<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Korrupció-index
Benchmark Ha annyira káros a korrupció, miért tűrjük?
Bod Péter Ákos | 2022. január 26. 05:34
Kutatások bizonyítják, ha egy állam fellép a korrupció ellen, akkor az gazdasági előnyökkel jár. Ebből a szempontból is fájó, hogy Magyarország korábban sem volt a korrupció elleni küzdelem élharcosa, ráadásul tavaly tovább romlott hazánkban a helyzet. Bod Péter Ákos elemzése.
Benchmark Bod Péter Ákos: Korrupt ország. Na és?
Bod Péter Ákos | 2021. február 4. 06:07
A Transparency International, a korrupció felmérésével és elemzésével foglalkozó nemzetközi civil, nem-kormányzati szervezet (NGO) közzétette legújabb felmérését a világ állapotáról. Ezzel foglalkozott a magyar sajtó (egy része) is.
Makro / Külgazdaság Új hűbéri rendszer? Európa egyik legkorruptabb országa vagyunk
Privátbankár.hu | 2018. február 22. 14:32
A régióban az elmúlt hat évben Magyarország korrupció elleni teljesítményének a megítélése zuhant a legnagyobbat. A Transparency International (TI) nemzetközi civil szervezet jelentése szerint különösen azokban az országokban nagy a korrupció, amelyekben a sajtó és a civil szervezetek védelme gyenge.
Makro / Külgazdaság Trabant lejtőn hátszéllel – miért akkora baj, hogy Mutyisztán vagyunk?
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 19:33
A versenyképességben ugyan alaposan hátra csúszott Magyarország, ám sajnos nagyon elöl áll korrupció terén. A gazdasági szakembereket megkérdező felmérésben ugyanis a fejlett országok között az előkelő negyedik helyre emelkedett. Magyarországot a lejtőn hátszéllel lefelé robogó lerohadt trabanthoz hasonlította egy elemző.
Makro / Külgazdaság Rossz előjel: Magyarország majdnem annyira korrupt, mint Görögország
Privátbankár.hu | 2015. június 19. 14:10
A sok száraz makroadat nem minden, vannak olyan tényezők, amelyek nem mérhetők pontosan, mint a korrupció, mégis tönkre mehet bele egy ország. „Görögország problémája nem az adósság, hanem saját maga” – írja az Aegon Alapkezelő blogja. Mi viszont lefelé csúszunk és vészesen közeledünk hozzájuk.
KKV Borulhat a bili az Alstomnál – korrupciót vizsgálnak a négyes metrónál?
Privátbankár.hu | 2015. január 29. 12:23
Brit ügyészek vizsgálják, hogy a francia energia- és gépipari konszern brit leánycégeinél elkövetett korrupciós ügyeknek volt-e magyar szála.
Makro / Külgazdaság Kormányzati korrupció és botrányok - jól odamondtak az országnak
Kollár Dóri | 2014. december 3. 11:52
Furcsa ellentmondást mutat két korrupciós jelentés Magyarországról, az Állami Számvevőszék szerint javul a helyzet, mások viszont úgy látják, hogy durván romlik. A Transparency International idén is elkészítette a világ legátfogóbb korrupciós felmérését.
Makro / Külgazdaság Korrupt ország-e Magyarország?
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 09:03
A Transparency International Korrupció Érzékelési Indexén rangsorolt 176 ország kétharmada erős korrupciós fertőzöttséget mutat. Dánia, Finnország és Új-Zéland vezeti a rangsort, Magyarország az európai mezőny alsó harmadában végzett, régiós összehasonlításban azonban nem vagyunk leszakadva.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG