<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Országos Takarékszövetkezeti Szövetség
Pénzügyi szektor Nem döntött a bíróság Demjánék ügyében
Privátbankár.hu | 2014. október 31. 12:50
November 17-re halasztotta a határozat kihirdetését a Fővárosi Törvényszék abban a perben, amelyet az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) és egy magánszemély indított a magyar állam és társai ellen, jogalkotással okozott kár megtérítése címén.
Pénzügyi szektor Demjánék ma tovább harcolnak az állammal a bíróságon
Privátbankár.hu | 2014. október 31. 07:36
Ma folytatódik annak az áprilisban felfüggesztett pernek a tárgyalása, amelyet az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és egy magánszemély indított a magyar állam és társai ellen jogalkotással okozott kár megtérítése címén.
Karrier Nincs meglepetés - Demján újra elnök lett
Privátbankár.hu | 2014. május 23. 15:25
95 százalék feletti többséggel ismét Demján Sándort választotta elnökének az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ).
Pénzügyi szektor Visszavág a minisztérium: nincs trükk a TakarékBank pályázatán
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 05:39
A takarékszövetkezetek mégis bírósággal fenyegetnek, attól tartanak, kimaradnak az állami rész értékesítéséből.
Pénzügyi szektor Indul a nagyobb tűz: perli az államot Demján Sándor
Privátbankár.hu | 2014. január 23. 11:23
Tavaly júliusban Demján Sándor figyelmeztetett, hogy a takarékok kvázi-államosításából "sokkal nagyobb tűz lesz". A takarékok nagy részét összefogó OTSZ pert indított négy állami társaság ellen.
Pénzügyi szektor Mi bajuk a takarékoknak az új törvénnyel?
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 12. 13:33
Eddig már több mint 6800 szövetkezeti hitelintézeti tag, azaz takarék és tulajdonos csatlakozott a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény kapcsán az Általános Jogok Biztosához elküldött beadványhoz. Pontokba szedték, mi a gond az új integrációval.
Pénzügyi szektor Alkotmánybírósághoz fordulnak a takarékok
Privátbankár.hu | 2013. július 23. 07:58
Az integrációs törvény miatt kérnek jogorvoslatot.
Pénzügyi szektor Banktitkok e-mailben: aggódnak a takarékszövetkezetek
Privátbankár.hu | 2013. július 18. 10:31
Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség tagszervezetei szerint aggályos, hogy egy e-mailben kell elküldeni banktitkaikat az integrációnak.
Pénzügyi szektor Megint fordult a postás: Demján visszaírt Orbánnak
Privátbankár.hu | 2013. július 9. 07:33
A takarékszövetkezetekről szóló törvény céljával igen, de a cél megvalósításának módjával, a törvény Alaptörvénnyel ellentétes rendelkezéseivel, s az ennek nyomán a későbbiekben bekövetkező lehetséges változásokkal nem ért egyet, nem tudja azokat elfogadni az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség - írta Demján Sándor, az OTSZ elnöke a hétfőn Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett válaszlevelében.
Pénzügyi szektor Áder Jánostól kérnek segítséget a takarékszövetkezetek
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 09:28
Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség tagszervezetei a köztársasági elnökhöz fordultak
Pénzügyi szektor Orbán Viktor levelet kapott
Privátbankár.hu | 2013. június 29. 19:10
Demján Sándor levelet írt Orbánnak a takarékszövetkezetek miatt még a törvény elfogadása előtt. A törvényjavaslat szerinte sérti az alkotmányt, a magántulajdon védelmét, a vállalkozás szabadságát és a tisztességes verseny feltételeit. Emellett egyéb aggályokra is felhívta a figyelmet, a törvényt mégis megszavazták.
Pénzügyi szektor Nem szülnek óriást a takarékszövetkezetek
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 12:55
A takarékszövetkezetek valóban erősíteni akarják az integrációt, arra azonban nem készülnek, hogy összeolvadással hozzanak létre egy hatalmas pénzintézetet - így pont a lényeg veszne el.
Személyes pénzügyek Hiába vágják az alapkamatot, a rövidtávú betétek hasítanak
Füstös Móni | 2012. október 30. 16:53
Az infláció, a magas kamatot nyújtó állampapírok és a harmadik havi alapkamat vágás ellenére is stabilan tartják piaci pozíciójukat a takarékok a lakossági forint-megtakarítások gyűjtésében, a Takarékszövetkezeti Integráció az állomány mintegy hatodával rendelkezik. A betétek túlnyomó többsége 3 hónapos lekötésű, míg a klasszikus takarékbetétkönyvek visszaszorulóban vannak.
Pénzügyi szektor Tőkeemelés helyett összefogással védekeznének a takarékszövetkezetek
Privátbankár.hu | 2012. július 20. 12:26
Akár 50 százalékos tőkeemelésre is kötelezheti a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a takarékszövetkezeteket, ha nincs intézményvédelmi alapjuk vagy a védőháló túlságosan gyenge. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség úgy számol: tagjainál nem merül majd fel jelentősebb tőkeemelési követelmény.
hírlevél
Ingatlantájoló