Olasz gazdaság
Turizmus Olaszországban van megoldás a turistaáradat kezelésére 
Privátbankár.hu | 2024. május 27. 17:22
Hogyan akarják megfékezni a túlzott turistaáradatot Európában és főleg Olaszországban? Mi lesz az Airbnb sorsa és mit tehetnek az önkormányzatok. Ezekről beszélt felelős szerkesztőnk, Mester Nándor a Trend Fm Reggeli monitor című adásában. A műsor első részében pedig arról, hogy miért folytatódik a lakásdrágulás itthon és hogy mennyit hozott eddig az otthonfelújítási program folytatása.
Makro / Külgazdaság Újabb inflációs üzenet landolt Orbán Viktor asztalán 
Privátbankár.hu | 2024. január 5. 17:16
Csaknem hároméves mélypontra csökkent az infláció Olaszországban decemberben.  
Makro / Külgazdaság Pofon az olasz kormánynak: betartják a szabályokat, vagy vége a jólétnek 
Fellegi Tamás | 2018. október 24. 06:07
Először fordult elő, hogy az Európai Unió nem fogadja el az eurózóna egy tagállamának költségvetési tervezetét. Ez azonban elkerülhetetlené vált, hisz közös pénzügyminisztérium hiányában valakinek fiskális politika szempontból is védenie kell a közös fizetőeszközt, most már nem húzhatja le egy tagállam a többit.
Makro / Külgazdaság Annyira pocsék a helyzet, bármikor beüthet a recesszió 
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 08:20
Elemzők szerint az olasz gazdaság olyan rossz állapotban van, hogy ha a lehetséges negatív forgatókönyvek közül csak néhány megvalósul, az is recessziót okozhat.
Makro / Külgazdaság Monti a csökkenő gazdasági teljesítmény ellenére is derűlátó 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 11. 09:15
Derűlátó az olasz gazdaság jövőjét illetően Mario Monti kormányfő. Az ország gazdasága a jövő évben ismét növekedni kezd - mondta az amerikai CNBS televíziónak adott interjúban. Mindezt azzal indokolta, hogy az olasz államkötvények kamatai csökkenni fognak. A remélt növekedéssel kapcsolatban Monti konkrét előrejelzéssel ugyanakkor nem állt elő.
Makro / Külgazdaság Az olaszoknál nincs tündérmese 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 26. 11:55
 
Makro / Külgazdaság Az eddig vártnál is nagyobb lehet a visszaesés Olaszországban  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 5. 13:00
Olaszország idén a vártnál nagyobb visszaesésre számíthat, és még jövőre is lejtőn lesz az ország gazdasága - jósolta az olasz központi bank elnöke, Ignazio Visco, a La Repubblica című lapban megjelent nyilatkozatában.
Makro / Külgazdaság Leminősítette Olaszországot a Moody's 
Privátbankár.hu | 2012. július 13. 07:03
Megvonta Olaszország elsőrendű "A" kategóriás adósminősítését a Moody's, egyebek mellett az olasz gazdaság és az euróövezeti periféria egészének adósminőségi és finanszírozási kockázataival indokolva a lépést. A hitelminősítő az olasz kormánykötvény-kötelezettségek besorolását az eddigi "A3"-ról két fokozattal - a köztes "Baa1" kihagyásával - "Baa2"-re rontotta, és az új osztályzaton is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.
Makro / Külgazdaság Egyre meredekebben esik az olasz gazdaság  
Privátbankár.hu | 2012. június 11. 10:55
Az olasz gazdaság 0,8 százalékkal csökkent az első negyedévben az előző három hónaphoz képest, és 1,4 százalékkal esett vissza a tavalyi év azonos időszakához képest, a belső kereslet csökkenése miatt - jelentette az olasz statisztikai hivatal. A negyedéves adat megfelelt az előzetesen ismertetettnek, ugyanakkor az éves visszaesés mértékét 1,3 százalékról korrigálta 1,4 százalékra a statisztikai hivatal.
Biztosítás A görögök jól elbántak a legnagyobb olasz biztosítóval  
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 13:39
Az egész világ Görögországra és az olaszokra figyel, miközben a biztosítási piacon ez a két ország egymással (is) jól elbánt: a Generalinak 329 millió eurójába került Athén kvázi csődje, de most az olasz kötvények miatt is aggódhat Európa harmadik legnagyobb biztosítója.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG