Jótállás
Közérdekű Vannak jó hírek is: 1 év helyett 3 év is lehet a jótállás  
Dr. Nagy Barbara ügyvéd | 2021. április 2. 11:19
Az idén vásárolt termékekre már annál hosszabb a jótállási idő, minél magasabb a vételára. 2021. január 1-jén hatályba lépett az ezt szabályozó 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet módosítása. Így ha újonnan vásárolt termékünk meghibásodik, a korábbi 1 év helyett akár 3 évig is élhetünk jótállási jogainkkal, ráadásul sokkal fogyasztóbarátabb módon. Lássuk a főbb változásokat!
Vásárló Ronda, már megvan, nem a te stílusod? Itt van, hogy cseréld vissza az ajándékokat! 
Balkó Rita | 2017. december 25. 14:28
Hiszed vagy sem, lehet rossz ajándékot adni és kapni: amellett, hogy adott esetben ronda vagy nem a mi stílusunk, könnyen lehet, hogy már megvan az adott termék, vagy épp örülnénk neki, épp csak gyári hibás. A Fogyasztóvédelem segít eligazodni:Hogyan ne őrüljünk meg a cserében, és milyen jogaink vannak ebben az esetben? A Fogyasztóvédelem tanácsaiból szemezgettünk.
Vásárló Ha ezekről nem tudsz, simán becsapnak - mit jelent a jótállás? 
Privátbankár.hu | 2016. november 3. 20:04
Tudod, mi a különbség a szavatosság és a jótállás között? Hogy tényleg meg kell-e őrizni a számlát, vagy elég a jótállási jegyet bemutatni, ha elromlik a berendezés? Hogy a 10 kilónál nehezebb terméket nem neked kell elszállítani a garanciális javításra? Sokszor azért nem érvényesítjük a jogainkat, mert nem is tudunk róluk - az NFH segít, hogy ne vezethessenek meg minket.
Vásárló Nem tetszik? Kettőt kaptál? Így tudod kicserélni a karácsonyi ajándékot  
Privátbankár.hu | 2015. december 27. 14:43
Vége a karácsonynak, de mit tegyünk akkor, ha kedvenc könyvünket két példányban kaptuk meg, vagy az ajándék pulcsi nem jó méretű vagy nem teszik a színe? Mire kell ügyelni és mihez van jogunk a reklamációknál? Íme néhány jótanács a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól (NFH) a bosszúságok elkerülésére.
Vásárló Mostantól nehezebb a vevőkre sózni valamit, ami nem működik 
Privátbankár.hu | 2014. május 2. 09:14
Az új Ptk. értelmében nem csak az eladótól kérhetünk javítást vagy cserét, hanem a gyártónál is jelezhetjük garanciális vagy szavatossági igényeinket - ez az új intézmény az úgynevezett termékszavatosság. Mindegy, hány kézen megy át a termék, ha már eleve rossz volt.
Vásárló A fogyasztóknak kicsit könnyebb lesz: változnak a jótállás szabályai 
Privátbankár.hu | 2014. március 26. 16:55
Módosultak a kötelező jótállás szabályai, az új előírások egyebek mellett vonatkoznak a jótállási jegyekre, amelyeket ezentúl nem lehet elhalványuló szöveggel átadni a vásárlónak, és differenciáltabbá válik az épületszerkezeteknél az egységes, 3 éves jótállás is.
Vásárló Most majd megtudja, mi a különbség a garancia és a jótállás között 
Privátbankár.hu | 2014. március 9. 15:38
A kormány újraszabályozta a fogyasztók és a vállalkozások közötti szerződések részleteit, a cél, hogy a fogyasztók jogairól szóló európai parlamenti és tanácsi irányelvet átültessék a magyar szabályozásba.
Fogyasztóvédelem Szakállnyíró, medence, riasztó: ezekre is jár a garancia  
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 15:35
A jövőben akár elektronikus dokumentumban is átadhatja az értékesítő vállalkozás a vásárló fogyasztónak a jótállási jegyet, viszont a hőpapírra nyomtatott blokkra nem lehet rávezetni a jótállást - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet tervezet, amelyek a kormány honlapján jelent meg.
Vásárló Még a legnagyobb magyar cégek is tisztességtelenül játszanak? 
Privátbankár.hu | 2013. december 21. 14:57
A Budapesti Békéltető Testület eljáró tanácsai előtt lévő ügyekből jól látszik, hogy a Magyar Telekom a mobiltelefonokat olyan jótállási feltételekkel árusítja, amelyek egy részéről már a Fővárosi Ítélőtábla is kimondta korábban: azok tisztességtelenek, ezért pedig érvénytelenek. És nem a Magyar Telekom az egyetlen.
KKV Félrevezeti a Bricostore a vásárlóit? 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 15:39
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerint megtévesztő tájékoztatást ad a Magyarországról az év végén kivonuló Bricostore áruház a jótállással kapcsolatban a vásárlóknak.
Vásárló Végkiárusítás a Bricostore-ban: a fogyasztóvédelem óvatosságra int 
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 14:52
Vásárlási láz lehet a Bricostore kivonulása miatt. Csak akkor vásároljunk, ha muszáj és tisztában vagyunk azzal, hogy esetleges rossz termék eladása után nem sok jóra számíthatunk - figyelmeztet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége.
Biztosítás Fizetnie kell-e az államnak a MÁV ÁBE helyett? Már Strasbourgban az ügy 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 16:53
Az Európai Bíróság megtartotta szerdán az első tárgyalást abban az ügyben, amelyben a Fővárosi Bíróság kér választ a testülettől a korábban fizetésképtelenné vált MÁV Általános Biztosító Egyesülettel (MÁV ÁBE) kapcsolatban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG