<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Működőtőke
Benchmark Az átlagembereknek is fontos lenne megérteni a gazdasági gravitációt
Bod Péter Ákos | 2021. május 27. 15:28
A kormányzati ellenőrzés alatt álló médiatermékeknél bevett gyakorlat a "brüsszelezés", miközben Kína vagy Oroszország megkérdőjelezhető tetteit sajátos nézőpontok alapján értékelik. Hasonlóképpen furcsa, hogy miközben óriási támogatásokkal csábítja a kormány a multinacionális cégeket, ha profitot érnek el, az már "gyanús". Az ilyen típusú kommunikációnak lehet közvetlen gazdasági hatása is, véli írásunk szerzője, Bod Péter Ákos. Közben viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy a tőkebefektetéseknek megvan a logikája, amelyet felesleges megerőszakolni.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: több rekordot is hozott 2019
Király Béla | 2020. január 8. 11:25
Rekordévet hozott 2019 a beruházásoknál, jelentette be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint soha nem volt még ennyi nagyberuházás, és azok értéke is kiemelkedő volt.
Makro / Külgazdaság Menekül a külföldi tőke a bukdácsoló Kínából
Privátbankár.hu | 2016. január 20. 07:46
A tavalyi év utolsó hónapjában 5,8 százalékkal esett vissza a külföldi működőtőke-befektetés (FDI) értéke Kínában.
Makro / Külgazdaság Itt a lista, ezek az országok fektettek be Magyarországon
Privátbankár.hu | 2014. július 1. 16:59
Többségük európai, de Közép-Amerikából és az Egyesült Államokból is jött pénz - leginkább a járműgyártásba.
Makro / Külgazdaság Cséfalvay: a devizahitelesek ne számítsanak az eredeti árfolyamra
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 15:27
Bár a mostani növekedés kisebb lehet a 2007 előtti ütemnél, az adatnál fontosabb az, hogy ez a növekedés most már egészséges alapokra épül - mondta Cséfalvay Zoltán a Gazdasági Rádióban. Az NGM államtitkára szerint arra nem lehet számítani, hogy a devizahitelesek olyan árfolyamon törleszthetnek, amilyenen felvették a kölcsönt.
Befektetés Kínába viszik a pénzt a befektetők, tehát ott van gazdasági növekedés
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 10:33
8,8 milliárd dollárnyi közvetlen működő tőke áramlott Kínába idén szeptemberben, amely 5 százalékkal több, mint tavaly. Az ázsiai ország GDP-je a becslések szerint idén elérheti a 7,6 százalékot.
KKV Orbán Viktor hidat épít a Suzukinak
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 6. 16:22
Az esztergomi Suzuki-gyár gyártósoráról a Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója, Osamu Suzuki és Orbán Viktor miniszterelnök kormányozta le pénteken az SX4 S-CROSS modellt, amely számos újdonságot felvonultató kompakt városi sport-szabadidőautó.
Makro / Külgazdaság Hatezermilliárdot vittünk nekik, hatezermilliárdot hoztak a németek is
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 08:58
A rendszerváltás óta a Németországba irányuló magyar export átlépte a 20 milliárd eurót - ők ugyanennyi működőtőkét hoztak ide.
Makro / Külgazdaság Ismét dől a külföldi pénz Kínába
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 09:57
Nyolchavi folyamatos csökkenés után februárban először nőtt a külföldi működőtőke beáramlása Kínába.
Makro / Külgazdaság Csak érkeznek azok a kínai milliárdok
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 15:40
A BorsodChemet már felvásárló kínai Wanhua-csoport újabb 1,6 milliárd eurót fektet be Magyarországon, a beruházások tavasszal indulnak - tudatta az NGM.
Makro / Külgazdaság Külföldi működő tőke nélkül nem tudtunk volna így növekedni
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 16:36
A Századvég Gazdaságkutató tanulmánya szerint a beáramló külföldi működő tőke (FDI) 15 százalékkal járult hozzá a magyarországi gazdasági növekedéshez 1995-2009 között. Az eredmények szerint külföldi működőtőke nélkül a vizsgált időszakban a hazai GDP 0,7-0,9 százalékkal lett volna alacsonyabb.
KKV Külföldi tőkebefektetések: a V4-ek élén Magyarország
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 12:48
A gazdasági válság mind a négy visegrádi országban a külkereskedelem átmeneti visszaesését okozta, mára azonban a tendencia megfordult. A külföldre irányuló tőkebefektetések egy főre jutó értéke 2011-ben a V4-ek közül Magyarországon volt a legmagasabb, és közvetlen külföldi tőkebefektetéseink közel 14 százaléka is a visegrádi országok felé irányult.
Makro / Külgazdaság Kevesebb külföldi beruházás áramlik Kínába
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 08:52
Ötödik hónapja folyamatosan csökken a külföldi befektetések értéke Kínában az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva. Márciusban 6,1 százalékkal estek vissza a közvetlen külföldi beruházások, és az előző évhez képest 9,4 százalékkal csökkent a bejegyzett külföldi vállalatok száma.
KKV Orbán: az elmúlt két évben megdolgoztunk a sikerért
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 13:45
A német ipar Magyarország szövetségese, mert nem a piacunkat akarja megszerezni, hanem szüksége van a munkánkra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, a Knorr-Bremse haszongépjármű üzletágának beruházását bejelentő rendezvényen.
Részvény / Deviza / Áru Elég a korrupcióból, a szabályozás hirtelen változásaiból
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 10:59
Adzsáj Piramalnak annyi a pénze, mint a pelyva, ám India hiába a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa, a milliárdos tanácstalan, amikor arról kell döntenie, mit csináljon tőkéjével. "Az a gond, hogy ez India. A nagy befektetések zavarosak" - magyarázza a férfi. Az indiai üzleti elitnek elege van a korrupcióból, a politikai bénultságból, az engedélyezési procedúrák elhúzódásából, a szabályozások hirtelen változásaiból, a huzavonákból.
Makro / Külgazdaság A piacok bizalmának visszaszerzése csak jövőre hozhat eredményeket
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 07:49
A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a gazdaságban elkezdődött a fordulat, noha az intézet nem módosította a 2012-re szóló, 1,5 százalékos GDP-csökkenést jelző prognózisát. Az elemzés szerint az IMF-EU tárgyalások sikeres befejezése is csak a gazdasági visszaesés csökkentéséhez lesz elegendő,valamint a pénz- és különösen a működőtőke bizalmának visszaszerzése legjobb esetben is csak 2013-ra hozhat eredményeket.
KKV A kínaiak helyett az indiaiak hozzák ide a pénzt
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 11:18
Indiai cégek 1,3 milliárd dollárt fektettek be Magyarországon az elmúlt években és 8000 embert foglalkoztatnak. Összesen 220 társaság működik indiai részvétellel, közülük messze a legnagyobb a Tata Consultancy.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG