Költségek
Részvény / Deviza / Áru Öt nyomós érv az arany mellett 
Eidenpenz József | 2023. március 26. 11:34
Az arany a 2000 dollárt ostromolja – de miért is nem a 3000-et? Több érv is szól most mellette, az infláció, a kamatok, a gazdasági bizonytalanság, a bankválság oldaláról. De egyes országok beinduló fejlődése is pótlólagos keresletet teremthet.
Személyes pénzügyek Így spórolj a pékeken! – havonta jó pár ezrest 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 1. 19:18
A magas magyar infláción belül is talán a legfájóbb tétel a kenyér, egy év alatt 70 százalékkal ment fel az ára még a hivatalos statisztika szerint is. A védekezés egyik módja, ha kenyérsütő gépet veszünk – számításunk szerint már fél év alatt megtérülhet az ára. Ráadásul saját receptünk szerint és ismeretlen adalékanyagoktól mentesen készíthetjük el a kenyeret.
Személyes pénzügyek 5. A. Ingatlanok eladása és bérbeadása, adózás és más terhek 
Privátbankár.hu | 2020. december 23. 16:40
Az ingatlanok eladása és bérbeadása esetén adózás és más közterhek merülnek fel. A lakáseladás és a lakásvásárlás olyan ügyletek, amikkel életünk folyamán – közvetve vagy közvetlenül – akár több alkalommal is találkozhatunk. Ha lakóingatlant adunk el, akkor szja-kötelezettségünk keletkezhet, de nem minden esetben. Lakóingatlan vásárlásakor pedig illetékfizetés merülhet fel.
Részvény / Deviza / Áru Emiatt nem alkalmas pénzküldésre a bitcoin – de a bankok se nagyon 
Eidenpenz József | 2018. február 21. 15:02
Alkalmas-e pénzküldésre a bitcoin? Szerintünk nem. Hacsak a címzett nem kifejezetten arra vágyik. Igaz ugyan, hogy a kriptodevizák tranzakciós díjai egy-két nagyságrenddel alacsonyabbak, mint egy banki átutalásé, elköltésük vagy készpénzre váltásuk nehézségei és biztonsági kockázataik miatt így sem biztos, hogy megéri. Majd talán egyszer, pár év múlva.
Személyes pénzügyek Négyből három házépítő csúnyán elszámolja magát 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 13. 06:06
A legtöbb családiház-építés sokkal tovább tart és sokkal többe kerül, mint azt az emberek többsége gondolná, méghozzá még a precíz németeknél is. Nem árt ráhagyni egy kicsit, hogy ne kerüljünk bajba. Az alacsony kamatok viszont nagyon sok embert motiválnak az építkezésre.
Személyes pénzügyek Jön az árpóker? Lesznek még olyan olcsók az elektromos autók, mint a benzinesek 
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 15:05
Az elektromos autók összköltsége egy nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezet szerint 2024-re lehet majd azon a szinten, mint most egy hatékonyabb benzines járműé, és tömegtermékké válhatnak. A fogyasztók azonban kivárnak, nem tudni, meddig. Ausztriában autónként 4000 eurós támogatást adnának a vevőknek, hasonlóan Németországhoz.
Személyes pénzügyek Méregdrága az iskolakezdés - rengeteg pénzt kell a gyerekekre költeni 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 10. 16:16
Továbbra is jelentős anyagi terhet jelent a családok számára az iskolakezdés, mivel átlagosan mintegy 84 ezer forintos kiadásra számítanak ősszel. De még ezen kívül évközben pedig körülbelül havi 56 ezer forintot tesznek ki az oktatással kapcsolatos költségek – derült ki a Budapest Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Feláldozóak a magyar szülők, átlagosan öt hónapot spórolnak az iskolakezdésre.
Vásárló Gondoltad volna? Így szórjuk a pénzt decemberben 
Privátbankár.hu | 2015. december 15. 16:43
Egy háztartás átlagosan 74 ezer forintot költött élelmiszerre és háztartási vegyi árura tavaly decemberben, míg a többi hónapban ez az összeg csak 61 500-ra rúgott.
Vállalat Borsos árat fizetett a MÁV és a Volán a menekültválság miatt 
Privátbankár.hu | 2015. november 12. 11:47
A menekültek szállítása, a pályaudvarok lezárása komoly extra költségeket jelentett a két közlekedési vállalatnak.
Makro / Külgazdaság Beszéljünk végre a piszkos anyagiakról – ki marad az út szélén a menekültek miatt? 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 29. 16:10
Szép, szép a szolidaritás, az emberi jogok, a segítség, de a gyakorlatias és spórolós németekben egyre inkább anyagi kérdések merülnek fel: mennyibe fog ez nekünk kerülni?
Makro / Külgazdaság Lehet szörnyülködni, Soros egymillió menekült befogadását akarja – évente 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 28. 12:01
Európának 15 milliárd eurós költséggel évi egymillió menekültet kellene befogadnia ahhoz, hogy a jövője biztosítva legyen – írja Soros György milliárdos. A terheket igazságosan kéne elosztani, kötvények kibocsátásából is lehetne fedezni, és komoly lökést adhatna az európai gazdaságnak. Hat pontos tervet készített és Orbánnak is beszólt.
Vásárló 8 dilemma arról, hogy vegyünk-e Bubi-bérletet 
Privátbankár.hu | 2014. október 17. 16:00
Sokkal vidámabb dolog a napsütésben egy kerékpárt tekerni, mint a metrón szorongani, de megéri most, hogy jön az ősz? Megéri anyagilag most elkezdeni, vagy várjuk meg a tavaszt? Milyen főbb veszélyforrások vannak? Összeszedtük a legfőbb tudnivalókat.
Befektetési alapok Ennyivel olcsóbbak a befektetési alapok, mint a biztosítások 
Eidenpenz József | 2014. október 7. 10:48
A hazai befektetési alapok átlagos költségszintje tavaly 1,67 százalék volt éves szinten, majdnem pontosan ugyanannyi, mint egy évvel korábban. Ez jóval alacsonyabb a biztosításokénál, magasabb viszont az önkéntes nyugdíjpénztárnál. Ám vigyázzunk, a költség nem az egyetlen fontos paraméter.
Pénzügyi szektor A MasterCard ellen ítélt jogerősen az uniós bíróság 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 11. 12:01
Helybenhagyta az első fokú törvényszék döntését csütörtökön az Európai Unió Bírósága, jogerősen megtiltva ezzel a MasterCardnak, hogy az Európai Unióban úgynevezett multilaterális bankközi díjat alkalmazzon.
Makro / Külgazdaság Nyereséges lett az MNB 
Privátbankár.hu | 2014. március 28. 12:55
Az előzetes adatok szerint 26,3 milliárd forint nyereséggel zárta a tavalyi évet a Magyar Nemzeti Bank.
Pénzügyi szektor Rezsifront: Mi lehet az, ami egy év alatt 55,4 százalékkal drágult? 
Eidenpenz József | 2014. február 6. 07:27
Minden bizonnyal a bevezetett, majd felemelt tranzakciós illeték drágította meg durván a banki szolgáltatásokat: decemberben 55,4 százalékkal voltak magasabbak a költségek, mint egy évvel korábban, de az első félévben is 25 százalék körüli volt az ugrás.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG