Kockázati megítélés
Makro / Külgazdaság Figyelmeztet a Fitch: Trump felrúgja a gazdaság egyensúlyát – frissítve
Privátbankár.hu | 2017. február 10. 17:59
A hitelminősítő szerint globális kockázatot jelent a kiszámíthatatlan amerikai gazdaságpolitika.
Befalap Ezért érdemes likviditási alapot választani bankbetét helyett
Privátbankár.hu | 2013. június 14. 14:50
Az alacsony kamatok miatt most sok kisbefektető keres magának alternatívákat a bankbetétekkel szemben. Ez sokak számára a befektetési alap. Magyarországon a likviditási alapok messze a legnépszerűbbek, az alapok tőkéjének 27 százaléka ilyenekben van.
Pénzügyi szektor A mezőgazdaságba még tolják a pénzt a bankok
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 11:25
A 2008-as válság kezdete óta a mezőgazdaság kockázati besorolása stabil, sőt egyes szegmensekben javult is piaci megítélése valamint a magas terményárak miatt nőtt a tőkevonzó képessége. A kellő likviditással rendelkező hitelintézetek fokozott érdeklődéssel fordulnak az agrárium felé, amelynek egyes szegmenseit ma már kevésbé tartják kockázatosnak, mint négy éve.
Részvény / Deviza / Áru Ezért lájkolja az Equilor a Facebook-ot (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 10:55
A 845 millió felhasználóval dicsekvő Facebook közelgő tőzsdei bevezetésekor az Equilornál is lehet majd jegyezni a részvényt. A brókercég alapvetően vételre ajánlja az értékpapírt a jelenlegi hangulat alapján, de neki is, mint más elemzőknek, komoly kétségei vannak a növekedési várakozások realitásával kapcsolatban. Speciális céghez speciális kockázatok társulnak.
Pénzügyi szektor Chrisitine Lagarde irodája felé mutatott Simor András
Zsiborás Gergő | 2012. március 27. 15:44
Az MNB elnöke szerint az alapkamat csak akkor állhat majd csökkenő pályára, ha sikerül jelentősen mérsékelni a kockázati megítélésünket, Simor András utalt rá, ehhez szükségünk lesz az IMF-re és az EU-ra is. A magas államadósságunk miatt is sérülékenyek vagyunk, egy EU/IMF-szerződés erre is gyógyírt jelentene.
hírlevél
depositphotos