Mohammad bin Szalman
Makro / Külgazdaság Szaúd-Arábia: az őrült koronaherceg és a forrongó királyság 
Káncz Csaba | 2020. szeptember 14. 14:57
Napestig lehetne sorolni a koronaherceg külpolitikai felsüléseit Szíriától Katarig. De milyen ítélet született a két éve Isztambulban horrorisztikus módon kivégzett és aztán feldarabolt rezsimkritikus újságíró ügyében? Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Trump-Hszi: a semminél jobb, vagy egy csodálatos barátság kezdete?
Privátbankár.hu | 2018. december 3. 15:02
Jónak látszó hír érkezett a hétvégi G-20 találkozóról, a tőzsdék látszólag kitörő örömmel fogadták. A pénz– és tőkepiacokon a kockázatosabb eszközök ára ma valósággal száguld, de a kommentárok egy része is bizakodó. De csak egy része. Van, aki épphogy minimumról beszél, más azért aggódik, mi lesz április 1. után.
Makro / Külgazdaság Óriási lépést tett a jövő felé ma a legszigorúbb muszlim ország
Privátbankár.hu | 2018. június 23. 15:53
Mától oldják fel Szaúd-Arábiában azt a törvényt, amely tiltotta a nőknek, hogy autót vezessenek.
Makro / Külgazdaság Trump megőrült? Nukleáris fegyvert adna a szaúdiak kezébe
Káncz Csaba | 2018. március 21. 12:43
A forrófejű koronaherceg arról akarja meggyőzni Trump csapatát, hogy legyen „rugalmas” az urán-dúsítás kérdésében, amely lehetővé tenné nukleáris fegyver előállítását. A kérdés azért is rendkívül aktuális, mivel mind Trump, mind új külügyminisztere, a neokonzervatív Mike Pompeo az iráni nukleáris megállapodás májusi felrúgása mellett áll.
Makro / Külgazdaság Összeomlott az arab tőzsde, korrupcióba keveredett a királyi család
Privátbankár.hu | 2017. november 5. 12:22
Hatalmas botrányba keveredett az olajmonarchia uralkodó háza, a szaúdi királyi család. A családtagok közül 11 embert tartóztattak le, köztük al-Valíd herceget is, a világ egyik leggazdagabb emberét. Az arab tőzsde lefordult, jókora esésekre kell majd számítani a holnapi kereskedésben – nem csak a Közel-Keleten.
Makro / Külgazdaság Lehet, hogy Szaúd-Arábia nem is olyan gazdag ország? Mindjárt kiderül a valóság
Privátbankár.hu | 2017. február 26. 12:10
A kőolaj utáni világra történő felkészülés egyik kulcsmozzanata Szaúd-Arábiában az állami olajvállalat egy kis részének privatizálása lesz - ha azonban tényleg durván elszámolták a társaság értékét, az komoly kérdések elé állíthatja a világ egyik leggazdagabb országát. A tervezett vagyonalapból biztosítanák a túlélést - de mi lesz, ha az a vagyonalap nem is lesz olyan vastag?
Makro / Külgazdaság Egy forrófejű aranyifjú dönti romba a Közel-Keletet?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 16:10
Hamarosan mindenki arra figyel, hogy Szaúd-Arábia hajlandó-e belemenni az olajkitermelés befagyasztásába. A vezető olajországot azonban más is a figyelem középpontjában tartja egy ideje: egy ifjú koronaherceg újabb és újabb terveket sző arra, hogy a szaúdiak váljanak a térség megkérdőjelezhetetlen vezetőjévé katonai és gazdasági fronton egyaránt.
Friss
hírlevél