Orosz válság
Makro / Külgazdaság Idén elmarad a vészhelyzet, ami 10 és 20 éve ilyenkor bontakozott ki 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 14. 06:07
Ami 10 éve történt, szinte mindenki életét máig hatóan meghatározta, ami 20 éve, az „csak” a Buda-Cash károsultjaiét, na meg azokét, akik részt vettek a 90-es évek egészen páratlan hazai részvényár-száguldásában. A válságok azonban elmúlnak, szerencsére mindig hosszas fellendülések következnek utánuk.
Részvény / Deviza / Áru Okozhat-e olyan összeomlást a török válság, mint 20 éve az orosz? 
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 13. 06:07
Húsz éve ezekben a napokban hatalmasodott el az orosz válság, amikor is összeomlott a birodalmától és a kommunizmustól mindössze hat éve megszabadult Oroszország gazdasága, kötvény-, és részvénypiaca, és ez az egész világon pénzügyi pánikot okozott. Vajon a török válság és így sülhet el?
Vállalat Menekülnek a süllyedő hajóról a légitársaságok  
Privátbankár.hu | 2015. június 3. 14:32
A külföldi légitársaságok kivonulnak Oroszországból, vagy csökkentik járataik számát orosz lapértesülések szerint.
Pénzügyi szektor Amiért a Buda-Cash-botrány elindult: itt kezdődött 17 évnyi garázdálkodás 
Fellegi Tamás | 2015. március 12. 06:00
Ha hinni lehet a magyar „mély toroknak”, a Buda-Cash közeli informátornak, a brókerháznál 1997, vagyis az ázsiai vírus évében keletkezett az eredeti, akkor 2 milliárdos hiány, és ez növekedett 17 évig, mint a lejtőn guruló hólabda. Nézzük, hogy is lehetett ez, mi minden történt ennyi idő alatt?
Részvény / Deviza / Áru Rekviem a TVK-ért 
Fellegi Tamás | 2015. január 14. 12:30
Ismét egy nagy múltú részvény készül elhagyni a tőzsdét. Élt 19 évet. Az utóbbi időben már nem volt jelentős papír, hisz alig volt belőle a piacon, de bevezetésekor hamar a spekulánsok kedvence lett. Az egykoron egyik legkedveltebb papírt búcsúztatjuk.
Makro / Külgazdaság Nem mennek dubajozni az oroszok 
Privátbankár.hu | 2014. december 30. 11:28
Érezhető az orosz gazdasági válság az arab országban, jóval kevesebben érkeznek Moszkvából, mint eddig.
Makro / Külgazdaság Orosz válság: érdekel még valakit? 
Fellegi Tamás | 2014. december 23. 19:03
Alig egy hete még pánik uralkodott a piacokon, sokan világvégét vizionáltak az orosz események kapcsán, és még állampapírjaikat is kiszórták. Ma pedig a tőzsdék újra a csúcsokon, az orosz gondok már senkit nem érdekelnek. Valóban ekkorát fordult hirtelen a világ?
Részvény / Deviza / Áru Óriási pofonok, világvége hangulat: őrületbe kergették az oroszok az egész világot?  
Fellegi Tamás | 2014. december 19. 15:59
A múlt héten és e hét elején a gyorsuló olajáresés és ennek nyomán a rubel és az orosz tőzsde szabadesése pánikba kergette a világot, így a nagyobb piacok is méretes pofont kaptak. A világvége hangulat pillanatok alatt eluralkodott, hirtelen szájára vette a város a tőzsdét. Taxisofőrök és háziasszonyok elmélkedtek azon, hogy ez az orosz dolog összedönti-e a világot, és nemhogy minden részvényt el kell-e adni, de talán még állampapírt sem szabad tartani, mert vége az országnak-világnak.
Befektetési alapok RAX befektetésialap-hozamindex: élt 14 évet 
Eidenpenz József | 2011. december 12. 14:44
Január 1-től megszűnik a részvényalapok portfóliójának teljesítményméréséhez használt RAX index számítása. A mutató csaknem 14 éve létezik, számos jogszabályváltozást és válságot élt meg – de nem igazán növekedett szépen az idők során.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG