Részmunkaidő
Makro / Külgazdaság Ez lehet a csodafegyver a munkanélküliség elleni harcban
Király Béla | 2020. március 24. 18:53
Van egy eszköz, ami Németországból indulva egyre több közgazdász és politikai döntéshozó elismerését vívta ki az elmúlt napokban. Többen azon a véleményen vannak, hogy ennek általános alkalmazása a válság alatt hatékony eszköz lehet a tömeges munkanélküliség megakadályozására.
Makro / Külgazdaság Elfogynak, akik ki akartak menni? Feltűnően lassul a németországi kivándorlás
Eidenpenz József | 2019. augusztus 8. 06:06
Magas szinten, 105 ezer vagy 113 ezer felett van a Németországban dolgozó magyarok száma attól függően, hogy a részmunkaidőt is beleszámoljuk-e. A részmunkaidősök száma emelkedik, nagy részük nő. A magyarok kiáramlása viszont határozottan lassulni látszik az évek során.
Makro / Külgazdaság Veszélyben a kormány terve: enélkül nem fog több magyar születni
Kollár Dóri | 2018. november 23. 06:05
Megjelent a KSH Munkaerőpiaci helyzetképe a 2014 és 2018 közti időszakból, ebből az látszik, hogy az atipikus foglalkoztatási formáknak még mindig nem igazán sikerül terjednie Magyarországon, pedig ahhoz, hogy ténylegesen több gyereket tudjanak vállalni a családok, mindenképpen nagy szükség lenne erre.
Személyes pénzügyek Minden ötödik nyugdíjas nagyon szegény
Privátbankár.hu | 2018. május 16. 06:06
A szegénységben élő nyugdíjasok száma csökkent ugyan, de még mindig tízmilliós nagyságrendű Európában – derül ki az EU jelentéséből. Kevesebbet kapnak a nők, és bizonytalan a kisvállalkozók jövője. Ezért ösztönöznék az egész életen át tartó tanulást és “a nyugdíjkorhatár kiigazítását”. A későbbi nyugdíjba vonulást jutalmaznák.
Karrier Ez lehet a kulcsa a részmunkaidő népszerűségének
Privátbankár.hu | 2018. április 28. 11:02
Egyes társadalmi csoportokban egyre népszerűbb a részmunkaidős foglalkoztatás, de bőven van még mit tenni, hogy valóban megérje így dolgozni.
Karrier Váltanak a magyarok: egyre kevesebbet dolgozunk?
Privátbankár.hu | 2018. február 20. 08:54
Jelenleg százból öten dolgoznak részmunkaidőben.
KKV A főnököd nem akarja, hogy otthonról dolgozz
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 4. 11:34
A kisebb magyar cégek a rugalmas munkaidővel számolnak, a részmunkaidő is előfordul, de az otthoni munkavégzést egyáltalán nem támogatják.
Karrier Nem lesz könnyű dolgod, ha ilyen állást keresel
Privátbankár.hu | 2016. május 30. 08:46
Szinte alig van Magyarországon részmunkaidős állás, pedig sokaknak jelentene megoldást ez a foglalkoztatási forma.
Makro / Külgazdaság Részmunkaidőben dolgoznál? Felejtsd el, ez nem Ausztria...
Privátbankár.hu | 2015. június 12. 18:20
Ausztriában már 30 százalékot közelíti a részmunkaidősök száma, majdnem minden második nő már kevesebb, mint 8 órát dolgozik - jó részük azért, hogy családi feladait elláthassa. Magyarország fényévekre van ettől: nálunk 6,4 százalék a részmunkaidősök aránya.
Karrier Forradalom a munka világában - nehezen alkalmazkodnak a kormányok
Privátbankár.hu | 2015. május 19. 08:06
Az ENSZ szervezetének legfrissebb jelentése szerint nő a részmunkaidőben dolgozók száma, ugyanakkor az anyagi biztonság így közel sem biztos.
Karrier A magyarok többsége a nyugdíj után is dolgozna
Privátbankár.hu | 2014. június 11. 14:54
Sokan szívesen dolgoznának nálunk a nyugdíjkorhatár elérése után is, ők a többség, de kevesebben, mint amennyien a többi országban. Jelenleg a munkáltatóknak csupán 23 százaléka teszi lehetővé, hogy az alkalmazottak a nyugdíjkorhatár elérését követően részmunkaidőben folytassák a munkát.
hírlevél
depositphotos