Svéd modell
Makro / Külgazdaság A svédeknél nem volt karantén, mégis visszaszorult a vírus
Wéber Balázs | 2020. szeptember 9. 10:02
Miközben Európa nagy része a második hullámmal küszködik, és sorra állítja vissza a korlátozásokat, addig a karanténmentes Svédországban rekordalacsonyra csökkent a pozitív koronavírus-tesztek aránya, valamint az új halálesetek és a kórházban fekvők száma.   
Makro / Külgazdaság A nagy svéd kísérlet: bejött-e a karanténmentes válságkezelés?
Wéber Balázs | 2020. augusztus 13. 06:08
Svédország gazdasága jóval kisebbet zuhant az uniós átlagnál, koronavírusos haláleseteinek száma pedig nagy korlátozások nélkül is visszaesett. Halálozási rátája ugyanakkor világviszonylatban is magas – ez a különutas svéd modell eddigi mérlege. Gonda Zsuzsanna stockholmi magyar újságíró a Privátbankár.hu-nak azt mondta: maszkot már senkin sem lát, de kisebb korlátozások továbbra is vannak.
Személyes pénzügyek Ezért nem lesz állami nyugdíjunk
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 11:45
Magyarországon egyre kevesebb aktív korú munkavállaló befizetett járulékából kell egyre több nyugdíjas járandóságát kifizetni, a következő 15 évben ugyanis várhatóan 514 ezerrel csökken a járulékfizetők száma - ismertette Farkas András, a pénzügyi tanácsadással és biztosítás közvetítéssel foglalkozó Consequit Group értékesítési vezérigazgatója.
Személyes pénzügyek Nyugdíjemelésre kényszerül a kormány: már idén több pénz áll a házhoz
Zsiborás Gergő | 2012. október 12. 14:38
Az elszálló infláció miatt kell hivatalból megemelnie a nyugdíjakat a kormánynak, az 1,6%-os emelés januárig visszamenőleges - a kiegészítő emelést novemberben egy összegben kapjuk meg. A kormány továbbra sem mondott le az egyéni nyugdíjszámlákról.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform és egyéni számlák: kicsúszott az időből a kormány
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 17:05
Ígérete ellenére nem tervezi a kormány, hogy egyéni számlákat alakít ki az állami nyugdíjrendszerben, noha 2 évvel ezelőtt ezzel az "ajánlattal" csábított vissza 3,1 millió magánnyugíjpénztári tagot a társadalombiztosításba. Az egyéni számlás rendszer bevezetése még a második Széll-tervben is szerepelt - a kormányzati ciklus végéig biztosan nem lesz belőle semmi.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: hogyan kerüli el az adóemelést a kormány?
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 09:06
Lépéskényszerbe került nyugdíjügyben a kormány, mely az egyéni számlák kialakításának ígéretével kezdett neki a nyugdíjrendszer átszabásának. A demográfiai folyamatok és a "két lábra állított nyugdíjkassza" miatt elkerülhetetlennek látszik egy adóemelés, amit az új nyugdíjrendszerben akár el is "bújtathatnának".
hírlevél