Opciók
Részvény / Deviza / Áru Szergej robbantott a Dortmund buszánál, és a tőzsdén spekulált rá
Eidenpenz József | 2017. április 21. 14:36
Ma reggel kommandósok elfogták a Borussia Dortmund csapata ellen néhány napja elkövetett robbantásos merénylet gyanúsítottját, akiről kiderült, hogy nem iszlamista volt, ahogy el akarta hitetni, hanem egy orosz-német illetőségű fiatalember. A merénylettel pedig a futballcsapat részvényét akarta a mélybe lökni, hogy ezen sok pénzt keressen.
Részvény / Deviza / Áru Lehet-e mégis pénzt keresni a félelem-indexszel?
Eidenpenz József | 2016. október 4. 16:23
Az amerikai részvények várt árfolyam-ingadozását mutató VIX index eléggé megnyugodott az utóbbi időben, a részvénypiacokon nem aggódnak túlságosan a befektetők. Ilyenkor érdemesnek látszik VIX indexet vásárolni, de ha benne ragadunk, elolvadhat a tőkénk a költségeken. De mi lenne, ha nálunk keletkezne bevétel ezekből a költségekből?
Részvény / Deviza / Áru Így fogad Tamás és Gábor az OTP árfolyamára
Eidenpenz József | 2014. május 20. 06:09
Hogy lehet egymillió forinttal kétmillió forintnyi OTP-t venni? Kis pénzzel is lehet nagyobb üzleteket kötni a tőzsdén? Mik ennek a veszélyei, előnyei? Miért nem mindegy, melyik üzletfajtát választjuk? Mi lesz, ha megint csődbe megy egy Lehman Brothers-szerű vállalat?
Részvény / Deviza / Áru Származtatott ügyletek: két hét múlva lejár a határidő!
Privátbankár.hu | 2014. január 30. 15:43
Néhány napon belül hatályba lép a határidős és opciós ügyletek kötelező jelentése, amelyet egy uniós tőkepiaci rendelet ír elő a szerződést kötő piaci szereplők számára. Az adatközlési kötelezettség alól csak a magánszemélyek a kivételek, a velük kötött ügyleteket a pénzintézetek csak saját nevükben jelentik le. A felkészülést sokan az utolsó pillanatra hagyták.
Részvény / Deviza / Áru Bő kétmillió Mol-részvény került egy befektetési bankhoz
Privátbankár.hu | 2013. december 4. 08:02
A Mol december 3-án részvény-adásvételi és részvényopciós szerződést kötött a Credit Agricole Corporate and Investment Bankkal.
Befalap Ez a közös a kungfuban és a devizaspekulációban – interjú
Eidenpenz József | 2013. november 21. 06:10
Az alacsony kamatok komoly fellendülést hozhatnak az ingatlanpiacon. Már 2009 óta állandóan a részvénypiacok haláláról van szó, de csak nem akar bekövetkezni, a papírok értékeltsége már nem olcsó, de az alacsony kamatokkal megmagyarázható. A kisbefektetők jobbára veszítenek a devizaspekulációkon – interjú Szabó Lászlóval, a Concorde Alapkezelő elnökével.
KKV Pillanatokon belül visszavesszük? Nem kommentál az E.ON
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 27. 12:26
Az E.ON német központjában két napba telt, amíg azzal reagáltak Orbán Viktor bejelentésére, hogy nem reagálnak. A kormányfő egyértelművé tette, hogy visszaveszik a gázüzletágat a németektől.
Pénzügyi szektor A korábbi bukások miatt nem tér magához a kockázatkezelési piac
Privátbankár.hu | 2012. július 4. 13:23
A válság és a nagy bukások erőteljesen visszavetették a vállalatoknál a piaci kockázatok kezelését szolgáló opciós és egyéb derivatív ügyletek alkalmazását. A kockázatkezelési piac újraélesztéséhez el kell, hogy múljanak a félelmek és a banki ajánlatoknak is bővülniük kel.
Állampapír / Kötvény Kockázatok és mellékhatások: kapszulák mellé kötvényt, részvényt adnak el
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 11:06
Sajátos módszerrel próbálkozik Magyarországon az Organic Mission nevű multi-level-marketinggel foglalkozó cégcsoport, kozmetikumok és étrend-kiegészítők alapcsomagjai mellé az új belépőknek német cég által kibocsátott átváltoztatható kötvényeket és szingapúri opciós utalványokat kínál. Számos kérdés tisztázatlan, még az is, hogy milyen arányban, áron milyen értékű részvényekre cserélik majd a cserélendőket.
Deviza / Áru Kereskedés szabadesésben: újdonság a Saxo Banktól (videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 16:00
iPhone-ra és Androidra írt kereskedési platformokkal tör be a mobilpiacra a Saxo Bank. Bárhol, bármikor kereskedhetünk - ezt egy 800 méteres szabadesés közben végrehajtott devizapiaci tranzakcióval is bebizonyították
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.