Nyersanyagpiac
Részvény / Deviza / Áru Nyugtató jöhet a forintnak, drasztikus OTP-céláremelés érkezett 
Eidenpenz József | 2024. április 12. 12:27
A részvények ismét megindultak az óceán mindkét partján, miközben a dollárerősödés ellenére drágul az arany és szinte minden más nyersanyag. Jókorát emelt az egyik nagy brókercég az OTP célárán. Inkább a forint csütörtöki erősödése volt meglepő, mint a pénteki gyengülés, de nyugodt kereskedés jöhet, ha az MNB lassít. Perek és csalások színesítik a kriptovaluta-tulajdonosok életét.
Makro / Külgazdaság Szibéria kínai gyarmat lett 
Káncz Csaba | 2023. február 20. 19:12
Az orosz Távol-Kelet gyakorlatilag kínai nyersanyag-gyarmattá változott. Pekingnek nincs szüksége Szibéria leszakítására, hiszen fillérekért beszerzi a szükséges erőforrásokat. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Felpörgött a drágulási világbajnokság az ipari nyersanyagoknál 
Privátbankár.hu | 2022. január 1. 12:43
Jelentősen emelkedett idén számos ipari nyersanyag ára, részben a járványvédelmi korlátozások miatt lecsökkent termelés, részben a gazdasági fellendülés miatt kibillent kereslet-kínálati egyensúly miatt.
Részvény / Deviza / Áru Ez valami új, magasabb a dollárkamat, mint a forintkamat! 
Eidenpenz József | 2016. december 16. 19:03
A nap eleji gyengélkedés és bizonytalankodás után az európai tőzsdék felfelé mozdultak, az amerikaiak viszont szerény mínuszban vannak. A BUX újabb csúcson, a Mol megállíthatatlannak tűnik. Az öt éves amerikai államkötvényre példátlan módon magasabb hozamot fizetnek, mint a magyarra.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki az aranyra hajt – nem csak az Olimpián 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 10. 11:21
A sportolók mellett a befektetők körében is népszerű az arany, az árfolyam már a kétéves csúcs közelében mozog – lehet ennél feljebb is?
Befektetési alapok Ezeken az alapokon az idén nem lehetett veszíteni 
Eidenpenz József | 2016. július 14. 06:05
Nem csak a részvény- vagy a devizapiacokon, az árupiacokon is nagy árváltozások voltak idén az első félévben, hol az olaj, hol az arany, hol az ezüst gondoskodott izgalmakról. Hogyan viselte ezt a kevés számú hazai árupiaci alap, és milyen hozamokat ért el a befektetői számára?
Részvény / Deviza / Áru Jókora meglepetés jött az este Amerikában 
Privátbankár.hu | 2015. október 3. 09:29
Az amerikai tőzsdei kereskedés végére jókora emelkedést produkáltak a tőzsdeindexek, ami annak fényében meglepő, hogy az elején voltak ugyanekkora mínuszban is. A rossz hír egyben jó hír?
Állampapír / Kötvény Alacsony az állampapír-hozamunk? Nézd meg Németországot! 
Eidenpenz József | 2014. november 25. 11:45
Bár sokat csökkentek nálunk az állampapír-hozamok, még mindig jóval meghaladják az irányadó német kötvényekét. A magas kamatozású feltörekvő országok köréből már kikerültünk, de tovább csökkenhetnek a hozamok – mondta Bebesy Dániel vezető elemző a Budapest Alapkezelőnél.
Befektetési alapok Itt vannak elrejtve a meg nem értett részvények 
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 08:25
Az OTP Orosz Részvény Alapot a magas hozamra törekvő befektetőknek ajánlják. Oroszország a nyersanyagpiaci rally egyik fő haszonélvezője volt, gazdasága rendkívüli módon megerősödött. Sok az alig ismert, alig elemzett ígéretes részvény.
Deviza / Áru A forint ereje még kitarthat, de nagyon sérülékeny 
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 10:59
A monetáris lazítás ellenére kitart a forint ereje, de nagyon sérülékeny a hazai deviza. Ha a következő kamatvágást a piac jól fogadja, idén nem lesz IMF-megállapodás. Piaci trendek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG