Transparency International Magyarország
Makro / Külgazdaság Ön is kérdezhet a Transparency International jogi igazgatójától a csütörtöki Klasszis Klubban! 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 6. 10:11
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálnia a szeptember 7-én, 15:30 órától online sorra kerülő adásunkra, mely vendége Ligeti Miklós lesz.
Makro / Külgazdaság Van esély arra, hogy a korrupció valaha eltűnik Magyarországon? Klasszis Klubunk következő vendége Ligeti Miklós 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 30. 10:56
A Transparency International Magyarország jogi igazgatójával beszélgetünk az Mfort is megjelentető lapcsoport, a Klasszis Média következő, szeptember 7-én, csütörtökön online sorra kerülő adásában. A szervezet tevékenységi köre, a korrupció kutatása és leküzdése már kijelöli, melyek lesznek azok a kérdések, amelyeket körbejárunk. Mindenekelőtt azt, hogy elég lesz-e a július közepén az Európai Bizottságnak elküldött igazságügyi csomag az uniós pénzcsapok megnyílásához, de szóba kerül az Integritás Hatóság és a Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia is.
Makro / Külgazdaság Lesújtó összesítés az uniós pénzekről, sehol sem tartanak Navracsics Tiborék 
Privátbankár.hu | 2023. április 25. 12:58
A szupermérföldkövek fele sem teljesült, számos fontos kérdés továbbra is megoldatlan.
Makro / Külgazdaság Magyarország nem tud kitörni a korrupció csapdájából  
Privátbankár.hu | 2020. január 23. 14:45
Idén 25. alkalommal készítette el a világ legátfogóbb korrupciós felmérését, a Korrupció Érzékelési Indexet a Transparency International Berlinben működő központja.
Makro / Külgazdaság Nem csak a kormánypárt nyert: több milliárd közpénzt tüntettek el a kamupártok 
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 11:51
Idén 3 milliárd forint közpénzt vittek el a kamupártok.
Makro / Külgazdaság Szégyellhetjük magunk: így teszi tönkre Magyarországot a durva korrupció 
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 12:18
Magyarország három hellyel hátrébb csúszott a világ legátfogóbb korrupciós ranglistáján, a TI által készített Korrupció Érzékelési Indexen.
Makro / Külgazdaság Ennél korruptabb már nem is lehetne Magyarország 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 24. 15:53
Az ország az elmúlt 15 év alatt lényegében semmit nem tett a korrupció ellen, sőt.
Vállalat Senki sem beszél róla, de mindenki tudja: így tisztelik a törvényt az állami cégek 
Privátbankár.hu | 2015. június 13. 16:03
A korrupcióellenes Transparency International Magyarország (TI) 66 állami cég átláthatóságát vizsgálta, az eredmény pedig igen vegyes volt. Legtöbb cég alig tesz közzé valamilyen információt a gyakorlatairól, de problémás a fontosabb adatok láthatósága. Etikai kódexet alig találni, de a fontos adatok, szerződések és nyilatkozatok sem érhetők el egykönnyen.
Makro / Külgazdaság Kormányzati korrupció és botrányok - jól odamondtak az országnak 
Kollár Dóri | 2014. december 3. 11:52
Furcsa ellentmondást mutat két korrupciós jelentés Magyarországról, az Állami Számvevőszék szerint javul a helyzet, mások viszont úgy látják, hogy durván romlik. A Transparency International idén is elkészítette a világ legátfogóbb korrupciós felmérését.
Makro / Külgazdaság Az állami cégek szeretnek rejtve dolgozni 
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 12:10
Csak minimális információkat közölnek magukról az állami tulajdonban lévő cégek, pedig esetükben is közérdek az átláthatóság - derült ki a Transparency International Magyarország felméréséből.
Biztosítás Az etikus cégek között a Signal Biztosító 
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 15:55
A Signal Biztosító Zrt. a folytatódó válság és a biztosítási piacon tapasztalható recesszió ellenére növekedéssel zárta a 2012-es évet. A társaság díjbevétele 13,873 milliárd forintot ért el, amely a jelentős piaci visszaesés ellenére 6,3 százalékos növekedés az előző évihez képest. A Signal - együttműködésben a Transparency International korrupcióellenes szervezettel - csatlakozott az etikus vállalatok köréhez. Idei évben pedig arany fokozatú támogatóként részt vesz Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjában.
Karrier A forgóajtó a korrupció melegágya lehet? 
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 12:21
A forgóajtó jelenség, azaz amikor közhivatalnokok magánszektorban vagy üzletemberek a közigazgatásban folytatják karrierjüket, kellő szabályozás híján hivatallal való visszaélések, nyerészkedés és illetéktelen befolyásolás táptalaja lehet - derül ki a Transparency International Magyarország legutóbbi tanulmányából.
Karrier Hazugnak és korruptnak tartják a politikusokat a magyar fiatalok  
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 12:18
A magyar fiatalok szerint a becsületesség fontos, de nem kifizetődő tulajdonság Magyarországon – ez derült ki a Transparency International Magyarország és a Kutatópont közös felméréséből. A fiatalok 80%-a szerint sokkal jobban boldogulnak, akik készek hazudni, csalni, lopni, mint akik becsületesen élnek. Szerintük a politikai és az üzleti élet a legkorruptabb.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG