Multik
Makro / Külgazdaság Parragh kimondta: a multik kedvéért alakítják át az iparűzési adót 
Privátbankár.hu | 2020. február 17. 07:53
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy friss interjúban úgy fogalmazott: az intézkedés új befektetőket csalogathat az országba. Hogy az önkormányzatokat az átalakítás mennyire rosszul érinti, arról nem esett szó.
Vállalat Borzasztóan kiszolgáltatott a magyar gazdaság a multiknak 
Privátbankár.hu | 2019. február 11. 11:48
2015-ben a magyar vállalati GDP 52,46 százalékát állították elő külföldi tulajdonú cégek. A hazaiak a fasorban sincsenek, igaz, lehetőséget se kapnak a javításra.
Vállalat Csavaros húzással intenek be a multik Orbánnak 
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 11:29
Január elsejétől nem működhetnek üzletek a világörökségi területeken – a Lidl és az Adli talált megoldást.
Vállalat Lenyomja a Tesco a Lidlt - fizethetnének többet, mégsem teszik a multik 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 10:14
Bevétel és bérezés tekintetében is óriási a különbség az egyes láncok között.
Vállalat Lázár elzavarna néhány multit Magyarországról  
Privátbankár.hu | 2016. június 16. 15:25
A miniszter rúgott egyet a multinacionális nagyvállalatokba.
Vásárló Összeállt a lista, mely áruházak fognak kinyitni holnap 
Privátbankár.hu | 2016. április 16. 08:55
Sok Tesco nyitva lesz, az összes Aldi, néhány Spar, a legtöbb Auchan és Penny Market, Hervis. Még nem lesz Lidl, Media Markt és Ikea, de a plázákban sok kis üzlet kinyit majd, amely eddig nem tehette. A Tesco-ban olyan alkalmazottak dolgoznak majd, akik ezt önként vállalták. Sokan a törvénymódosítás miatt nyitnak ki, de vannak olyanok is, amelyek már korábban is ezt tervezték.
Vállalat Kibuktak Orbán miatt a multik - ment a levél Brüsszelnek  
Privátbankár.hu | 2015. június 12. 14:18
Levelet küldött a nagy áruházláncokat tömörítő EuroCommerce vezetője, Kenneth Bengtsson a magyarországi állapotokról az Európai Bizottságnak
KKV Beszállítók, figyelem - partnereket keres egy multi 
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 11:43
Folytatja két évvel ezelőtt elindított programját a Lidl, és továbbra is várja a kiváló minőségű termékeket előállító magyar termelőket.
KKV Óriási büntetéseket kapnak a multik, a CBA-ról keveset tudunk 
Privátbankár.hu | 2015. április 13. 07:42
Százmilliókat fizettek ki a nemzetközi áruházláncok bírságokra, míg hazai versenytársaiknál ennek töredéke volt a büntetési tétel.
KKV Rendeződhet a Baumax dolgozóinak sorsa – sikeresek a tárgyalások 
Privátbankár.hu | 2015. március 31. 16:54
Jól alakult a Baumax és a szakszervezet (KASZ) közti együttműködés, biztosítottak a kifizetések, és az egykori dolgozók ötöde már munkába állt máshol.
KKV Nem is akkora baj, hogy több multi is üzletbezárásra készül?  
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 16:30
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elemzése szerint Magyarországon túltelített az élelmiszerkereskedelmi piac, emiatt naponta átlagban több mint 50 üzlet zár be.
Makro / Külgazdaság Venezuelában elég nagy bajok vannak 
Privátbankár.hu | 2014. december 31. 08:54
Két dolog kellett Nicolas Maduro elnök rossz szilveszteréhez: durva infláció és recesszió. Maduro szerint mindenről az ellenzék tehet.
Adó Elkapnák a multik grabancát, de van, aki áfaemelésen töri a fejét 
Privátbankár.hu | 2014. december 29. 11:10
A társasági adókulcsok várhatóan nem változnak számottevően a következő három évben – állapította meg az RSM pénzügyi és adótanácsadó hálózat 50 országra kiterjedő kutatása. A területen a legnagyobb kihívást a teljes lendülettel folyó, OECD által vezényelt globális adórendszerreform jelenti, amely elsősorban a multinacionális cégek adóelkerülésének visszaszorítását célozza és a cégeket, a hatóságokat valamint a szabályozókat is kihívások elé állítja. Ugyanakkor a fogyasztáshoz kapcsolódó adók terén további növekedésre lehet felkészülni.
Karrier A multik fizetnek jobban, vagy a hazai cégek? És mennyivel? 
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 16:26
Egy külföldi tulajdonba kerülő magyar vállalatnál átlagosan 19 százalékkal gyorsabban nőnek a bérek, mint a hazaiaknál. A legtöbbet a vezetők és a felsőfokú végzettségűek nyerik, de még a takarítók bére is emelkedik. A multik különösen nagyra értékelik az egyetemi végzettséget – írja az Index.hu.
KKV A rettegés foka? A LinkedIn még hagyján, na de a Facebook! 
Privátbankár.hu | 2013. október 7. 19:30
Akár a vállalat hírneve és biztonsága is elbukhat egyetlen munkavállaló online viselkedésén, az adatszivárgás pedig súlyos gazdasági károkat okozhat. A cégek ilyen értelemben sérülékenyebbek, mint valaha. A kockázatok csökkentése érdekében több hazai vállalat is ajánlásokat fogalmaz meg dolgozói számára az online jelenlétet illetően, de egyes pozíciókban nem ritka a netes átvilágítás, vagy akár a folyamatos nyomonkövetés sem – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola Kutatóközpontjának vizsgálatából.
Adó Trükköző multik ellen indít hadjáratot az OECD 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 10:38
Kétéves adóharmonizálási akciótervvel indít hadjáratot a nemzetközi cégstruktúrák miatt alacsony adóteherrel működő multinacionális vállalatok ellen az OECD, hívja fel a figyelmet a Mazars. A könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat rámutatott: az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) szerint a helyi adózási szabályok közötti különbségek kihasználása miatt akár milliárdos éves adóbevételektől eshetnek el azok az országok, amelyekben ezek a cégek ténylegesen működnek.
Adó Terjed az unortodoxia, már a német multikat is megadóztatnák 
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 12:45
Az eddiginél több adót akar kivetni a multinacionális vállalatokra a német pénzügyminiszter.
Karrier Mindenre felkészít az egyetem, csak a munkára nem 
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 12:13
A Deloitte nemzetközi felmérése szerint nem alkotnak homogén csoportot az úgynevezett „Y generáció” tagjai (azaz a 80-as évek végén, illetve a 90-es évek elején születettek), mert eltérően viszonyulnak a munkához és másként ítélik meg a munka és a szabadidő optimális egyensúlyát. A felmérésben résztvevő magyar diákokra általában igaz, hogy vonzónak tartják a multinacionális vállalatokat, de sokan nem reálisan mérik fel saját munkaerő-piaci lehetőségeiket.
Adó Körmére néznének az etikátlanul adózó multiknak 
Privátbankár.hu | 2013. január 20. 17:07
Miközben a kormányok világszerte a pénzügyi válság által hátrahagyott költségvetési hiány betömésével küszködnek, az olyan nagy vállalatok, mit az Apple, a Google vagy a Vodafone minimális adófizetéséről szóló beszámolók közfelháborodást váltottak ki Európában és az Egyesült Államokban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG