<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Liz Truss
Makro / Külgazdaság A Bank of England nem tudott Liz Truss adócsökkentési terveiről
Privátbankár.hu | 2022. november 30. 07:19
A brit jegybank kormányzójának semmilyen információja nem volt az előző kormányfő adócsökkentési terveiről, noha normál esetben van ilyen kommunikáció a kormány és a Bank of England között. A Truss-kabinet nem kérte ki a felelős költségvetési politika felett őrködő szervezet véleményét sem.
Makro / Külgazdaság Már "bizonyítékai" is vannak az oroszoknak arra, hogy a britek robbantottak az Északi Áramlatnál
Privátbankár.hu | 2022. november 6. 15:01
Az orosz külügy London válaszát várja, az orosz hírszerzés úgy tudja, Liz Truss a robbantás elvégzéséről jelentett Washingtonnak.
Makro / Külgazdaság Elfogadta Liz Truss lemondását a brit uralkodó
Privátbankár.hu | 2022. október 25. 12:24
Hivatalosan is távozott a brit miniszterelnöki tisztségből Liz Truss, akinek lemondását III. Károly király kedden a Buckingham-palota bejelentése szerint formálisan elfogadta.
Makro / Külgazdaság A brit fogadóirodák már tudják, ki lehet a befutó kormányfő?
Privátbankár.hu | 2022. október 21. 15:18
A brit fogadóirodák a pénteki nyereménykiírásokból következtetve Rishi Sunak volt pénzügyminisztert tartják a győzelemre legesélyesebb jelöltnek a kormányzó Konzervatív Párt vezetői tisztségéért folyó versengésben. A párt új vezetője az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke lesz.
Makro / Külgazdaság A Brexit halott – Anglia politikai fejreállása
Káncz Csaba | 2022. október 21. 15:07
Truss összeomlása kapcsán még a Brexit-pártiak is kezdik belátni, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább. A neo-szuverenista forradalom fölfalta gyermekeit, a konzervatív párt alapjaiban rendült meg. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A megbukott miniszterelnök markát évente egy vagyon üti
Privátbankár.hu | 2022. október 21. 13:32
Liz Truss 45 napot volt hatalmon, ám ezért a nyúlfarknyi időért is nem akármilyen juttatásra számíthat.
Makro / Külgazdaság Mintha Orbán Viktor beszélne a Fidesz politikájának megjavításáról: pofára esett a Vaslady rozsdás klónja
Kollár Dóra | 2022. október 20. 19:15
Néhány hete a rossznyelvek még azzal viccelődtek, hogy Erzsébet királynő bánatában gyorsan meghalt, miután találkozott Liz Truss, akkor kinevezett miniszterelnökkel. Truss azóta meg is bukott és le is mondott, ez pedig az egyre kínosabbá váló tory-uralom végét jelentheti. Jegyzet.
Makro / Külgazdaság Magával ránthatja a szakadékba Liz Truss az egész brit politikai rendszert is
Litván Dániel | 2022. október 20. 05:36
Nagyon úgy néz ki, hogy a brit miniszterelnök bukásának a ténye nem, csak az ideje kérdéses. De lehet, hogy az egész Konzervatív Párt is bukik vele együtt, ami akár a kétpólusú brit politikai berendezkedés végét is jelentheti.
Makro / Külgazdaság Még Boris Johnson is jobban bejön a briteknek, mint Liz Truss
Privátbankár.hu | 2022. október 18. 14:08
A brit választók alig tíz százaléka elégedett Liz Truss miniszterelnök tevékenységével a kedden ismertetett legfrissebb országos felmérés szerint. Az adatok szerint Trussnál közvetlen hivatali elődje, a sorozatos belpolitikai botrányok miatt nyáron távozásra kényszerített Boris Johnson is sokkal népszerűbb.
Makro / Külgazdaság Már a jövő héten megbuktatnák párttársai Liz Trusst
Privátbankár.hu | 2022. október 16. 10:03
Válságtanácskozást tartanak, a miniszterelnök pedig vagy megy magától, vagy rá kell venni a távozásra.
Makro / Külgazdaság Liz Truss maradásánál csak az azonnali kirúgása lenne nagyobb tragédia
Privátbankár.hu | 2022. október 13. 13:33
A brit külügyminiszter szerint "katasztrofális" politikai és gazdasági hatásai lennének, ha a kormányzó Konzervatív Párt újabb vezetőváltásra szánná el magát.
Makro / Külgazdaság A brit miniszterelnök kétségbeesetten küzd a túléléséért
Káncz Csaba | 2022. október 3. 15:28
A Munkáspárt esélyei a 12 éve uralkodó toryk leváltására jobbak, mint bármikor. A baloldali párt vezére szürke és unalmas személyiség, de most remélheti, hogy a britek éppen erre vágynak a Boris Johnson vezette politikai show és Liz Truss szellemvasútja után. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Egy csapásra megrogyott a brit gazdaság - tényleg nem volt jó ötlet a masszív adócsökkentés
Privátbankár.hu | 2022. október 2. 12:38
A semmiből jött az új brit miniszterelnök adócsökkentési csomagja, és azonnal megrogyasztotta a brit gazdaságot - Liz Truss elismeri, hogy talán nem így kellett volna csinálni. Nem csoda: pár hét után máris bukásra áll a felmérések szerint.
Makro / Külgazdaság Mélyponton a font - Truss összedönti a brit gazdaságot?
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 26. 13:52
Mélységi árfolyamrekordokra gyengült a font a dollárral szemben a hétfői kereskedésben, mindenekelőtt azért, mert a piaci szereplők aggályosnak tartják a kormány által bejelentett 45 milliárd font (több mint húszezer milliárd forint) értékű adócsökkentési program finanszírozhatóságát és az államadósságra gyakorolt hatását. A kormányzó brit Konzervatív Párt frakciójából olyan - egyelőre nem megerősített - hírek érkeztek hétfőn, hogy a frakción belül bizalmi szavazást célzó kezdeményezés indult Liz Truss miniszterelnök ellen.
Makro / Külgazdaság Héja a házban – mit jelent a Truss-kormány Magyarországnak?
Wéber Balázs | 2022. szeptember 9. 05:43
Nagy-Britannia sokáig Magyarországgal közösen volt az EU feketebáránya, de a Brexittel a "szövetség" véget ért. Boris Johnson nem volt rosszban az Orbán-kormánnyal, ugyanakkor nem rejtette véka alá kritikáját. A lapunk által megkérdezett szakértő szerint Liz Truss elődje irányvonalát fogja követni, de kormánya időtállósága kérdéses. A szigetország vonzereje tovább csökkenhet a bevándorlók előtt – igaz, egy nagyvárosnyi magyar már így is kiköltözött.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG