozások a magyar gazdaság motorjai?
Privátbankár.hu | 2015. október 2. 06:08
A mikrovállalkozások hatalmas szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, a Budapest Bank komoly figyelmet fordít rájuk. Hitelezésükre személyre szabott megoldásokat kínál, és tanácsadással, szolgáltatásokkal segít nekik, amellyel akár komplett web-áruházat is felszerelhetnek. Interjú Erdei Zsuzsával, a Budapest Bank mikroüzletág vezetőjével és a pénzintézet egyik mikro-ügyfelével, Radosevics Radovannal, a Radovin Kft. tulajdonosával.
Adó Külföldről rendelnél potencianövelő szert? Erre figyelj, hogy meg is érkezzen
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 24. 10:23
Itt van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 11 tanácsa a külföldi internetes rendeléshez.
Részvény / Deviza / Áru „Alibaba és a 68 (dolláros) rabló” – brókerek, alapkezelők a gigakibocsátásról
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 19. 12:45
A várakozások felső határát elérő, részvényenként 68 dolláros kezdeti árral, minden idők legnagyobb vállalati részvénykibocsátásával jelenik meg a New York-i tőzsdén a kínai Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata. Hazai szakemberek szerint ez épphogy rossz jel a részvénypiacokra nézve.
Vásárló Látjuk a jövőt: egy portugál turista fekszik a kanapédon
Eidenpenz József | 2014. augusztus 27. 15:13
A zenéinken, fotóinkon, videóinkon túl az internet segítségével könnyen megoszthatjuk, bérbe adhatjuk lakásunkat, autónkat, fúrógépünket vagy nyelvtanári kapacitásunkat is. Ami durva következményekkel járhat, bajba sodorhatja vagy alkalmazkodásra késztetheti a hagyományos vállalatokat, átalakíthatja az adózást és sokak életmódját is.
Vásárló Nemcsak mi vásárolunk, tőlünk is sokat vesznek a neten
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 21. 19:15
Az idei év első fél évében 21 százalékkal nőtt a magyar webshopok külföldi PayPal forgalma az előző év azonos időszakához képest – közölte az online pénzügyi szolgáltató cég. Sok külföldi azért vásárol itt, mert olcsóbb, mások azért, mert nagyobb a választék.
Adó Fizettél adót a vaterázás után? És kellett volna?
Privátbankár.hu | 2014. március 27. 10:00
600 ezer forintos árbevétel, 200 ezres nyereség - ezekre a számokra kell figyelnie az interneten értékesítőknek. Mi van, ha jelentkezik az adatainkért az adóhatóság? Miért vízválasztó 2012. január 1-je? Kell bizonylatot adni a vevőnek, ha megveszi a gyerek kinőtt ruháit?
Vásárló Ennyi pénzt hagyunk a webáruházakban
Privátbankár.hu | 2014. március 18. 11:50
Hat szektor osztozik az online kiskereskedelmi forgalom kétharmadán, a forgalom döntő részét pedig a hagyományos üzlettel is rendelkező webáruházak viszik el - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös kutatásából.
KKV Webáruházat indítana, de nem ismeri a trendeket? Egy kis segítség
Privátbankár.hu | 2014. január 23. 15:00
Tavaly várhatóan eléri a 200 milliárd forintos forgalmat az internetes kiskereskedelmi forgalom. Hogy milyen trendek vannak, kik vásárolnak főként webáruházakban, Pintér Róbert, az eNet kutatásvezetője ismerteti.
Vásárló Elkényelmesedtünk? Kocsival jártunk vásárolni, vagy rendeltünk
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 23. 11:13
Kéthavi növekedés után júniusban csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az egy évvel korábbihoz képest: a naptárhatástól megtisztított adatok szerint a forgalom 0,4 százalékkal maradt el a tavaly júniusitól.
Adó Vigyázat, a látszat csal! Álruhába bújnak az adóellenőrök
Privátbankár.hu | 2013. július 2. 08:56
Nemcsak a nyugtát ellenőrzik, azt is megnézik, hogy bejelentették-e az alkalmazottat. Az ellenőrök nem hivatali időben dolgoznak, bármikor megjelenhetnek.
Adó Bejött a bulijárat: százmilliókat hoztak össze az adóellenőrök
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 09:39
Az adóellenőrök és a pénzügyőrök több mint tízezer ellenőrzésből minden negyedik esetben szabálytalanságot találtak.
Deviza / Áru A világ leggyorsabban dráguló devizája: nem játékpénz
Eidenpenz József | 2013. március 19. 11:44
Hackervaluta, bűnözők, terroristák vagy szabadságharcosok eszköze, de a mindennapi életben is egyre inkább használható a bitcoin, amelyhez nem kell jegybank vagy bank, nem ellenőrzik államok és hivatalos szervezetek. A világ leggyorsabban dráguló devizája a pénzvilág érdeklődését is kezdi felkelteni, ám nem veszélytelen.
Adó Házhoz ment a pofonért: az adóhivatalhoz bedobott szórólapon bukott a csaló
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 07:28
Rászálltak az ellenőrök az internetes kereskedésre, de van, aki házhoz megy a lebukásrét.
Adó Tankot vezetnek, zumbáznak és libát vesznek - szereti valaki az adóellenőröket?
Czinege László | 2013. március 19. 06:15
Egyre fifikásabbak az adóellenőrök. Ha kell tankot vezetnek, vagy éppen lovat patkoltatnak. Maguktól, merthogy alkalom szüli... Ma már szinte bármit, bárhol kipróbálnak, hogy kiderüljön: kapnak-e nyugtát fizetéskor - mindenképpen megpróbálják behajtani az állam jussát. Azt gondolnánk, senki sem szereti őket - vagy mégis?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG