<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Templeton
Makro / Külgazdaság Balog szerint a magyar tehetségprogramok 350 ezer fiatalt érnek el
Privátbankár.hu | 2016. március 12. 16:33
A magyar tehetségprogramok 350 ezer fiatalt érnek el - mondta az emberi erőforrások minisztere a Magyar Templeton Program nyitórendezvényén szombaton Budapesten.
Részvény / Deviza / Áru Öreg ember nem vén ember – vagy leáldozott a Templeton-főnöknek?
Privátbankár.hu | 2015. május 7. 17:40
Mark Möbius az utóbbi években nem ért el túl jó hozamokat a feltörekvő piaci részvényekkel, ezért befektetőinek egy része is elpártolt tőle. Hosszú távú eredménye azonban még mindig jó. Neki van igaza, és a piacok őrültek meg?
Makro / Külgazdaság Jó az, ha Magyarország legnagyobb hitelezője elengedi a kezünket?
Privátbankár.hu | 2015. május 6. 09:48
Szép lassan kihátrál a legnagyobb magyarországi forint befektető, a Franklin Templeton, fokozatosan építik le a portfóliójukat is.
Állampapír / Kötvény Jelentett a legnagyobb hitelezőnk: mennyire vagyunk a markukban?
Privátbankár.hu | 2015. január 27. 07:36
A tavalyi negyedik negyedévben 2,2 százalékkal csökkent a Franklin Templeton magyar kötvénykitettsége, de még így is 11,9 milliárd eurója volt az amerikai alapkezelőnek magyar eszközökben. Egy év alatt 4,1 százalékkal csökkent a cég által kezelt magyar kötvényvagyon - írja a Napi Gazdaság az alapok negyedéves beszámolói alapján.
Állampapír / Kötvény Varga Mihálynál járt Magyarország legnagyobb hitelezője
Privátbankár.hu | 2014. november 12. 17:20
Varga Mihály fogadta a Templeton alelnökét, ez a szokásos egyeztetések része.
Állampapír / Kötvény Sokat bukott a gyenge forinton a legnagyobb hitelezőnk - mit lépnek?
Privátbankár.hu | 2014. október 27. 11:34
A Franklin Templeton dollárban számolt magyar kötvénykitettsége súlyosan csökkent - anélkül, hogy egyetlen papírt is eladtak volna. Ha nem talál magára a forint, könnyen lehet, hogy visszább vesznek.
Makro / Külgazdaság Vadkapitalista szekerét tolja az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2014. október 14. 07:15
Igazi "kapitalista" befektetőként gondolkodik Magyarországról a Templeton: addig tartja érdekeltségeit, amíg onnan megfelelő hozamot kaszálhat - azt, hogy ezt miként teremti elő az ország, a Templetont nem érdekli.
Befektetés A Templetoné a magyar adósság 12 százaléka
Privátbankár.hu | 2014. július 24. 07:00
A költségvetés teljes adósságállományának közel 12 százalékával a Templetonnak tartozunk. Az alap kipörgette a diszkontkincstárjegyeit, most így forint- és devizakötvényekkel van teletömve a cég magyar papírokból.
Állampapír / Kötvény Forintvédő lesz a Templeton?
Privátbankár.hu | 2014. április 23. 07:40
Az első negyedéves adatok szerint stagnált a Franklin Templeton magyar állampapír-kitettsége. Érdekes ugyanakkor, hogy a forintkötvény-állománya nem csökkent az alapkezelőnek - ez az jelzik, hogy a Templeton forinterősödésre számít.
Deviza / Áru Ukrajna, Kína, forró krumpli - van elég baja a forintnak
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 14:12
Bár az ukrajnai helyzet a fizikai közelség miatt kedvezőtlenül hat a forint árfolyamára, a feltörekvő piacokon általában véve is nagy a nyomás mostanában. A forint a kamatvágás után került lejtőre, az állampapírjaink viszont szépen elmennek, ha enyhül a helyzet, erősödhet is a magyar deviza.
Állampapír / Kötvény Ezeknek a bankoknak tartozik Magyarország
Privátbankár.hu | 2013. december 19. 08:08
Magyarország legnagyobb hitelezőit vizsgálva, kiderült, hogy a magyar államadósság negyede európai bankok kezében van, de sokkal tartozunk az amerikai Franklin Templetonnak és az Európai Bizottságnak is.
Állampapír / Kötvény Az egyik legnagyobb hitelezőnkkel találkozott Varga Mihály
Privátbankár.hu | 2013. december 10. 08:38
A tárca közleményéből arra lehet következtetni, hogy tartja pozícióit a befektető.
Állampapír / Kötvény Devizaadós-mentés után hektikusabb euró/forint árfolyamot várhatunk
Privátbankár.hu | 2013. július 31. 17:50
Míg korábban a forintárfolyam viszonylag stabil volt, a kamatszintet viszont néha 2-3 százalékkal is meg kellett emelni, nemsokára fordítva lehet, legalábbis a devizahitelek kivezetése után. Az MNB lépéseiről, állampapírjaink várható teljesítményéről, a külföldi hedge fund-menedzserek gondolkodásmódjáról, a forint kilátásairól beszélt Barlai Róbert, az OTP ügyvezető igazgatója a Gazdasági Rádiónak.
Állampapír / Kötvény Tovább habzsolja a magyar állampapírokat a Templeton - mire várnak?
Eidenpenz József | 2013. április 3. 14:43
Nyár óta 11 százalékkal még nőtt is a magyar állampapírok legnagyobb befektetőjének, a Templetonnak két nagy kötvényalapjában levő magyar papírok értéke. A külföldiek összes állampapír-állománya azonban eltávolodott a csúcstól, egyes hedge fundok már inkább shortolják a magyar kötvényeket.
Befalap Bejönnek a magyar ízek? Magyar részvényeket vásárolgatnak a külföldi alapok
Eidenpenz József | 2012. november 6. 15:13
A szeptemberi kedvevő nemzetközi tőkepiaci hangulat minket sem került el, sok külföldi alapkezelő növelte magyar papírjainak arányát. A Blackrock az OTP és a Richter körül legyeskedik, a Templetonnak Egis-e is van, a JP Morgan globális befektetési alapjában is szorított nekünk helyet.
Részvény / Deviza / Áru Rákaptak a magyar részvényekre a külföldi profik
Eidenpenz József | 2012. október 2. 12:28
Három hónap alatt euróban negyven százalékkal nőtt a külföldi részvényalapokban levő magyar részvények aránya, majdnem mindegyik alapkezelő növelte részvényportfólióját, volt, amelyik duplájára. A Templeton elsősorban a bankrészvényeket preferálja, mint az OTP és osztrák papírok, a Morgan Stanley pedig egy nagyobbacska Richter-pakettet tart.
Befalap Végre felkerült az OTP a térképre - veszegetnek a Templeton-alapok, de eladott a Barings
Eidenpenz József | 2012. augusztus 7. 06:10
Júniusban a feltörekvő piaci részvényalapoknál levő magyar részvények aránya majdnem mindenütt nőtt, ami az árfolyamok emelkedésén és a komoly forinterősödésen kívül a Templetonnál vásárlásokat is jelentett. A Templeton tartja magyar kötvényeit is, a Barings viszont értékesített belőlük, bár úgy tűnik, nem sokat.
Befalap Beelőznek a kazahok - elfordulnak a hazai részvényektől a külföldi alapkezelők?
Eidenpenz József | 2012. július 9. 06:05
Február vége és május vége között átlagosan 2,2 százalékról 2,0 százalékra csökkent az általunk vizsgált 15 külföldi részvényalapban a hazai részvények aránya. Régi hívünk, a Templeton részvényalapja 4,7 százalékról 3,5-re vette vissza magyar kitettségét, a kötvényeink mellett viszont kitartott. A JP Morgannél végre ismét kimutathatók a magyar részvények, de csak 1,1 százalék erejéig. Több alapban még a kazahok is előttünk járnak.
Állampapír / Kötvény Ez a mi nagy szerencsénk: szeret minket a Templeton
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 18:28
A Franklin Templeton Investments, a magyar állampapírok legnagyobb befektetője továbbra is bízik a magyar kötvényekben. A 61 milliárd dollárnyi vagyont kezelő Templeton Global Bond Fund, és a 43 milliárd dolláros Global Bond Fund vezetője szerint jelentéktelenek azok az ügyek, amelyek súrlódást okoznak az EU, az IMF és a magyar kormány között.
Befalap Ezért hanyagolja Magyarországot sok százmillió eurónyi tőke
Eidenpenz József | 2012. április 13. 11:00
A JP Morgan Kelet-Európára szakosodott alapja már régen nem tart hazai részvényeket, ezúttal meg is indokolta, miért: nem tetszenek neki a magyar és lengyel kormány piacellenes lépései, leginkább egyes vállalatok adóztatása. A Templeton alapjában pedig, amely korábban nagyon felülsúlyozta a hazai részvényeket, egyre inkább süllyed a súlyunk. Magyar állampapírjait viszont tartja.
Befalap A Templeton kiszórta magyar részvényeinek mintegy harmadát
Eidenpenz József | 2012. március 9. 18:24
Az év első hónapjában több alapkezelő is növelte a magyar részvényportfólióját, ugyanakkor a Templeton, amely korábban rendszeresen felülsúlyozott bennünket, megszabadult részvényei egy részétől. Vásárolt például a Barings és a JP Morgan egyik alapja. A magyar részvények súlya ugyanakkor még általában alatta marad az irányadó indexnek.
Befalap A Schroder alapja kiszórta teljes magyar kötvénycsomagját
Eidenpenz József | 2012. január 5. 14:46
A november végi adatok szerint a Blackrock alapkezelő 5,2-ről 4,3 százalékra csökkentette részvényei arányát feltörekvő európai alapjában, a Franklin Templeton hasonló konstrukciója viszont növelte azt. A Schroder egyik alapja viszont megszabadult teljes, 16 millió eurónyi magyar kötvénycsomagjától a hónap során.
Állampapír / Kötvény És visszatért: újra tíz százalék fölé ugrott a tíz éves magyar kötvényhozam
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 16:44
A 2009 júniusa óta nem látott évi tíz százalékos szintet is elérte a 10 és 15 éves magyar forintállamkötvények másodpiaci hozama hétfőn. A külföldön kibocsátott eurókötvényeink hozama is az egekben, évi 8,5-10,0 százalék között mozog. A jelenség magyarázata nem ismert, a trend már régóta tart.
Befalap Ő az, akinek hétezerféle befektetése van, de egyik sem magyar
Eidenpenz József | 2011. december 7. 14:45
A külföldiek kezében levő hazai államkötvények úgy tűnik, nagyon egyenlőtlenül oszlanak meg a külföldi intézmények között, míg az egyik alapkezelőnél sok százmilliárd forintnyi is lehet, másoknál esetleg semmi nincs. A világ legnagyobb kötvényalapjában például hétezer befektetés között egy sem magyar, másutt legalábbis alulsúlyoznak bennünket.
Befalap Októberben megvoltak a Templeton-féle magyar százmilliárdok
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 16:57
Megbízható, stabil befektetőnek tartják a Templeton alapot banki elemzők, akik annak kapcsán nyilatkoztak, hogy az amerikai befektetési alap-család több mint ezer milliárd forintnyi magyar államkötvényt is tarthat a portfóliójában.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG