ügyvéd
Vállalatok Lefagyhat a mosoly a méregdrága ügyvédek arcáról 
Privátbankár.hu | 2019. november 9. 08:27
Bealkonyulhat a régi rendszernek, hogy ügyvédi irodák magas óradíj alapján számolják el a végzett munkát.
Karrier Milliárdokat csaltak el az ügyvédek 
Privátbankár.hu | 2018. október 2. 16:35
Két ügyvédet börtön-, társukat pénzbüntetésre ítélte első fokon a Szekszárdi Törvényszék.
Személyes pénzügyek Sosem volt még olyan nehéz pereskedni Magyarországon, mint most 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 26. 20:25
Idén január óta nehezebb Magyarországon pereskedni, mint valaha is volt. Szakmai pontatlanságokra vagy formai hibára való hivatkozással a bíróságok számolatlanul dobják vissza még a legtapasztaltabb ügyvédek keresetleveleit is. A Jalsovszky ügyvédi iroda néhány meghökkentő példát is bemutat összeállításában arra, miért dobnak vissza kereseteket a bíróságok.
Karrier Hirtelen előkerült 1300 ügyvéd - ők is menekülnek 
Privátbankár.hu | 2017. december 3. 10:01
Az Egyesült Királyságban nagyon sokan nem akarnak a többséggel tartani az EU-n kívüli világba - az ügyvédek tömegesen jelentkeznek át Írországba.
Karrier Rangos díjat kapott egy magyar ügyvéd - azoknak segít, akiknek tényleg szüksége van rá 
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 13:03
Nonprofit alapon, önkéntes munkával szolgálja a közjót Sahin-Tóth Balázs - komoly elismerést kapott érte.
Közérdekű Már az ügyvédednél sincs biztonságban a pénzed? 
Privátbankár.hu | 2017. január 27. 11:40
Csaknem egy tucat ügyfelének pénzét sikkasztotta el egy szegedi ügyvéd.
KKV Vége a tiszta sikerdíjnak? Nagy változásokra készülhetnek az ügyvédek 
Privátbankár.hu | 2016. november 1. 10:45
Több ponton is változhat az ügyvédekre vonatkozó törvény, az érintettek az igazságügyi minisztérium honlapján értékelhetik a változtatások koncepcióját, amely alapján később elkészülhet a jogszabály módosító javaslata - mondta ifj. Balsai István ügyvéd kedden, az M1-en.
Vásárló Zűrös ügybe keveredtél, a rendőrség is rád szállt? Csak ismételgesd ezt a két varázsszót! 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 29. 20:15
Egy amerikai jogász professzor szerint bármilyen ügybe is keveredünk, mindössze két szót kell mondanunk az eljáró rendőrnek: "ügyvédet akarok". Ha ugyanis elkezdjük megvédeni magunkat, hibát hibára halmozunk a történetünkben a stressz miatt, ráadásul a rendőrség is megpróbál minket összezavarni. Dr. Nehéz-Posony Mártont most arról kérdeztünk, hogy működhet-e itthon ez az egyszerűnek tűnő módszer.
KKV Meghökkentő kiskapuk: ezt az adót is elkerülhetjük 
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 08:07
Moziban adómentesen reklámozhatunk, de kertmoziban nem; nyilvános kivetítőn is megúszhatjuk az adófizetést, ha nem az utcán helyezik el - az viszont nem baj, ha az utcáról is látszik. Némi odafigyelést igényel, de még mindig megúszhatjuk a reklámadót - íme 6+1 tipp!
Vásárló Lehet e-cigit szívni a buszon? Miért jár büntetés? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 25. 20:10
Elég kaotikus az e-cigaretták magyarországi szabályozása és az adóhatóság gyakorlata sem egyértelmű - gyógyszer vagy sem? Lehet engedély nélkül árulni vagy nem? Lehet szívni a metrón vagy nem? Egy európai irányelv adhat némi támpontot, de azt még nem vettük át.
Makro / Külgazdaság Megállíthatják-e a szigorú törvények a menekültáradatot? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 15. 18:01
Eddig sem lehetett illegálisan átlépni a határt, a végén mégis a magyar állam szállította buszokkal az osztrák határhoz a szabálysértőket. Honnan tudjuk, hogy az új szabályok működni fognak? Hogyan tud eljárni a bíróság akkor, ha nem ismert az elkövető személyazonossága? Közben nem csak a büntetőjog változott, hanem a menedékjog is: rendkívül gyors eljárásban bírálják el, hogy kaphat-e menedéket az, aki a magyar határhoz ér. Dr. Molnár Marcell ügyvédet kérdeztük a Napi Kommentárban - a beszélgetés második része.
Vásárló Hibázott az ügyvéded? Nem biztos, hogy te fizetsz! 
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 08:04
Adásvételik és végrendeletek miatt kell évente egymilliárd forint körüli kárigényt kezelnie az ügyvédeket biztosító szervezetnek a Napi Gazdaság értesülései szerint.
Biztosítás Nincs pénze ügyvédre? Van megoldás 
Privátbankár.hu | 2014. január 16. 19:00
A hazai felnőtt lakosság 14 százaléka tart attól, hogy olyan munkahelyi problémája adódik, melyet jogi úton lehet csak megoldani – derült ki a Generali 1000 fős, az internetezőkre reprezentatív kutatásából. Azonban, ha ilyen helyzetbe kerülnének, a megkérdezettek több mint fele fogadna ügyvédet saját védelmében, és 47 százaléka indítana pert.
Adó Neten cserélnek gazdát az ajándékok - a NAV árgus szemekkel figyel 
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 17:55
Az internetes áruházak forgalma az ünnepek előtt ugrásszerűen megnő, ugyanakkor a vásárlásokkal összefüggő kötelezettségekkel, buktatókkal sokan nincsenek tisztában. Fontos szempont, hogy melyik országból rendelünk ajándékot illetve az is, hogy milyen értékű az adott termék, hiszen ezek alapján határozzák meg, hogy áfa illetve vámköteles-e az áru. A NAV egyébként az utóbbi időben egyre szigorúbban lép fel ezekben az ügyekben is, így mindenképpen érdemes tisztában lenni a szabályokkal – a vásárlás és az eladás terén egyaránt – annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket.
Pénzügyi szektor Pert vesztett az OTP, de mit nyerhetnek rajta a devizahitelesek? 
Füstös Móni | 2013. október 8. 17:26
Az OTP Bank hétfőn pert veszített egy devizahitelessel szemben. Az ítéletet azonban sokan félreértették, nem arról van ugyanis szó, hogy az ügyfélnek akkora törlesztőrészletet kellene fizetni, mint amennyit a szerződés megkötésének időpontjában fizettek, hanem annak körülbelül 160 százalékát, de ezzel is sokat nyerhet az ügyfél.
Adó Azt hiszed, megúsztad a kamat-ehót? Lehet, hogy tévedsz... 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 16. 11:59
Augusztus 1-jétől változott jogszabály: a kamatjövedelmek és más befektetések hozama után nem úgy kell egészségügyi hozzájárulást fizetni, mint korábban. Sokan azt hitték, a korábban lekötött betétek kamata még eho-mentes lesz - ők könnyen lehet, hogy tévedtek.
KKV Matricával a zsebszerződések ellen  
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 6. 18:02
A jövőben minden ügyvéd előtt készült szerződésre egy időbélyegzővel ellátott matrica kerülne, így a korábban, dátumozás nélkül készített szerződéseket, a zsebszerződéseket sem lehetne felhasználni - ismertette a Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) javaslatát Bánáti János elnök, a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság ülésén, pénteken Budapesten.
Adó Ügyvédeket büntetett a NAV, mert nem tartották be a törvényt 
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 09:17
Jogászokat ellenőrzött az adóhatóság: a vizsgálat során kiderült, hogy nem számláztak, és ezt pro bono tevékenységnek álcázták.
Makro / Külgazdaság Volt már ön hamis tanú? Mindig tudja, mit ír alá? 
Füstös Móni | 2013. március 13. 05:41
Főszabály szerint az ember mindig tudja, mit ír alá - mégis sokszor adjuk nevünket különböző okiratokhoz tanúként anélkül, hogy tudnánk, pontosan miért van rá szükség. Azt pedig pláne sokan nem tudják, hogy mit vállalnak a szignózással. Tényleg látta, hogy mindenki aláírja? Ön volt már hamis tanú?
KKV Kötelező cégmódosítás: közel a határidő, de kevés az ügyvéd 
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 17:30
Már csak két hét van a kötelező cégmódosításra, amelynek során a cégjegyzékben szereplő adatokat kell kiegészítenie vagy módosítania a cégeknek. Az ügy egyszerűnek hangzik, de csak erre jogosult ügyvéd vagy jogtanácsos intézkedhet. A probléma az, hogy két héttel a határidő előtt egyre nehezebb ügyvédet találni, aki a határidőre vállalja a módosítások elvégzését.
Karrier Kirúghatnak-e a munkahelyemről facebookozásért? 
Privátbankár.hu | 2012. december 23. 09:00
Sok kérdést vethet fel a közösségi média és a munkahely viszonya: büntethetnek-e azért, amit a Facebookon művelünk? Felhasználhatóak-e a kiposztolt fényképek a bíróságon? Mi a jobb, ha engedik vagy ha tiltják a facebookozást a munkahelyen?
Személyes pénzügyek A gyanú árnyékában: így működik az óvadék 
Czervan Andrea | 2012. december 4. 11:07
Nem csak a hollywoodi filmekben létezik az előzetes letartóztatás és az óvadék intézménye. De mikor jogosult a gyanúsított erre a lehetőségre, és hogyan igényelheti? Mikor jár vissza a befizetett összeg, és mekkora is pontosan?
KKV Nem maradhat titokban, ha valaki végrehajtási ügybe keveredik 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 30. 08:37
Szeptembertől a végrehajtók adatot szolgáltatnak a kamarájuknak, amely közhiteles nyilvántartást vezet a végrehajtási ügyekről - a végrehajtási törvény tavaly decemberi módosításának ez a része szeptember elsején lép hatályba.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG