Magyar recesszió
Részvény / Deviza / Áru Két forinttal olcsóbb az euró, őrült összeget fizetnek egy autógyártóért 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 16. 12:48
A forint ismét erősödő pályára lépett, annak ellenére, hogy pocsék GDP-adat érkezett. Európában már pluszban vannak az indexek, Budapesten még nem. Őrült összeget fizetnek egy vietnámi autógyártóért, újra árat csökkent a Tesla, bitcoin-ETF készült Európában.
Makro / Külgazdaság Elemző: ez már itt a magyar recesszió 
Privátbankár.hu | 2022. november 15. 10:55
"Minden bizonnyal" technikai recesszióba süllyedt a hazai gazdaság.
Makro / Külgazdaság Recesszió és növekvő munkanélküliség elé nézünk 
Privátbankár.hu | 2022. október 21. 05:30
A magyar gazdaság nehéz negyedévek elé néz, ha nem jönnek az EU-s pénzek és nem enyhül az energiakrízis, a recessziót aligha tudja elkerülni, vélik friss elemzésükben a Raiffeisen szakértői. Ha azonban minden jól alakul akár jövőre is nőhet a GDP.
Benchmark Stagfláció magyar módra - így látja Bod Péter Ákos a kialakult helyzetet 
Bod Péter Ákos | 2022. október 14. 05:42
Az infláció már most is fájóan magas, ám a forint gyengülése tovább lendíti felfele a mutatót. Egyelőre nem látszik, hogy mitől állna meg a magyar fizetőeszköz értékvesztése, így pedig a külső ár-környezet normalizálódása ellenére is nagy lesz az inflációs nyomás Magyarországon, véli Bod Péter Ákos aktuális írásában.
Benchmark Bod Péter Ákos: kicsit tisztábban látjuk a magyar gazdaságot 
Bod Péter Ákos | 2021. március 4. 05:37
A magyar állam az év végén kiköltekezett, ám az egyelőre kérdéses, hogy milyen hatékonysággal költötték a pénzt. Az a tényadatokból látszik, hogy a gazdaság a várakozásoknál kisebb mértékben esett vissza, igaz a gyengülés így is jelentős volt. Bod Péter Ákos, az MNB egykori elnöke szerint közepes recessziót láttunk 2020-ban. Ezt persze mindenki saját szája íze szerint értelmezi, így kinek nagy, kinek kicsi.
Makro / Külgazdaság Londoni elemzők: erősen megviseli Kelet-Európát a válság, Magyarországon biztos a recesszió  
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 18:31
Növekedési szempontból valószínűleg kiábrándító második negyedéven vannak túl a közép- és kelet-európai gazdaságok - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők, egyöntetűen idei egész éves recessziót jósolva a magyar gazdaságban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG