Működőtőke
Makro / Külgazdaság Meglepő lehet: kerüli a működőtőke Kínát 
Privátbankár.hu | 2024. január 19. 13:32
Kínában tavaly 8,0 százalékkal esett a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) értéke éves összevetésben, miután az első tizenegy hónapban 10,0 százalékos csökkenést mértek.
Benchmark Bod Péter Ákos: Pótolhatja-e az uniós támogatást az FDI? És a vendégmunkás-jövedelem? 
Bod Péter Ákos | 2023. március 2. 05:44
A magyar kormány ugye sok mindent ígért az Európai Uniónak, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy ezeket az első adandó alkalommal felrúgja, ha éppen úgy tartja kedve. Így pedig nehéz lesz a befagyasztott uniós forrásokhoz valóban hozzáférni. Bod Péter Ákos elemzéséből kiderült, hogy a kieső brüsszeli pénzeket lehet-e pótolni akár a beáramló működőtőkéből, akár a külföldön dolgozó magyarok hazautalásaiból.
Benchmark Az átlagembereknek is fontos lenne megérteni a gazdasági gravitációt 
Bod Péter Ákos | 2021. május 27. 15:28
A kormányzati ellenőrzés alatt álló médiatermékeknél bevett gyakorlat a "brüsszelezés", miközben Kína vagy Oroszország megkérdőjelezhető tetteit sajátos nézőpontok alapján értékelik. Hasonlóképpen furcsa, hogy miközben óriási támogatásokkal csábítja a kormány a multinacionális cégeket, ha profitot érnek el, az már "gyanús". Az ilyen típusú kommunikációnak lehet közvetlen gazdasági hatása is, véli írásunk szerzője, Bod Péter Ákos. Közben viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy a tőkebefektetéseknek megvan a logikája, amelyet felesleges megerőszakolni.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: több rekordot is hozott 2019 
Király Béla | 2020. január 8. 11:25
Rekordévet hozott 2019 a beruházásoknál, jelentette be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint soha nem volt még ennyi nagyberuházás, és azok értéke is kiemelkedő volt.
Makro / Külgazdaság Menekül a külföldi tőke a bukdácsoló Kínából 
Privátbankár.hu | 2016. január 20. 07:46
A tavalyi év utolsó hónapjában 5,8 százalékkal esett vissza a külföldi működőtőke-befektetés (FDI) értéke Kínában.
Makro / Külgazdaság Itt a lista, ezek az országok fektettek be Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2014. július 1. 16:59
Többségük európai, de Közép-Amerikából és az Egyesült Államokból is jött pénz - leginkább a járműgyártásba.
Makro / Külgazdaság Cséfalvay: a devizahitelesek ne számítsanak az eredeti árfolyamra 
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 15:27
Bár a mostani növekedés kisebb lehet a 2007 előtti ütemnél, az adatnál fontosabb az, hogy ez a növekedés most már egészséges alapokra épül - mondta Cséfalvay Zoltán a Gazdasági Rádióban. Az NGM államtitkára szerint arra nem lehet számítani, hogy a devizahitelesek olyan árfolyamon törleszthetnek, amilyenen felvették a kölcsönt.
Befektetés Kínába viszik a pénzt a befektetők, tehát ott van gazdasági növekedés 
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 10:33
8,8 milliárd dollárnyi közvetlen működő tőke áramlott Kínába idén szeptemberben, amely 5 százalékkal több, mint tavaly. Az ázsiai ország GDP-je a becslések szerint idén elérheti a 7,6 százalékot.
KKV Orbán Viktor hidat épít a Suzukinak  
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 6. 16:22
Az esztergomi Suzuki-gyár gyártósoráról a Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója, Osamu Suzuki és Orbán Viktor miniszterelnök kormányozta le pénteken az SX4 S-CROSS modellt, amely számos újdonságot felvonultató kompakt városi sport-szabadidőautó.
Makro / Külgazdaság Hatezermilliárdot vittünk nekik, hatezermilliárdot hoztak a németek is 
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 08:58
A rendszerváltás óta a Németországba irányuló magyar export átlépte a 20 milliárd eurót - ők ugyanennyi működőtőkét hoztak ide.
Makro / Külgazdaság Ismét dől a külföldi pénz Kínába  
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 09:57
Nyolchavi folyamatos csökkenés után februárban először nőtt a külföldi működőtőke beáramlása Kínába.
Makro / Külgazdaság Csak érkeznek azok a kínai milliárdok  
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 15:40
A BorsodChemet már felvásárló kínai Wanhua-csoport újabb 1,6 milliárd eurót fektet be Magyarországon, a beruházások tavasszal indulnak - tudatta az NGM.
Makro / Külgazdaság Külföldi működő tőke nélkül nem tudtunk volna így növekedni 
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 16:36
A Századvég Gazdaságkutató tanulmánya szerint a beáramló külföldi működő tőke (FDI) 15 százalékkal járult hozzá a magyarországi gazdasági növekedéshez 1995-2009 között. Az eredmények szerint külföldi működőtőke nélkül a vizsgált időszakban a hazai GDP 0,7-0,9 százalékkal lett volna alacsonyabb.
KKV Külföldi tőkebefektetések: a V4-ek élén Magyarország 
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 12:48
A gazdasági válság mind a négy visegrádi országban a külkereskedelem átmeneti visszaesését okozta, mára azonban a tendencia megfordult. A külföldre irányuló tőkebefektetések egy főre jutó értéke 2011-ben a V4-ek közül Magyarországon volt a legmagasabb, és közvetlen külföldi tőkebefektetéseink közel 14 százaléka is a visegrádi országok felé irányult.
Makro / Külgazdaság Kevesebb külföldi beruházás áramlik Kínába 
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 08:52
Ötödik hónapja folyamatosan csökken a külföldi befektetések értéke Kínában az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva. Márciusban 6,1 százalékkal estek vissza a közvetlen külföldi beruházások, és az előző évhez képest 9,4 százalékkal csökkent a bejegyzett külföldi vállalatok száma.
KKV Orbán: az elmúlt két évben megdolgoztunk a sikerért 
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 13:45
A német ipar Magyarország szövetségese, mert nem a piacunkat akarja megszerezni, hanem szüksége van a munkánkra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, a Knorr-Bremse haszongépjármű üzletágának beruházását bejelentő rendezvényen.
Részvény / Deviza / Áru Elég a korrupcióból, a szabályozás hirtelen változásaiból 
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 10:59
Adzsáj Piramalnak annyi a pénze, mint a pelyva, ám India hiába a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa, a milliárdos tanácstalan, amikor arról kell döntenie, mit csináljon tőkéjével. "Az a gond, hogy ez India. A nagy befektetések zavarosak" - magyarázza a férfi. Az indiai üzleti elitnek elege van a korrupcióból, a politikai bénultságból, az engedélyezési procedúrák elhúzódásából, a szabályozások hirtelen változásaiból, a huzavonákból.
Makro / Külgazdaság A piacok bizalmának visszaszerzése csak jövőre hozhat eredményeket 
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 07:49
A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a gazdaságban elkezdődött a fordulat, noha az intézet nem módosította a 2012-re szóló, 1,5 százalékos GDP-csökkenést jelző prognózisát. Az elemzés szerint az IMF-EU tárgyalások sikeres befejezése is csak a gazdasági visszaesés csökkentéséhez lesz elegendő,valamint a pénz- és különösen a működőtőke bizalmának visszaszerzése legjobb esetben is csak 2013-ra hozhat eredményeket.
KKV A kínaiak helyett az indiaiak hozzák ide a pénzt  
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 11:18
Indiai cégek 1,3 milliárd dollárt fektettek be Magyarországon az elmúlt években és 8000 embert foglalkoztatnak. Összesen 220 társaság működik indiai részvétellel, közülük messze a legnagyobb a Tata Consultancy.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG